KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 23, 2013 19:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mrymry pisze:Ja już może zrobię rezerwację na przyszły tydzień - poniedziałek, środa i piątek rano. Beatko i Marto nie ma za co dziękować, pewnie jeszcze nie raz wpadnę czy pomóc czy żeby nauczyć się podawać leki - a propo podawania tabletek okazało się, że mój drugi kot potrzebował jednak jeszcze jednej dawki odrobaczenia bo ostatnie miał dawniej niż mi się wydawało i udało mi się dziś pierwszy raz w życiu podać do pychola i to całkiem sprawnie mi poszło:) pominę, że ten kot da ze sobą wszystko zrobić ale i tak jestem z siebie dumna:):)

Aniu dziekuję :) zaraz zrobię grafik na przyszły tydzień :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 23, 2013 19:29 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

terenia1 pisze:
mrymry pisze:Ja już może zrobię rezerwację na przyszły tydzień - poniedziałek, środa i piątek rano. Beatko i Marto nie ma za co dziękować, pewnie jeszcze nie raz wpadnę czy pomóc czy żeby nauczyć się podawać leki - a propo podawania tabletek okazało się, że mój drugi kot potrzebował jednak jeszcze jednej dawki odrobaczenia bo ostatnie miał dawniej niż mi się wydawało i udało mi się dziś pierwszy raz w życiu podać do pychola i to całkiem sprawnie mi poszło:) pominę, że ten kot da ze sobą wszystko zrobić ale i tak jestem z siebie dumna:):)

to ja we wtorek rano
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 23, 2013 19:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

i jeszcze mam pytanie - rozpiska leków na pierwszej stronie wątku jest aktualna i mam się nią sugerować czy w kartach na miejscu są bardziej "aktualne" dane? nie wiem na czym się opierać, prosiłabym aby ktoś mi napisał czarno na białym:) wg pierwszej strony jutro rano Figa, Staś i Levi dostają Floxal Miłek gentamycynę a Badi i Romek Prokolin (no i Badi rano zastrzyk ale to nie moja działka :wink: ).

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Śro paź 23, 2013 19:49 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Uaktualniłam kącik medyczny - mniej więcej sięto pokrywa z tm w kartach. choćniektóre rzeczy w kartach nie były wpisane i przez to nie były przestrzegane. Na rano najważniejszy pro-kolin dla Badiego i Enisil dla Zuzii (może Wiesiu poda jak podjedzie dać zastrzyk) i floxal dla Leviego. Romek skończył antybiotyk wczoraj a Badi dziś.

Zuzia po lekach od razu lepiej - chętnie jadła ;)

Przywiozłam żwirki, jeden wsypany na kwarantannie, a dwa w przedsionku zdrowej, faktura na 111 zł w szufladzie

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro paź 23, 2013 20:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

ok, dziękuję za informacje :) czyli zrobię tak jak napisałam wyżej tylko bez Romka; jeśli chodzi o Zuzię to może niech już Pan Wiesiu się zajmie też tym Enisilem skoro będzie ją wyciągał z boksu

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Śro paź 23, 2013 20:45 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

mir.ka pisze:
terenia1 pisze:

to ja we wtorek rano

To środę wieczór poproszę.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw paź 24, 2013 8:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze: Enisil dla Zuzii (może Wiesiu poda jak podjedzie dać zastrzyk)

Zuzia po lekach od razu lepiej - chętnie jadła ;)

co rano rano podam Zuzi zastrzyk i enisil ale mam prośbę aby jej podawać wieczorną porcję enisilu za co z góry dziękuję :1luvu:
na kontrolę w sobotę lub w niedzielę też ją zawiozę oraz jeżeli się okaże że może mieć zabieg w poniedziałek to też to załatwię
Ostatnio edytowano Czw paź 24, 2013 10:03 przez Kropeczka13, łącznie edytowano 1 raz
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw paź 24, 2013 10:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Zuzia "zastrzyknięta" i poranny enisil podany :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw paź 24, 2013 19:01 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 28.10.-03.11.
28.10. pon. rano Ania wiecz. Teresa
29.10. wtorek rano Mirka wiecz. brak
30.10. środa rano Ania wiecz. Agata
31.10. czwartek rano brak wiecz. Teresa
01.11. piątek rano Ania wiecz. brak
02.11. sobota rano brak wiecz. brak
03.11. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 24, 2013 19:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzisiaj do nowego domku zawieźliśmy łazienkowca Rubenka :piwa: :D
A w niedzielę zawozimy do domku Roni :D :piwa:
W związku z tym mam prośbę żeby ktoś wziął mój dyżur niedzielny poranny. Mogę się zamienić na niedzielny wieczór :?:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 24, 2013 20:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Super że maluszkom się udało :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw paź 24, 2013 20:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Bardzo dziekuję za pomoc przy ogłoszeniach :D

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 24, 2013 21:21 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 28.10.-03.11.
28.10. pon. rano Ania wiecz. Teresa
29.10. wtorek rano Mirka wiecz. brak
30.10. środa rano Ania wiecz. Agata
31.10. czwartek rano brak wiecz. Teresa
01.11. piątek rano Ania wiecz. brak
02.11. sobota rano brak wiecz. brak
03.11. niedziela rano brak wiecz. brak

czwartek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw paź 24, 2013 21:57 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Staś adoptowany, pojechał chlopak do Bytomia :ok:
dałam mu dzis jeszcze unidoks i dałam jedna tabletkę tej dziewczynie, jutro i pojutrze mu poda, kwestie szczepień omówie z nią jutro
umowa jest w segregatorze i dałam tam umowe adopcyjną też Tajgi, (2 bo jedna jest już u nas nieaktualna na Panią Mirelle)
mam w aucie jeden trasporterek, ten w którym zawoziłam Staśka, podrzucę przy okazji
i wzięłam trochę prania z kosza,

poza tym na dyżurze ok
wszystko podane, Zuzia wygłaskana ale strasznie drapała po kratach znowu
koty luzaki na kwarantannie robią pobojowisko :roll:
Badi uszy wyczyszczone ale miał tam w miarę czysto, miał wczoraj jechać na kontrolę i nie ma już dla niego zastrzyków ale nie dam rady z nim podjechać, chociaż i tak antybiotyk juz przerwany :?
nie wiem czy dobremu czarnemu podałam na kwarantannie unidox :roll: bo one sa dla mnie takie same, patrzyłam ktora ma gorsze oczy chociaż to tez było niestety na czuja ja ich nie rozróżniam
no i na zdrowej któryś kot nasikał do szufelki ze szczotką, smród niemilosierny jak weszłam, jeszcze nie zauważyłam i biorac szufelke wylałam część niespodzianki na trampka 8O ,niezbyt dokładnie pozamiatałam bo szczotki wymyłam ale wytarłam podłoge mopem,
nie włączałam też kaloryferów bo w miarę ciepło, okna pozamykałam

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Czw paź 24, 2013 22:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

nie wiem czy dobremu czarnemu podałam na kwarantannie unidox :roll: bo one sa dla mnie takie same, patrzyłam ktora ma gorsze oczy chociaż to tez było niestety na czuja ja ich nie rozróżniam

Agatko to trzeba było patrzeć na ogonki :lol: ,bo Dżony nie ma kawałka.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]