Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt paź 18, 2013 11:43 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Napiszę krótko, bo muszę coś pilnie zrobić w pracy :roll: Doktor, który nie widział Słoneczka przez 2 dni powiedział, że jest lepiej. Pokłuł pupę i następna wizyta w niedzielę. Cieszę się, że dzisiejsza wizyta nie jest ostatnia :P Do czego to doszło, żeby się cieszyć z wizyty u weta :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt paź 18, 2013 12:29 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt paź 18, 2013 12:47 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi pisze:Napiszę krótko, bo muszę coś pilnie zrobić w pracy :roll: Doktor, który nie widział Słoneczka przez 2 dni powiedział, że jest lepiej. Pokłuł pupę i następna wizyta w niedzielę. Cieszę się, że dzisiejsza wizyta nie jest ostatnia :P Do czego to doszło, żeby się cieszyć z wizyty u weta :roll:

My się też cieszymy :mrgreen: I trzymamy kciuki :ok: Może on czuje, ze tyle osób mu wysyła pozytywne wibracje i się chłopak nie zamierza poddawać.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Pt paź 18, 2013 23:22 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

morelowa pisze:(...)
Na tym ten granit polega - nie na nieumięjętności wzruszenia się. Właśnie mieć miętkie serce , wiedzieć, że sie będzie jakoś przeżywało, a brać te wszystkie stwory pokręcone i nie jęczeć, że jaka to JA jestem nieszczęśliwa jak coś sie dzieje.

No, właśnie nieprecyzyjnie się wyraziłam. Morelciu, dziękuję ! Właśnie o to mi chodziło - połączenie wielkiej wrażliwości i spokoju ducha, przynajmniej na zewnątrz. O zachowanie równowagi, niezależnie od sytuacji i myślenie o wszystkich. Bycie skałą, opoką, czy jakkolwiek to się nazwie... Stale zaglądam do filozoficznego wątku, żeby nabrać sił :P

Doktor stawia na wirus nosówki, ze względu na stan oczek Słoneczka. Od dziś zakraplamy je świetlikiem, żeby się nawilżyły. W walce z odleżynami sprawdzają się świetnie pieluchy tetrowe. Jesteśmy bardzo wdzięczni za wibracje i prosimy o więcej :1luvu:

Czy wspominałam, że takie małe, śmieszne coś mieszka u nas w kocim transporterze :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob paź 19, 2013 7:23 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Myszka?? 8O :mrgreen:

Jaki wątek filozoficzny ? :o
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob paź 19, 2013 9:40 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nemi, ja znów z pytaniem (podobno kto pyta nie błądzi, ale tez nie umiera śmiercią naturalną :roll: :mrgreen: ):
czy mogę "wypożyczyć "Ryjka jako niedowidzącego do wątku ślepaczków, aby promował zaprzyjaźniony watek jeżowy oraz skarpetę? W końcu tyż kot, tylko futro mu sie inaczej układa :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob paź 19, 2013 9:53 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Alessandra, Ryjek mieszka w zagrodzie zewnętrznej i teraz już rzadko się pokazuje, a a nie mam dobrych jego zdjęć. Jak go zdybię - schwytam i zrobię zdjęcia :P Ale według Pana Doktora, Słoneczko też nie widzi. Nie sprawdzał tego dokładnie, bo powiedział, że to słoneczkowy, najmniejszy problem. Kazał tylko je nawilżać, żeby nie wysychały. Wczoraj zakraplałam pierwszy raz i wydaje mi się, że są o niebo lepsze.

Nie, Morelciu - mieszka mała jeżynka :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob paź 19, 2013 10:07 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Nie kłopocz się ze zdjęciami Ryjka-wykorzystam te ze strony Fundacji :wink:
Biedne Słoneczko, jakby mało było mu nieszczęścia to jeszcze i to :( Rozumiem,że z tego względu Słoneczko raczej nie powinien być poza Ośrodkiem, lecz będzie rezydentem? Nie wiem, jak ważny jest wzrok u jeży ?
Zatem Słoneczko także przedstawię -chodzi mi po głowie pewien pomysł...

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob paź 19, 2013 10:10 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Ktoś tu prosił o pozytywne wibracje?
Proszę bardzo :D

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob paź 19, 2013 13:11 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

alessandra pisze:Nie kłopocz się ze zdjęciami Ryjka-wykorzystam te ze strony Fundacji :wink:
Biedne Słoneczko, jakby mało było mu nieszczęścia to jeszcze i to :( Rozumiem,że z tego względu Słoneczko raczej nie powinien być poza Ośrodkiem, lecz będzie rezydentem? Nie wiem, jak ważny jest wzrok u jeży ?

To super. Ale w razie czego postaram się mu zrobić jakieś dodatkowe. Ze wzroku jeż za bardzo nie korzysta, jest zresztą zwierzęciem nocnym. Wykorzystuje głównie węch i słuch. Ryjek został nie dlatego, że jedno oko nie funkcjonuje - znakomicie by sobie bez niego poradził. Sama widziałam jak upolował świerszcza :P Został dlatego, że co jakiś czas pojawiają się infekcje w tym oku i wtedy go zakraplamy. Nie wiadomo jak byłoby z nieleczoną infekcją w dziczy. Zresztą on sam chyba zdaje sobie sprawę z tego, że jest niepełnosprawny, bo od furtki trzyma się zawsze z daleka :P

alessandra pisze:Zatem Słoneczko także przedstawię -chodzi mi po głowie pewien pomysł...

Jeśli chodzi Ci po głowie koty pomagają jeżom i wzajemnie - to spojrzyj też na jeżowe koszyczki w AFN'nie z Krakowa :P

Erin - chłoniemy, dziękujemy :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Sob paź 19, 2013 13:22 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Obrazek

Erin

Post » Sob paź 19, 2013 15:52 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Przesyłam moc pozytywnych wibracji. Oby z jeżykiem było już tylko lepiej.

A jak mały psi demonek?
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie paź 20, 2013 23:20 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Wydaje mi się, że ze Słoneczkiem jest lepiej... ale wolę nie zakładać optymistycznych scenariuszy, żeby się nie zawieść.

Dziś przyjechała jeżynka od Megany - ogromnie dziękuję za transport :1luvu: Nie wiem kiedy będę mogła wstawić zdjęcia, bo zepsuł mi kabelek (wersja optymistyczna), albo aparat (.... to byłaby już tragedia). Na nowym mieszkańcu skorzystał Słoneczko. Malinka (Mania, o ile Meg się zgodzi) zamieszkała w małej klatce, Słoneczko poszedł do apartamentu :P

Na jutro zapowiedział się kolejny jeż ... Zołzina :roll:

Demonek ma się dobrze, my z nim gorzej :roll: M powiedział, że powinien demonek mieć imię "niosący światło"....cokolwiek miał na myśli (M, nie Fifi oczywiście).

Trzymajcie kciuki za Meganowego jeżyka... bo jakiś. taki nieśmiały jest :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pon paź 21, 2013 7:38 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Musimy te kciuki trzymać już hurtowo jakoś - tyle tych potrzeb :? Ale co zrobić - jeżurkom się należy.
Wam też, a co - jeśli macie taką potrzebę :mrgreen:

Jak długo Demonek może być jeszcze demonkowaty? Jest jakiś wiek po którym 'ta rasa' się uspokaja? Bo on malutki jest, nie?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon paź 21, 2013 8:32 Re: Nemisiowe Okruszki w Jeżurkowie

Kciuki za jeżurki przez cały czas :ok:

Erin

[poprzednia][następna]