USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 18:11 USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Odezwał się do mnie pan, który chciałby jak najtaniej wykastrować swoje 2 kotki - jedna już kilka razy rodziła, druga jest jej córką z ostatniego miotu. Dowiedziałam się także, że jego teściowa ma 4 kotki i 3 kocury, które bardzo chciałaby wykastrować, ale nie ma na to środków, nie stać ją nawet na regularne podawanie tabletek antykoncepcyjnych. Sąsiedzi pozbywają się kociaków, wiadomo jak :(

oboje mieszkają w okolicach Ustronia (śląskie). Dojadą na odcinku ok. 30 km.

szukałam w Sieci, ale nie znalazłam żadnej organizacji działającej w tym rejonie. Jeśli nie uda się inaczej, jestem skłonna dołożyć się do akcji finansowo i przeprowadzić zbiórkę z pomocą zaprzyjaźnionej fundacji (na której pomoc bardzo liczę).

Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziękuję! w imieniu państwa, swoim i oczywiście kotów.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 19, 2013 20:29 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Mieli pieniądze na sterylizacje http://www.fundacjalepszyswiat.pl/ - ale nie wiem, jak teraz. Z tym że wiadomo, raczej dla bezdomnych...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon sie 19, 2013 21:36 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Axa76 pisze:Mieli pieniądze na sterylizacje http://www.fundacjalepszyswiat.pl/ - ale nie wiem, jak teraz. Z tym że wiadomo, raczej dla bezdomnych...

dzięki. Niejedne bezdomne mają lepszą opiekę :(
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 22:27 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Podniose - bo pilne :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sie 19, 2013 22:31 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Cindy pisze:Podniose - bo pilne :?

od środy będę na urlopie, ale jestem dostępna pod tel/SMS 0605 083 591. Mam nadzieję, że coś się uda wykombinować :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 19, 2013 23:14 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

VeganGirl85 pisze:Odezwał się do mnie pan, który chciałby jak najtaniej wykastrować swoje 2 kotki - jedna już kilka razy rodziła, druga jest jej córką z ostatniego miotu. Dowiedziałam się także, że jego teściowa ma 4 kotki i 3 kocury, które bardzo chciałaby wykastrować, ale nie ma na to środków, nie stać ją nawet na regularne podawanie tabletek antykoncepcyjnych. Sąsiedzi pozbywają się kociaków, wiadomo jak :(

oboje mieszkają w okolicach Ustronia (śląskie). Dojadą na odcinku ok. 30 km.

szukałam w Sieci, ale nie znalazłam żadnej organizacji działającej w tym rejonie. Jeśli nie uda się inaczej, jestem skłonna dołożyć się do akcji finansowo i przeprowadzić zbiórkę z pomocą zaprzyjaźnionej fundacji (na której pomoc bardzo liczę).

Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziękuję! w imieniu państwa, swoim i oczywiście kotów.

Podalam ten link viewtopic.php?f=1&t=155830 w kontekscie kastracji (przede wszystkim kocurkow :wink: )
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro wrz 18, 2013 21:46 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

podnoszę, pilne! mam pierwsze deklaracje wsparcia, ale to za mało :( w miarę możliwości nie chcę obciążać fundacji - nie wiem też dlaczego pomyliłam ją z tarnowską organizacją o bardzo podobnej nazwie :oops:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt wrz 20, 2013 13:49 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Pomoc potrzebna ! :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt wrz 20, 2013 13:56 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Na tym terenie ciężko z dofinansowaniem sterylek ,talonów też jak na lekarstwo
Tym bardziej nikt nie dopłaci ani nie pokryje kosztów sterylizacji kotów które mają opiekunów
ale sa możliwości rozłożenia na raty a jesli sterylki hurtowo to można się z Wetem dogadać

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob wrz 21, 2013 21:47 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Niech napiszą: magdalenelis@yahoo.com. Nie obiecuję, że uda się pomóc aż sześciu kotkom, ale choć częsci z nich Operacja Zabieg na pewno pomoże.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro paź 23, 2013 7:35 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Chiara pisze:Niech napiszą: magdalenelis@yahoo.com. Nie obiecuję, że uda się pomóc aż sześciu kotkom, ale choć częsci z nich Operacja Zabieg na pewno pomoże.

Dzięki!!! Przepraszam że tak późno się odzywam, ale miałam wypadek, dopiero się ogarniam ze wszystkim powolutku. Przekażę im dzisiaj. Jak będzie trzeba to mój kolega obiecał wsparcie, ja też się dołożę.

Dla porządku napiszę, że do zeszłego tygodnia nie udało mi się niestety dogadać z Fundacją Lepszy Świat, może mój mail do nich nie doszedł.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon paź 28, 2013 13:28 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Dostałam maila i dopisałam do listy Operacji Zabieg sześć kocic i dwa kocury. Pan ma znaleźć lecznicę, która wysterylizuje kocicę w przedziale cenowym 70 - 100 zł.

Jeśli ktoś jest w stanie wesprzeć Operację Zabieg to każda pomoc jest obecnie na wagę złota.

Chiara

Post » Pon paź 28, 2013 16:27 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Chiara pisze:Dostałam maila i dopisałam do listy Operacji Zabieg sześć kocic i dwa kocury. Pan ma znaleźć lecznicę, która wysterylizuje kocicę w przedziale cenowym 70 - 100 zł.

Jeśli ktoś jest w stanie wesprzeć Operację Zabieg to każda pomoc jest obecnie na wagę złota.

Lecznica, która wysterylizuje za 100 zł kocicę została już znaleziona. Pan będzie umawiał zabiegi.

Chiara

Post » Śro paź 30, 2013 0:08 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

:ok: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Śro paź 30, 2013 0:32 Re: USTROŃ/ CIESZYN - pomoc w sterylkach bardzo potrzebna :(

Cindy pisze: :ok: :1luvu:

Zdjęcia całej szóstki już w wątku Operacji Zabieg. :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Chiara

[następna]