Dam dom brytyjczykowi po przejściach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 20, 2013 16:37 Dam dom brytyjczykowi po przejściach

Byliśmy dzisiaj na Wystawie Kotów Rasowych.
Mąż zakochał się w kocie brytyjskim krótkowłosym.
Chcielibyśmy takiego kota przyjąć pod swój dach.
Dlatego szukamy kilkuletniego kocurka brytyjskiego.
Proszę , nie linczujcie nas, że chcemy za darmo rasowca..
Mamy dwa przygarnięte dachowce - Mysia ( ok. 9 lat, jest z nami 7 lat) i Bazyl( 3 lata , obecnie ma leczoną łapkę po złamaniu otwartym).
Do tego jest duży pies Reks ( ok. 8 lat, jest z nami 6 lat ) też przygarnięty. Do niedawna była z nami Onka Kora ( ze schronu w Skierniewicach) , niestety Korcia odeszła dwa miesiące temu za TM( miała 11 lat, z nami była 6 lat) .Mieliśmy jeszcze Kota Garfielda , który w wieku 18 lat przeszedł za TM( Był z nami 13 lat).
Wszystkie nasze zwierzaki są wysterylizowane i wykastrowane.
Koty do momentu wypadku Bazyla były wychodzące. Teraz kocie drzwiczki zamknęliśmy . Bazyl nie wychodzi z domu a Myśka czasami,
Mieszkamy z wyboru na wsi .
Koty mają do dyspozycji dom (śpią w łóżku) i strych.No i oczywiście nas do uslugiwania .
Wapiszon

wapiszon

Od: Wto sty 16, 2007 17:25

Post » Nie paź 20, 2013 18:34 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

hugulaśny

Od: Nie gru 04, 2011 23:21

Post » Nie paź 20, 2013 18:55 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

A dlaczego od razu lincz? Mnie bardzo podobają się brytki, nigdy mieć nie będę, bo już mam za dużo kotów, ale nie wahałbym się założyć taki wątek.Miałam do adopcji dwie rodowodowe MCO, tak samo potrzebowały domu, jak każdy inny kot.Zdarza się, że nawet takie dłużej czekają na domek, bo ludzie myślą, że takie ładne to się komuś spodobają, biorą więc jakiegoś biednego, urody mizernej..itd.
Kciuki za spełnienie marzeń :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie paź 20, 2013 19:04 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

Bardzo mądrze Ewo napisałaś-nie należy rezygnować z marzeń.
Nie mozna miec pretensji do ludzi,że chcą takiego, a nie innego kota.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro paź 23, 2013 22:42 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

I ja się nie dziwię że zakochaliście się w brytku :lol: To kot pod każdym względem idealny. I nie dziwi fakt, że nie szukacie u hodowców, mnie też nie stać na 2 tys za kota. Oczywiście pseudo omijamy szerokim łukiem :evil:
Ta czarna brytyjka z wątku który wkleił/wkleiła hugulaśny szuka dobrego domu, może to właśnie do Was trafi. Choć pewnie szary Was zafascynował :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie paź 27, 2013 20:02 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

ewan pisze:I ja się nie dziwię że zakochaliście się w brytku :lol: To kot pod każdym względem idealny. I nie dziwi fakt, że nie szukacie u hodowców, mnie też nie stać na 2 tys za kota. Oczywiście pseudo omijamy szerokim łukiem :evil:
Ta czarna brytyjka z wątku który wkleił/wkleiła hugulaśny szuka dobrego domu, może to właśnie do Was trafi. Choć pewnie szary Was zafascynował :lol:

Zakochaliśmy się w brytyjczyku :)
Nie chcemy z hodowli nie ze względów finansowych. Byłabym w stanie po oszczędzać i zebrać kasę. Ale wolę wziąć kota po przejściach - wszystkie nasze zwierzaki są przygarnięte.
Kotka brytyjka nie wchodzi w rachubę , bo nasza Mysia nie akceptuje kotek :twisted:
Dwukrotnie przygarnęliśmy zabiedzone kotki i musieliśmy poszukać im nowych domów.
Kocurka zaakceptowała od razu :)
Wapiszon

wapiszon

Od: Wto sty 16, 2007 17:25

Post » Nie paź 27, 2013 20:36 Re: Dam dom brytyjczykowi po przejściach

tutaj jest wątek brytków do adopcji http://www.forum.agiliscattus.pl/viewfo ... a84c09ff4e, powodzenia w spełnieniu marzeń :ok:
a tutaj niebieski kocurek http://www.forum.agiliscattus.pl/viewto ... =31&t=3240
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10