Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 21, 2013 8:53 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Jak od trzech lat masz koty, to musiałaś ich nie lubić przez 15, nie przez 25. :roll: Przecież my 25 lat to jeszcze nie mamy :twisted:
Na psa jestem za leniwa - spacerek trzy razy dziennie to nie ja, ale bez kota to ja już sobie nie wyobrażam. Na razie dzielnie trzymam się jednego rezydenta, ale kto wie - serce nie sługa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Pon paź 21, 2013 9:00 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ja widzisz zawsze za psami byłam, znosiłam od dzieciaka do domu każdą biedę. A TŻ za psami w ogóle. I kto teraz mojego psa wyprowadza 4 x dziennie? Kto??? :twisted: :twisted: :twisted:
Ile się przy tym nasłucham, to moje. Kilka razy dziennie słyszę: Może wreszcie pójdziesz ze swoim psem na spacer? Z innymi chodzisz, a może wreszcie byś swojego wyprowadziła? Kiedy ostatnio byłaś na spacerze ze swoim psem, 2 lata temu? Naznosiłaś do domu psów i kotów, a ja się teraz muszę nimi zajmować. Od rana tylko kuwety, spacery, karmienia...
:lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon paź 21, 2013 9:03 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Twój TŻ ma brata bliźniaka? Bo przydałby mi się taki :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 9:05 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ma brata, wolnego. Nie bliźniaka ale jednak :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon paź 21, 2013 9:16 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Muszę przemyśleć :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 9:57 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Słuchajcie, jakbym swojego TŻ słuchała 8O
Skoro ja sprowadziłam zwierzaki to sama mam się nimi zajmować, on nie będzie się angażował :mrgreen: Wydaje mi się , że Nikunia kuleje na lewą łapę...zauwazyłaś? Trzeba pojechać do weta :ok:
Koty? On nie lubi kotów. Rzebyście słyszały co on nagada jak odkurza-wszędzie kłaki.
na stole pełno kłaków, w zupie, na talerzu,
kto to widział, kot na jego krześle...idź na swojej pani krzesło :wink: I bierze drugie krzesło :ok:
Uwzięły się na mnie wszystkie....spać nie dają :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon paź 21, 2013 10:00 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Właśnie rozmawiałam z panem w sprawie adopcji Bąbla. Pan miły, dobrze brzmiał, niestety dom wychodzący, bez innej opcji. Może jeszcze jakoś bym to przełknęła, bo wiem, że Bąbel był typowany jako ewentualnie wychodzący, ale dom jest przy głównej ulicy Wyszkowa. Od ruchliwej drogi dzieli go tylko chodnik. Argument, że sąsiad ma 3 koty, które wychodzą i żyją, jakoś mnie nie przekonał, dla mnie to za duże ryzyko. W dodatku pan zbywał wszelkie pytania o wizytę PA, od razu zmieniał temat, więc to mnie trochę zraziło, potem padł tekst "w pani interesie jest się kota pozbyć a ja chcę go zabrać" i było po rozmowie :mrgreen: . No cóż, Bąbli szuka dalej, jakoś kiepsko dbam o swoje interesy :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 10:01 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Właśnie rozmawiałam z panem w sprawie adopcji Bąbla. Pan miły, dobrze brzmiał, niestety dom wychodzący, bez innej opcji. Może jeszcze jakoś bym to przełknęła, bo wiem, że Bąbel był typowany jako ewentualnie wychodzący, ale dom jest przy głównej ulicy Wyszkowa. Od ruchliwej drogi dzieli go tylko chodnik. Argument, że sąsiad ma 3 koty, które wychodzą i żyją, jakoś mnie nie przekonał, dla mnie to za duże ryzyko. W dodatku pan zbywał wszelkie pytania o wizytę PA, od razu zmieniał temat, więc to mnie trochę zraziło, potem padł tekst "w pani interesie jest się kota pozbyć a ja chcę go zabrać" i było po rozmowie :mrgreen: . No cóż, Bąbli szuka dalej, jakoś kiepsko dbam o swoje interesy :twisted:

:mrgreen:
Obrazek

alab108

Post » Pon paź 21, 2013 10:14 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

alab108 pisze:Koty? On nie lubi kotów.

Zauważyłam to od razu, zwłaszcza jak szukał jej w deszczowy wieczór, kiedy nie wracała do domu :mrgreen:
A u mnie podobnie mówi Lana. Nie karm Bąbelka, to mój kotek, ja mu dam jeść. No to mówię "twój kotek zrobił kupę, trzeba kuwetę sprzątnąć" i słyszę "to nie jest mój kotek, tylko twój" :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 10:47 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Wiesz, powinnaś Lanę zapisać do szkółki jeździeckiej, ona tak lubi konie. Tylko nie wiem czy nie za wcześnie, jeszcze?
Obrazek

alab108

Post » Pon paź 21, 2013 11:03 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Nie za wcześnie - optymalnie. Tylko to niestety nie jest tania przyjemność a ja mam ten cholerny kredyt, więc z koni nici :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon paź 21, 2013 11:46 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Nie za wcześnie - optymalnie. Tylko to niestety nie jest tania przyjemność a ja mam ten cholerny kredyt, więc z koni nici :(

:cry:
Obrazek

alab108

Post » Wto paź 22, 2013 11:55 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

z końmi fajna sprawa. Chodziłam na zajęcia za dziecięcia i bardzo to lubiłam. Niestety tylko przez pierwszy "semestr", bo kolejne etapy wtajemniczenia za dużo kosztowały :( do dziś żałuję i do dziś mam ochotę ponownie wsiąść na konia (a nie było ku temu okazji).

Pan od Bąbelka... dziwne podejście. Tak, dom tymczasowy pragnie oddać kota do adopcji, ale nie pozbyć się go, jak niepotrzebnego sprzętu :roll: Wierzę, że jeszcze się odezwie ten KTOŚ, u kogo Bąbelek będzie miał, jak w niebie :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto paź 22, 2013 12:11 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ja jeździłam dosyć regularnie przed studiami, miałam okazję w ramach stażu i praktyki włąśnie przed studiami. Później nastąpiła dłuuuga przerwa i namówiona przez córkę będąc z nią na wczasach w siodle jako osoba towarzysząca, wsiadłam ponownie na konia. Przez kilka dni nie mogłam chodzić, tak mnie uda i całe nogi bolały, ale przeżycie było ogromne :ryk:
Obrazek

alab108

Post » Wto paź 22, 2013 12:16 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

ale za to później uda jak skała wyrzeźbione :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]