Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 23, 2013 22:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

AnnAArczyK pisze:Czytałam, Ewuś :ok:

Nie pokoi mnie tylko ten zanik mózgu - o co tu chodzi? Czy to to przyczynia się do tych bólów głowy.
Czytałam w necie że zanik mózgu w części czołowej mają ludzie po 60 u których stwierdzono Alcchaimera ale zanik korowy mózgu okolic slkepienia?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro paź 23, 2013 22:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Nie znam się na tym Ewuś niestety, może takie zaniki występują z różnych przyczyn, przecież organizm się "zużywa":) Myślę, że lekarz Ci wszystko wytłumaczy, najważniejsze, ze zrobiłaś badania :ok:

Ja chciałam się też już położyć, ale Żuczek zaczął mi wymiotować :cry:
Teraz czekam, on ma chwilke spokoju, myslę, ze już nie będzie...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro paź 23, 2013 22:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

AnnAArczyK pisze:Nie znam się na tym Ewuś niestety, może takie zaniki występują z różnych przyczyn, przecież organizm się "zużywa":) Myślę, że lekarz Ci wszystko wytłumaczy, najważniejsze, ze zrobiłaś badania :ok:

Ja chciałam się też już położyć, ale Żuczek zaczął mi wymiotować :cry:
Teraz czekam, on ma chwilke spokoju, myslę, ze już nie będzie...

Może jakaś niestrawność go złapała albo chapnął coś kociego i mu nie przypasowało :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 23, 2013 22:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Zjadł przysmaczek przed snem, może faktycznie chciał się pośpieszyć,bo nie wiedział co zrobić, lecieć do łóżka spać czy jeszcze się połakomić na rarytasik, wybrał to drugie i siem stało :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 24, 2013 7:04 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Doberek Zuziu!
Miłego dzionka! :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 24, 2013 9:52 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Serdecznie zapraszam do głosowania na Miss i Mistera października.
viewtopic.php?f=20&t=157184 :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw paź 24, 2013 11:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Perełkowo pozdrawia serdecznie w deszczowy czwartek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw paź 24, 2013 12:19 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Ewa L. pisze:Doberek Zuziu!
Miłego dzionka! :1luvu:

Witajcie Dziewczyny :D

kuba.kaczor13 pisze:Perełkowo pozdrawia serdecznie w deszczowy czwartek

Witamy serdecznie Gospodynię Perełkowa i dziękujemy za życzonka!

Dzionek się zapowiada ładnie, chociaż pogoda jest gorsza niż wczoraj i przed, ale w domciu mamy święto :wink:

Dzisiaj mija rok, gdy do naszej chałupki wprowadził się Pan Ramboliński.

Malutki, z potłuczonymi łapusiami, cały opuchnięty, wielkim brzuszkiem, brzydką szorstką sierścią, z wyrwanym ogonem i pięknymi ślipkami :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Płakał i gadał, na przemian.
Gdy wzięłam go na ręce, pomyślałam, że dopadł go duży pies i z taką wersją pojechaliśmy do weta.
Wet miał inną.
Twierdził, że takie obrażenia mogły być spowodowane przez grzanie się kota pod maską samochodu, tak czy inaczej Kocio bardzo cierpiał.
Wet zajął się nim troskliwie, najpierw trzeba było opanować stan zapalny, więc była seria zastrzyków, które Rambuś przyjmował z pokorą, potem gdy stanął jako-tako na łapki trzeba było amputować ogon. Ogonek usychał...został ucięty bardzo wysoko. I ten zabiegł zniósł dzielnie.

Kocurek na szczęście nie miał żadnych poważnych obrażeń wewnętrznych.
Była też rehabilitacja w moim wykonaniu :D
Na początku kotek "gubił" koopy i siu.Trwało to długo, pomimo, że wet podawał mu dodatkowo jakieś leki, które miały pomóc rozwiązać ten problem.
Trzeba było Rambusia ciaglę myć, masował, szczypać łapcie :D
Przeżyliśmy...
Potem przyszła kolej na zabieg...
Kastrację też przeżyliśmy, chociaż to ja bardziej panikowałam niż nasz dzielny Rambo :ryk:
Po tym Rambuś zaczął coraz częściej korzystać z kuwet, zaczął się bardziej "pilnować", ale moczenie się w czasie snu i tylko snu pozostało...

No i sypnęłam Rambuśka....
Tak, to kotek specjalnej troski, ale prosił, żebym o tym nie pisała :wink:
Z tym problemem sobie radzimy wspaniale:)
Moje przyjaciółki wiedzą, że chętnie przyjmuję "prezenty" dla niego, a więc gdy któraś wpada, to najczęściej z "jaśkiem" za 3,99 z oszołomka - taki jasiek zamiast ciasteczek do kawy :mrgreen: robi za materacyk w rambusiowym koszyku :wink:
Na ten materacyk układam podkład i w ten sposób Rambuś ma co wieczór czystą pościel do spania :ok:
Ale to są małe kłopoty, troszkę większy problem to próby bicia biedulka przez panny Niedotykalską i Histeryczkę.
Obie na niego polują, Kropce jak się nie uda trzepnąć go z plaskacza to chociaż go opluje...
Na szczęście zdarza się to rzadko, ja jestem cały czas na "dużurze", 24 na dobę, pilnuje, pilnuję, pilnuję:)
Rambuś miał też zmienić dom...
Koleżanka zakochała się w jego urokliwych oczkach, bardzo go chciała...
Wiem, że kociak miałby tam raj, miał być jedynakiem, kotem niewychodzącym
Ale co ja bym bez niego robiła, a on, co by zrobił bez swojego jamnisia?
Obrazek

Obrazek

Pewnie by tęsknił, a poza tym miał mieszkać w bloku.
A to by mu się zupełnie nie spodobało, kotuś nie jest "kotkiem pokojowym"
I tu mam kolejny problem.
Rambuś w chałupce usiedzi co najwyżej z godzinę...potem jest skakanie po oknach, bieganie do drzwi, miałkolenie i rozpacz, bo tam za drzwiami jest wielki świat...
Latem nie problem, mam drzwi otwarte na okrągło, ale od jesieni do wiosny...
Rambuś jest bardzo ruchliwy, taki co to wszędzie go pełno, nawet bywał na dachu altany, a co!
Obrazek

Teraz już spoważniał, o wycieczkach na dach zapomniał, ale o "urywaniu" się na chwilę z ogrodu pamięta cały czas :twisted:
Na szczęście wyrywa się już tylko raz dziennie...
Nie ma możliwości zamknięcia go w domu.
Ma swój apartament i swoją sypialnię :mrgreen:
Apartament dzieli ze mną, bo pozwoliłam sobie zrobić tam małą pracownię, zaś w sypialni sypia sam....
To jest kot, który ma łazika w sobie i na dokładkę łowny :mrgreen: często przynosi do domciu myszy z łąki sąsiada na przeciwko domu.
Oczywiście stworzenia są żywe, mąż je odbiera i w całosci odnosi sąsiadowi :ryk:
Nie wiem jak długo ten proceder będzie trwał, na razie ani Rambo ani mąż nie stracili jeszcze cierpliwości w tym temacie.
Dla mnie to jest dziwne, bo pozostała kocia rodzina nie wychodzi z ogrodu na zewnątrz, a Pan Pers nawet nie był pod bramą, chociaż jest z nami już 11 rok.

Dzisiaj kocurek i jamniś to kumple na śmierć i życie, a Ramboliński to śliczny, mądry kociak i BARDZO GADATLIWA przylepa, choć w tak krótkim życiu tyle przeszedł...

Obrazek

Obrazek

Tak ciężko jest zrobić Cudaczkowi dobrą fotkę, on się ciągle gdzieś śpieszy:)
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 24, 2013 12:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

cudny opis... i Rambuś też :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw paź 24, 2013 12:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Ramboliński jest kochanym kotem i nie potrafiłam go oddać, pomimo, że w domciu jeszcze trzy inne się panoszą, nie licząc psa...
O małżu nie wspomnę...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 24, 2013 12:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

AnnAArczyK pisze:Ramboliński jest kochanym kotem i nie potrafiłam go oddać, pomimo, że w domciu jeszcze trzy inne się panoszą, nie licząc psa...
O małżu nie wspomnę...

Wow, Zuziu 8O
ale szalejesz z tym banerkiem
co rusz inny, jeszcze ładniejszy .... robisz się fachura od banerków :ok: :ok:
pogratulować, pogratulować :ok: :ok: :ok: :ok:

A Rambolinskiego wymiziaj od Kotiny i całego mojego zwierzyńca - kochany czarnuszek :1luvu:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw paź 24, 2013 13:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Właśnie Elu wypuściłam z rąk małego łobuza :D
Cudaczek dziękuje za mizianko :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 24, 2013 13:40 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

To już rok :mrgreen:
Jak ten czas leci :roll:

Rambusiu dużo buziaków i Głasków do Cioci :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zuzo ma cudowny dom dzięki Tobie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw paź 24, 2013 13:43 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

AnnAArczyK pisze:Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nowy bannerek równie piękny :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw paź 24, 2013 13:45 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

Piękny opis :1luvu: Rambuś ma kochający , najlepszy domek pod słońcem . :1luvu:
A takich przyjaciół rozdzielić nie można .
Najlepsze życzenia na ,,roczek " . I oby takich było jak najwiecej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Żuczuś , łakomstwo nie popłaca :wink: Pamiętaj :D

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]