OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 21, 2013 6:47 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Asiu :1luvu: Danko :1luvu: TŻcie :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 21, 2013 8:05 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

ASK@ pisze:Kolejne nieszczęście, kolejna inwestycja... Muszę puszki zamówić bo żrą na potęgę. Szczególnie Animondki Kittenki posmakowały wielce i malce nie mają sensacji po nich..

za parę dni będę zamawiać dla swoich zapasy to wezmę Wam trochę tych Kittenków, prześlij mi na PW Wasz adres
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon paź 21, 2013 9:07 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Dzięki wielkie :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 21, 2013 9:10 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

A ja już wczoraj chciałam zdziwko wyrazić, że od dzikunów sama wróciłaś... :roll:
Ale się powstrzymałam, żeby nie zapeszyć :twisted:

Dziecku gratuluję wyczucia - wiedziała cholera, w który silnik wleźć :lol:

Za Was i za dziewuszkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon paź 21, 2013 9:45 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

OKI pisze:A ja już wczoraj chciałam zdziwko wyrazić, że od dzikunów sama wróciłaś... :roll:
Ale się powstrzymałam, żeby nie zapeszyć :twisted:

Dziecku gratuluję wyczucia - wiedziała cholera, w który silnik wleźć :lol:

Za Was i za dziewuszkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Ale śmieszne. :mrgreen: Mało kiedy do dzików nie dygam z garami. Jakbym tak z każdego wypadu kota przyniosła to byśmy w skórach chodzili :mrgreen: Na skórach leżeli a ciocia Magda nie wyrobiła by się z ziołami :mrgreen:

Tak swoją drogą nie zazdraszczam ludziskom w poczekalni wetowskiej jak tabun kontenerków się pojawi. Kartkę z kalendarza przekręciłam i oświeciło mnie okulistycznie. Tami ma wizytę kontrolną. Leki się kończą. Oczki łzawią. Jakoś ten miesiąc obfituje w wetów wszelakich.

Rzecz straszna się stała bo muszę zainwestować w nową , kocią torbę . :( Zielona, ulubiona, pakowna, spsuła się . Dziś mało co słoików nie pogubiłam. Zobaczyłam raptem nakrętke co wymykała się i w ostatniej chwili nery powstrzyałam przed rąbnieciem w ziemię ,naa zmarnowanie w liście i ziemię. Rozpacz totalna .Kociska nawykły do mojego wizerunku :? i każda zmiana przypłacana jest pewna dozą nieśmiałości.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 21, 2013 9:49 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

A jaka to torba? Bo jestem na etapie generalnych...

OKI

Post » Pon paź 21, 2013 10:05 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

OKI pisze:A jaka to torba? Bo jestem na etapie generalnych...

Zwykła szmaciana ,zielona i sporawa, z dłuższymi uszami coby można było zarzucić na ramię, łatwo się piorąca... jakby co. Mam jakieś bo nie pozwalam wyrzucać juz podniszczonych, to donaszać będę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 21, 2013 10:07 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

ASK@ pisze:
OKI pisze:A jaka to torba? Bo jestem na etapie generalnych...

Zwykła szmaciana ,zielona i sporawa, z dłuższymi uszami coby można było zarzucić na ramię, łatwo się piorąca... jakby co. Mam jakieś bo nie pozwalam wyrzucać juz podniszczonych, to donaszać będę.

Będę miała na uwadze, jak się trafi coś w stanie używalnym :)

OKI

Post » Pon paź 21, 2013 14:13 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Nic mądrego nie napiszę ale za dobroć dostaniecie tak rodzinnie
ikoneczkę :1luvu:

I ja będę pamiętać zamawiając animondkę :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pon paź 21, 2013 14:56 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Dzięki Iwonko.
Wrcócili od weta. Sonia i Chip do jutra jeszcze na antybiotyku. Bajka koniec. Małe brzydactwo jest na antybiotyku bo w kratni orkiestra gra. W środę do weta. Tylko nie wiem czy Tami nie powinnam zapisać.

Zeznania po wetowskie jak zwykle się różniły w rodzinie i musiałam do źródła zadzwonić.

Szczrze mam dość wetów , kujów i wszelkich zdrowotnych choler co się pętają po chałupie. Mam dość połajanek TZ ku niebu ( nie, nie do mnie :twisted: gdzieżby śmiał ) ,że musi jeździć, patrzeć jak cierpią, musi trzymać jak macają, igłują i dupki molestują termometrem... Jak jest ze mną to tylko kontenerki nosi i wydaje polecenia...spod okna.

Coraz częściej mam błysk w głowie ,że jak zadzwoni telefon to wydać już i teraz. Bez pytania, bez sprawdzania. Wydać i już, niech się rozluźni i deczko spkoju będzie. Niech mnie gustowna, w kolorze ścian (a co,ma się ten oryginalny gust :mrgreen: ) przysłona klatki przestanie koleć w oczy. Niech nie słyszę pisku rozpaczy bo tęskno do mamuni jest. Wydam, wydam i jeszcze kokardkę zawiążę. I ucałuję i sprawdzę czy drzwiami trzaśli, czy na pewno odjechali a w promocji dołożę kotecka drugiego...
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 21, 2013 15:12 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

tia, już widzę jak to wydajesz bez pytania i sprawdzania... :twisted:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon paź 21, 2013 19:00 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Hania66 pisze:tia, już widzę jak to wydajesz bez pytania i sprawdzania... :twisted:

To dobrze widzisz 8O

Malunia terkocze do nas i łapkami przebiera. Drobniutka bardzo. Lgnie do ludzi i tęskno płacze. Do kotów także bo dziecko pobawiło by się. A hurgot nożynek podkutych słychać po całości. Ona też chce potuptać.

Późno wróciłam. Dopiero co Sikunowy Detektyw obwąchał pracowicie mieszkanie. Wiecie co pomaga łapkom schetanym biurową pracą odzyskać pański blask? Wiecie co daje im połysku i arystokratycznej bieli? To codzienne mycie podłóg i ścian do wysokości nosa (czasem wyżej) tak wpływa. Wystarczy sobie koteczków załatwić sporą ilość by codziennie pracowicie nad delikatnością dłoni pracować. Jak się nie ma koteczków to się nie ma motywacji. A tak wyboru nie ma.
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 21, 2013 19:03 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Za zdrowie - jej i reszty podopiecznych :ok: :ok: :ok: I za domy dla ich szczęścia i dla Waszego :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Wto paź 22, 2013 7:52 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

TZ pojechał nockę odrabiać pracowo. Niech jedzie bo kontoz asilić trzeba. To ta dobra strona. Druga dobra to ta,że futra maja mnie i wyro dla siebie. Pokładły się, wyłączyłam im tv , zagasiłam swiatła i zaległam półpośladkiem żebrząc choć o róg koca.
Ciemnica, sen błogi i.... mamuni kcem, mamuni...psitul, daj pocićkać, potul,potul...o brzuniek potul i pysiek potul...Otak otak...skandowały nożynki udeptując mnie w rytm mruczanek. Chip obudził się o 1 w nocy i płakał żałośnie. Utuliłam, dałam gerberka i poszłam spać. Zaległam na wyrze ćwierćpośladkiem i ledwo wycisnęłam skrawek koca. W nogach supeł koich futer leżał. Wymacałam Tami, Tosię, Mikusia, Sonię...Każde ma inne futerko i inny mruk. Usnęłam ciesząc się,że mam jeszcze troszkę nocki przed sobą i choć ten mój skrawek zaległy na prześcieradle odpocznie. I ... mamuni kcem, mauni, psitul, daj buzi, daj drugie buzi i daj tsiecie buzi... daj sie psitulić, pomiziaj bziuniek i sijkem, daj pociućkać palec, no daj...śmutno mi...mamuni kcem.... Chip się obudził i płacze. Utuliłam ,dałam drugie pół gerberka i chciałam zalec ale było przed 4 i szereg siedzących ócz mnie zatrzymała w progu kuchni. Dałam co miałam ,naszykowałam dzikunkom, wygłaskałam malunię w klatce bo prosiła bardzo o uwagę i poszłam w ciemność. Wcześniej ale wszystkie czekały. Spać nie mogą? Po powrocie zamarłam bo maluni nie było w klatce. Jak ten głupielok prztrzepałam posłanko i budkę i miałam już kuwetę przesypywać :wink: gdy pojawiła się na środku dywanu. Nic to, niech pobiega ,bo mając nadmiar czasu wzięłam się jakem Samochwała do mycia podłóg węsząc pracowicie. Potem delikatne poprawki urody, wdzianko i pełna...niecheci podyrdałam do pracy zaszczycić ja swą obecnością.

A tych wstrętnych gnojków zwących sie ludmi co dzieci mamy pozbawiają to bym... Niech każdy sobie dopowie co i jak . Chip bardzo potrzebuje ciepła i opieki futerkowej mamy. To delikatne dziecko i żal mnie dziś straszny wziął jak tak strasznie płakał i ciepła szukał.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 22, 2013 8:06 Re: OTW10:)...jesteśmy i jest bele jak :( f.45

Szkoda że żaden ze "starszaków" nie adoptował malucha :? . U mnie to w dużej mierze załatwiało sprawę - było i z kim sie psitulać i kogo pocićkać i się malce nie bały w nocy :ok: .

Alienor

[poprzednia][następna]