Tosia&Bazyl - cz IV

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 29, 2013 21:53 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Holender, myślałam, że męża pokazałaś i już miałam pisać, że niezłe ciacho z niego i ciocia Ania by się skusiła :mrgreen: i dopiero doczytałam :oops:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto paź 29, 2013 21:57 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Pffff, taka okazja przeleciała koło nosa!
Jak mawia mój kolega - smuteczek :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro paź 30, 2013 7:45 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Też mam kolczyki z kotkami, ba! nawet dwie pary, ale jakoś nie noszę, bo kurdę ci co je tworzą, jakoś nie wpadli na pomysł, żeby te koty-kolczyki to były jak lustrzane odbicie, a nie oba na tą samą stronę...
I chyba trochę się obkociłam, bo mam w ramkach obok zdjęcia mamy z babcią i koleżanek ze studiów fotki Hanki i Bilona (dla gości :twisted: :twisted: )

EDIT: przypomniałam sobie, że przedwczoraj stworzyłam sobie (nazwijmy to EKO) bransoletkę ze sfilcowanych kulek z kociego, wyczesanego futerka... 8) :twisted: Tego nikt nie pobije, chyba, że ma filcowaną, futrzastą torebkę
Czy osiągnęłam tym szczyt, szczytów obkocenia?
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro paź 30, 2013 15:25 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

KubaTST pisze:Też mam kolczyki z kotkami, ba! nawet dwie pary, ale jakoś nie noszę, bo kurdę ci co je tworzą, jakoś nie wpadli na pomysł, żeby te koty-kolczyki to były jak lustrzane odbicie, a nie oba na tą samą stronę...
I chyba trochę się obkociłam, bo mam w ramkach obok zdjęcia mamy z babcią i koleżanek ze studiów fotki Hanki i Bilona (dla gości :twisted: :twisted: )

EDIT: przypomniałam sobie, że przedwczoraj stworzyłam sobie (nazwijmy to EKO) bransoletkę ze sfilcowanych kulek z kociego, wyczesanego futerka... 8) :twisted: Tego nikt nie pobije, chyba, że ma filcowaną, futrzastą torebkę
Czy osiągnęłam tym szczyt, szczytów obkocenia?

O ja Cię, wrzucisz zdjęcie? :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Śro paź 30, 2013 16:35 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Tosiula to teraz sławna kotka :D

czy ja mogę prosić o autografik Tosi albo chociaż odcisk łapki plissssss :1luvu: :D

a kolczyki cudne :ok:

kurcze, mam cztery koty a żadnych kolczyków z kotami, koszulki czy czegokolwiek innego :oops:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro paź 30, 2013 17:09 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Proszę bardzo moje dzieło :D (tylko cii.... że to ja i moje bo jeszcze Greenpeace mnie jajami obrzuci, że futra noszę :) )

Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro paź 30, 2013 17:14 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

KubaTST pisze:Proszę bardzo moje dzieło :D (tylko cii.... że to ja i moje bo jeszcze Greenpeace mnie jajami obrzuci, że futra noszę :) )

Obrazek

Jakie piękne!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Śro paź 30, 2013 17:23 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Śliczna bransoletka, na Jarmarku przed świętami to taki sam fason za mniej niż 20 zł się nie kupi. Podoba mi się :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro paź 30, 2013 17:28 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

No śliczne :1luvu:

----
Mam wyniki dodatkowego badania, potwierdzona została Mastocytoma.
Ja nie wiem co ze mną nie tak. Rozmawiałam dziś z wetką, powiedziałam jej o wszystkim czego się boję (że ten guzek na brodzie był którymś z kolei, że jakieś wcześniejsze/dodatkowe są w środku na organach wewn), ona mnie uspokajała, że ten typ nowotworu tak nie ma... i jak ja z nią rozmawiam to czuję się uspokojona, natomiast teraz 2h po rozmowie nie jestem sobie w stanie nawet przypomnieć co ona mówiła i znowu boję się o to samo. I tak w kółko :|
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro paź 30, 2013 17:32 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

NatjaSNB pisze:No śliczne :1luvu:

----
Mam wyniki dodatkowego badania, potwierdzona została Mastocytoma.
Ja nie wiem co ze mną nie tak. Rozmawiałam dziś z wetką, powiedziałam jej o wszystkim czego się boję (że ten guzek na brodzie był którymś z kolei, że jakieś wcześniejsze/dodatkowe są w środku na organach wewn), ona mnie uspokajała, że ten typ nowotworu tak nie ma... i jak ja z nią rozmawiam to czuję się uspokojona, natomiast teraz 2h po rozmowie nie jestem sobie w stanie nawet przypomnieć co ona mówiła i znowu boję się o to samo. I tak w kółko :|

Madzia ja bym zaufała wetce. Naprawdę. Gdyby był choć cień ryzyka powiedziałaby Ci o tym, nie ma żadnego interesu w tym, żeby zatajać prawdę.

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Śro paź 30, 2013 17:46 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Madzia poproś, żeby ci to nagrała i odtwarzaj to sobie co godzinkę, jak mantrę :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro paź 30, 2013 17:51 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Tu nie chodzi o zatajanie prawdy tylko ona jednak nie jest onkologiem, ona może nie wiedzieć. Z drugiej strony facet, który to badał jest histopatologiem.
Mogłabym uderzać do tego onkologa z Wrocławia, ale jeśli to ma się wiązać z dodatkowym Tosiowym stresem to wolałabym tego uniknąć. Nie wiem, może sama się spróbuję skontaktować z nim, pokazać wyniki i zapytać czy wg niego też sprawa jest zamknięta? Ja się ciągle boję, że o jakichś guzkach nie wiem bo ich nie widzę :(

Mam koleżankę, która ma weterynarza w rodzinie. Pokazała jej wyniki badań Tosi i ta twierdzi, że ten rodzaj nowotworu jest praktycznie niemożliwy u tak młodego kota. Ona powiedziała, że jeśli naprawdę zależy mi na tym kocie i chcę go uratować to powinnam od razu jechać do Wrocka. I szczerze mówiąc od tamtej chwili i od tamtych słów świruję wewnętrznie bardziej niż kiedykolwiek. To właśnie przez to zleciłam jednak to dodatkowe badanie, które okazało się w sumie wyrzuceniem pieniędzy w błoto. No i ta wetka mojej koleżanki mówiła, że nie wiadomo czy czegoś nie ma na organach wewnętrznych i we Wrocławiu mi doradzą, zrobią badania itp. To się tak kłóci z tym co moja wetka mówi... ja zwariuję i osiwieję jeszcze bardziej za chwilę.
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Śro paź 30, 2013 17:54 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

ab. pisze:Madzia poproś, żeby ci to nagrała i odtwarzaj to sobie co godzinkę, jak mantrę :ok:

I to jest pomysł. :ok:
Uważam, że dla swojego świętego spokoju powinnaś się udać do tego weta we Wrocławiu. Ja pewnie tak bym zrobiła...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Śro paź 30, 2013 18:03 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Zadzwoń lub mailowo skontaktuj się z wetem z Wrocławia i zapytaj czy powinnaś przyjechać.
Może wystarczy, że weźmiesz wyniki i wcale Tośki nie musi oglądać, przecież na skórze niczego nie ma.
On może nawet przez telefon wiele wyjaśnić.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro paź 30, 2013 18:17 Re: Tosia&Bazyl - cz IV, oby szczęśliwa! Tosiulka w gazecie

Najpierw dostanę te dzisiejsze wyniki na maila i wtedy zadzwonię do tego z Wrocka.

Przed chwila bawiłam się z Bazylkiem na jego ulubionym "Centrum Kocich Zabaw" (mówię Wam - HIT!) i nauczona doświadczeniami dnia wczorajszego (oj duuuużo mam Wam do pokazania) chciałam nagrać jego wybryki... kiedy on nagle przestał się bawić i coś go na górze zaintrygowało... i wykonaj swój epicki nieudany skok... no iście akrobatycznie mu to wyszło :ryk:

Jump Fail :ryk:
Obrazek
ObrazekObrazek

NatjaSNB

[poprzednia][następna]