Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 22, 2013 15:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Za wiedzę to ja Wam dziękuję :1luvu:
U mnie to i wiedza medyczna mocno okrojona i doświadczenie żadne :wink:
Ale po to tu do Was zajrzałam, żeby rad mądrzejszych zasięgnąć - za co raz jeszcze dziękuję.

Nad badaniem jednakoż mocno się zastanawiam, po tym jak tu słusznie Lidka02 zauważyła, że kocię malutkie jest i może być problem z odczytem. Bo jeśli mam maluszka takiego na badanie posyłać, które może jednak nie jest potrzebne, to najnormalniej w świecie mi go szkoda. Toż to takie chuchro jeszcze :|
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto paź 22, 2013 15:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Nowa_Sztno pisze:Ale z każdą chwilą jakoś z nim lepiej (w moim odczuciu :D ) : http://youtu.be/Sg3WoKyyJSM

Kotek jest przepiękny i rozczulający :1luvu: mam nadzieję, że wyniki badań nie wskażą niczego niebezpiecznego i znajdzie super domek. Na Twoim miejscu miałabym poważne problemy z oddaniem takiego cuda :twisted:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto paź 22, 2013 15:33 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Goyka pisze: Na Twoim miejscu miałabym poważne problemy z oddaniem takiego cuda :twisted:

A-a-a, nie piszemy tu tak i nie szczujemy :evil:
Żadnych problemów. Żadnych. Klątwę pierwszego tymczasa mam już za sobą (widać ową tricolorową klątwę na filmikach zresztą). Tym razem się nie dam. Nie i koniec. I to, że maluch traktorzy mi w tej chwili na kolanach, nie będzie miało wpływu na decyzję. O nie :smokin:
Chyba JUŻ muszę z ogłoszeniami ruszać, żeby nie było :roll:

I nie weźmie mnie na te swoje cudne oczka:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 15:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

uprzejmie donoszę na siebie, że podkradłam Homerka do reklamy naszego bazarku, na który serdecznie zapraszam :D :
viewtopic.php?f=20&t=157730

proszę o podrzucanie, musimy coś zarobić , bo cieniutko w tym miesiącu... :oops:
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro paź 23, 2013 14:44 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 22, 2013 15:50 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Oj, no to trzeba było krzyczeć, że potrzeba modela do reklam!
Mam ja sporo "betów do spania" made by Ewexoxo.
Niech no maluch wstanie, to strzelę sesję ;)
Chyba, że mi się teraz uda go przełożyć na śpiocha do pozowania :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 15:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

przenoszę dla tych, którzy nie lubią, nie maja lub nie coś tam... fb..

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto paź 22, 2013 15:56 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Wto paź 22, 2013 15:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Nowa_Sztno pisze:Oj, no to trzeba było krzyczeć, że potrzeba modela do reklam!
Mam ja sporo "betów do spania" made by Ewexoxo.
Niech no maluch wstanie, to strzelę sesję ;)
Chyba, że mi się teraz uda go przełożyć na śpiocha do pozowania :ok:

ooo to super :ok: -bardzo proszę -a mogłabyś od razu wstawić na bazarek- jako zadowolonego klienta? :D

alessandra

Post » Wto paź 22, 2013 16:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

alessandra pisze:ooo to super :ok: -bardzo proszę -a mogłabyś od razu wstawić na bazarek- jako zadowolonego klienta? :D

Voilà :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 22, 2013 16:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Homerek cudo! :1luvu:

Mila, Gapa i Balbi serdecznie zapraszają ciocię Olę do odwiedzin, bo pańcia już bardziej kumata. :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 22, 2013 16:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

anita5 pisze:Homerek cudo! :1luvu:

Mila, Gapa i Balbi serdecznie zapraszają ciocię Olę do odwiedzin, bo pańcia już bardziej kumata. :wink:

z podziękowaniem Anitko -co prawda już teraz będziemy bywać sporadycznie, ale może jak nas przymrozi na wsi , to chetnie wdepniemy na winko w długi wieczór zimowy -zatem baniaczek możesz już stawiać :mrgreen:

alessandra

Post » Wto paź 22, 2013 17:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

O, to czekam! :piwa:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto paź 22, 2013 18:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

alessandra pisze:przenoszę dla tych, którzy nie lubią, nie maja lub nie coś tam... fb..

Obrazek

Wrzucę Wam cały link: http://przystanekschronisko.org/koty-ni ... artosciowe

Fajny tekst - autorstwa Korciaczek i chyba Tellmy :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw paź 24, 2013 12:28 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Melduję się po długiej przerwie i z ogromną radością oglądam wszystkie nasze ślepaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Robicie z nich prawdziwe cuda, na dodatek pełne szczęścia :D :D :D

Mam nadzieję, że Homerek również trafi do domku, choćby tymczasowego. Jest przefajny :love:
Julio Droga, na pewno wszystkie ślepaczkowe cioteczki będą służyć radą i pomocą, również nowemu domkowi :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw paź 24, 2013 12:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Asiu, Homerek jest u mnie na DT. Ale nie najlepiej z nim - wypadł mu odbyt, na RTG wyszedł megacolon i genetyczna wada w ogonku (to akurat najmniej ważne) :(
Na gastro przeszliśmy, a jak na złość głodny taki... Psim pędem do misek dziś z pokoju do kuchni biegnie. Linią prostą, bez potyczek :wink:
Teraz chyba ja Wam coś podpowiem z własnego, małego doświadczenia: najlepsza metoda na ślepotkę - głodówka :lol:
To taki śmiech przez łzy oczywiście, bo choć Homerek uroczy jest i na pewno ma wielką wolę życia, ale bardzo niepokojące są te jego ostatnie 2 dni :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 24, 2013 12:58 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

powiem , abys bardzo sie tak nie zamartwiała: była sobie u mnie mała Xenia -mniej wiecej w wieku Homerka-znaleziona z wypadnietym odbytem- oczywiście wet zapakował go z powrotem tam gdzie należy i zakazał jeść suchej karmy, jakoś wytłumaczyłam małej, ale po kilku tygodniach znów odbyt wypadł- tym razem inny wet delikatnie , bez oprzyrządowania, co Xenia poprzednio boleśnie odczuła, wepchnął wmasowując na miejsce-od tego czasu nie było żadnych incydentów, a Xenia ma obecnie 4 latka :D
Na poczatku pilnowałam, aby jadła tylko mokra karmę, potem w swoim ds juz jadła wszytsko, a teraz uwielbia suche najbardziej i jest ok :ok:
Wet mi wówczas wytłumaczył,że jeśli kot jest tak mały , z czasem wraz z rośnięciem, odbyt sie ustabilizuje, gorzej byłoby z kotem już dorosłym, który nie rośnie.

alessandra

[poprzednia][następna]