TYSKIE MRUCZKI XIII Koniec zła passa trwa- chorujemy :(:(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 24, 2013 20:36 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Tak mi przykro. :cry:

Miko ['] ['] [']
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw paź 24, 2013 21:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Tak bardzo mi przykro :(
Miko [*]
Bądź szczęśliwy na tęczowych łąkach, kocurku.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw paź 24, 2013 22:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII maleńki Baltazarek prosi o dom!

Alienor pisze:Miko [*]
Rano potrafił jeszcze odejść mi kilka kroków jak go załadowałam do łazienki, by w spokoju zjadł swoje jedzonko. Jak Ala wróciła ze szkoły było już bardzo źle i w pierwszej chwili przestraszyła się, że nie żyje. U weta nie był w stanie ustać na własnych łapkach, miał niską temperaturę i straszną żółtaczkę. 2 dni temu nie było najmniejszych oznak że jest tak źle i tak szybko to pójdzie. On nie dożyłby jutra, więc nie miałoby sensu go męczyć, zwłaszcza że krążenie siadało mu na tyle, że trudno by było pobrać krew. Zasnął głaskany, żegnany ostatnimi promieniami słońca.

To nie tak miało być :crying: :crying: :crying: miał wspaniały DT który do ostatniej chwili dbał i walczył , to tak bardzo boli :crying: :crying: :crying: Alienor bardzo Ci dziękuje za tak wspaniała opiekę nad Miko [*], dzięki Tobie poznał co to jest miłość , co to jest dotyk człowieka , bardzo Ci za to dziękuje i przytulam :crying: :crying: :crying:
A jak sie czuje Justin ?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw paź 24, 2013 22:50 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Miko żegnaj [*] , Alienor dziekuje C

A dziś nas odwiedziła Moko-bs , wybiegała Sare , Lare a i Fibi sie załapał na spacer , bardzo dziękuje :1luvu:
Byłyśmy tez z Sarą i Etna na kwarantannie u Baltazarka , aby sie do psów przyzwyczaił , bo jak na razie jest syczenie , wycie i ogon jak u wiewiórki , ale jutro tez podejdę z psami i tak az do czasu gdy jak nie będzie tak źle reagować , bo go nie chce za długo na kwarantannie trzymać ...

Bona znów sie cofa z zachowaniem , miauczy jak do niej podchodzę podać kropelki do oczu i antybiotyk , dziś mi Miko -bs pomogła podać jej leki :)

No a Larysa jak byłam z nia na ostatnim spacerze rozcięła łapkę i nie dała sobie jej opatrzyć, tylko zdołam jej to octaniseptem za psikać i dalej krwawi :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt paź 25, 2013 10:58 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Miko żegnaj [*] , Alienor dziekuje C

Laryssko, za Twoją łapeczkę :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt paź 25, 2013 21:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Miko żegnaj [*] , Alienor dziekuje C

Jeju, co to się dzieje na tym świecie, że DS nie ma, a takie śliczne kociaki ni stąd ni zowąd idą za TM:(

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Pt paź 25, 2013 23:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Miko żegnaj [*] , Alienor dziekuje C

miko_bs pisze:Jeju, co to się dzieje na tym świecie, że DS nie ma, a takie śliczne kociaki ni stąd ni zowąd idą za TM:(

To wszystko jest przytłaczające , tym bardziej że coraz więcej zwierząt potrzebuje na cito pomocy , nie maja ani DT o DS nie wspominając a czeka je tylko śmierć , może i przez zastrzyk , a może i z zimna i głodu bo za chwilkę sie ochłodzi a na działach , blokowiskach przy zamykanych okienkach :( a coraz mniej ludzi może pomóc bo jak nie ma rotacji to nie ma możliwości pomagać dalej , wszystko jest bez sensu :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Sob paź 26, 2013 20:41 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII Miko żegnaj [*] , Alienor dziekuje C

Dziś nikt nas nie odwiedził :?

Choć na żywo była rano Angela i córka koleżanki i poszły z Sarą :) , ale ta diablica sie wytarzała w ludzkim gównie i miałam co robić :roll:

Miki już ok , ogon prawie zagojony :)

Bona nadal na antybiotyku i kroplach do oczu , ale już widać wyraźnie poprawę , choć coraz bardziej sie mnie znów boi :( nie rozumie że to dla jej dobra bidulka ...

Wincenty już kończy antybiotyk i jest ok :) . Ale też mam problem , nie mam za co kupić pampersów nr 6 ( ten rozmiar najlepiej mu sie nosi ) http://akpolbaby.pl/pl/junior/1089-pamp ... 45056.html, w Realu przyszły ale za 44 szt sie płaci tyle co za 64 w necie , tylko ze tam trzeba zakupić za ponad 300 zł , aby dostawa była darmowa ,a ja nie mam za co ich kupić , błagam o pomoc, jak mam mu powiedzieć sory stary ale od jutra nie wychodzisz z klatki pobiegać , bo nie mam pampersów :cry: i tu już nie chodzi o brudzenie , ale o to iż będzie bardzo sie ranił , obcierał i problem gotowy :cry:
A po nocy jest wypuszczany tak na około 3-4 godzinki , potem masaż ,papu i odpoczynek i wtedy idzie tak średnio 2 pampersy ,a wieczorem to samo tylko dłużej i idzie ze 2-3 pampersy i w skali miesiąca jest to około 120 - 150 a skąd na to brać :cry: W weta mam już 3 tyś długu, wiec musze tam choć jakiś mały procent tej kwoty wpłacić , ech mam już dość tego ciągłego proszenia o pomoc :x

Martwi mnie Baltazar ponieważ od dwóch dni ma biegunkę i to dość silną :cry: , byłam dziś u niego prawie 2 godziny i cały czas sie bawił , i nie wyglądał na chorego , nie wiem może to po Animondzie , bo po mięsie tez ma biegunki , a może to ze stresu bo w czwartek byłam u niego z psami a on sie bardzo zestresował i na razie nie chodzę tam z nimi , kurcze nie wiem co robić, bo domu nie widać a na kwarantannie wiecznie nie może tez siedzieć :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie paź 27, 2013 18:56 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

Zaglądam i nie wiem co napisać :( Jak wszyscy pewnie :(
Że wszędzie adopcje stoją?, że mniej pomocy wszędzie?, ble ble ble, puste słowa, które w niczym nie pomogą :(
Że :ok: :ok: :ok: trzymam?, od tego też się kot nie naje, nie wyleczy :(
Że trzeba to jakoś przetrzymać? Że kryzys, mało kasy? Tylko co z tego :(
Że wyżej d... człowiek nie podskoczy i jakby się nie obrócił, ona zawsze z tyłu? Też puste słowa :(
Wkurza mnie to wszystko :( Niema nic gorszego niż bezradność :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie paź 27, 2013 20:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

Szukałam na allegro jakichś promocji na te pampersy, jedyne co udało mi sie wywnioskowac to to, że lepiej kupić większa paczkę niż te mniejsze, bo wychodzi dużo taniej. Tylko, że większa paczka wiąże się z większymi kosztami. Jakby był ktoś chętny się dorzucić to zamówiłabym z tej aukcji poniżej, większą część wyłożę. W razie czego proszę pisać pw:) wspólnymi siłami, grosz do grosza uzbieramy:]
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-act ... 19927.html

miko_bs

Post » Nie paź 27, 2013 22:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

Budki made in Grosziwo :ok: Iwonko :1luvu:
Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon paź 28, 2013 20:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

Świetne są te budki:)

miko_bs

Post » Pon paź 28, 2013 22:09 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

miko_bs pisze:Świetne są te budki:)

Oby tylko nie zostały zdemolowane :(
Justynko i jak Szłapuś?
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon paź 28, 2013 23:01 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

miko_bs pisze:Szukałam na allegro jakichś promocji na te pampersy, jedyne co udało mi sie wywnioskowac to to, że lepiej kupić większa paczkę niż te mniejsze, bo wychodzi dużo taniej. Tylko, że większa paczka wiąże się z większymi kosztami. Jakby był ktoś chętny się dorzucić to zamówiłabym z tej aukcji poniżej, większą część wyłożę. W razie czego proszę pisać pw:) wspólnymi siłami, grosz do grosza uzbieramy:]
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-act ... 19927.html

Miko-bs dzięki :1luvu: , może ktoś sie dorzuci :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon paź 28, 2013 23:07 Re: TYSKIE MRUCZKI XIII PAMPERSY NA CITO rozm 6 POMOCY ...

phantasmagori pisze:
miko_bs pisze:Świetne są te budki:)

Oby tylko nie zostały zdemolowane :(
Justynko i jak Szłapuś?

Są rewelacyjne , Grosziwo dzieki :1luvu: Mam nadzieje że nikt ich nie zdemoluje , choć wiadomo na jakim osiedlu mieszkam :roll:

A Szłapuś kiepsko , bardzo cierpi , ślini sie i nie dał sobie u weta nawet dotknąć :cry: krwi tez nie dało sie pobrać :cry: .Dostał steryd i w środę o 10 ma zabieg , zawiezie nas Renia , dzis tez nas zawiozła :1luvu:
Zostawiałam też u weta 500 zł , ale dług nadal ogromny :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]