Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 17, 2013 19:31 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nie wątpię, że da sobie radę. Ale czy nie będzie dla niego większym szokiem zmiana mieszkania później? Jak już jakiś dom się znajdzie? Teraz schron, potem Olsztyn, potem DT u mnie i w końcu DS. Taka ciągła zmiana miejsca nie jest dobra, chyba zostaje tu tylko wybór mniejszego zła :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw paź 17, 2013 20:16 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Słyszałam, że po tyczasie u Ciebie koty całkiem nieźle odnajdują się w nowym domu :mrgreen: Ale to mogą być plotki..... :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw paź 17, 2013 20:19 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Oby tylko równie szybko znajdywały równie dobre domy, o jakich głoszą plotki :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 17, 2013 20:27 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Co nagle to po diable. Chłopcy wiecznie słaniają się na nogach z głodu, więc tak dobrze to im nie jest :mrgreen: Spuchlizna głodowa Mokate niedługo porysuje mi podłogę. :roll:
A tak serio to jak trafi do dobrego domku to poradzi sobie na pewno i z nowymi wnętrzami i z meblami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Czw paź 17, 2013 20:31 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

:ok: :ok: :ok:

No to oby przeszedł pomyślnie rezonans :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 17, 2013 21:20 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:
Wat, podobno to jeden z kotów zabranych przez Sylwię z miejsca, gdzie je dokarmiasz? I podobno jeszcze 2 maluchy tam zostały. Nie wiesz co z nimi? Ten ślepaczek ma też coś z ogonkiem, jakiś krótszy ten jego ogonek, jakby mu kto obgryzł kiedyś, albo przyciął :|

Ślepaczka w ogóle nie widziałam, ale słyszałam, że któregoś dnia na podwórku pojawiły się 4 malutkie kociaki i jeden z nich miał problemy neurologiczne, zataczał się. Ja wtedy widziałam przez moment jednego tylko, który był zupełnie oswojony, najedzony i tłuściutki, wyglądał zdrowo więc pomyślałam, że jest czyjś i ten ktoś go wypuścił na trochę, jak to w okolicy mają w zwyczaju. Dopiero później usłyszałam, że były 4, w tym jeden z problemami. Usłyszałam od różnych ludzi, nie tylko od Sylwii, więc to raczej prawda. Nie wiem, czy ktoś je akurat podrzucił, czy mieszkają w okolicy. Do mnie takie malusieńkie i oswojone nie przychodzą na stołówkę.
Przychodzi, a właściwie osiadł na podwórku, jeden raczej oswojony, gdzieś czteromiesięczny, i od niedawna dołączył do niego drugi, płochliwszy, mniejszy, wygląda na 2 -2,5 miesiąca, są bardzo ze sobą zżyte. Przychodzą też dzikunki, ale tylko na karmienie.
Niestety ludzie zrobili się do kotów nieprzyjaźnie nastawieni, chcą usunąć budki, które koty mają. Po okolicy kręci się z dziesięć kotów, które jak najbardziej mają właścicieli i domy, i niektórym to się wydaje w sumie za dużo.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Czw paź 17, 2013 21:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

No to właśnie ten z problemami neurologicznymi, to "mój" Homer :( Rodzeństwo rzeczywiście jest tłuściutkie :wink:
Niestety ten rezonans jest niezbędny, bo Homerowi brakuje pewnych odruchów, nie umiem tylko tego pisać.
Poza tym jest cudnym kociakiem. Poza tym, że wyjątkowo ładny, to jeszcze taki miziak-mruczak. Dziś na zastrzyku tak mocno "zapłakał", tak inaczej zupełnie. A chwilę później znów mruczał i wtulał się w dłonie.
No cudny jest po prostu i tyle.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 20, 2013 9:24 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nie ma wolnych terminów na rezonans, Homer musi czekać w kolejce. Wzięłam więc wczoraj szczylka do domu.
Waży 490g. Wczoraj go zabrałam na porządne czyszczenie uszu i przegląd, potem w domu wykąpałam, za 2 dni dostanie advocate, za jakiś tydzień (jak będzie wszystko ok) zaszczepię.
Moje kotki obrażone syczą na niego jak się zbliża. Kocur malucha toleruje, a opiekuńczy dla niego jest tylko pies (choć raz go łapskiem nadepnął, jak maluch mu się między nogami zaplątał).
Ależ ten maluszek nieporadny jeszcze... A nakolannik jaki z niego :roll:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 20, 2013 9:26 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Najlepsze są zdjęcia takiego malucha z groźnym psem :P :1luvu:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie paź 20, 2013 9:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

alab108 pisze:Najlepsze są zdjęcia takiego malucha z groźnym psem :P :1luvu:

Tak, bardzo bardzo groźnym :lol: Od razu widać, że psisko chce go zjeść :lol:

Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 20, 2013 9:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Piękne zwierza masz :1luvu: A maluch ciągnie właśnie do psa?
Obrazek

alab108

Post » Nie paź 20, 2013 9:35 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Maluch na psa nasyczał, jak na niego wpadł :lol:
Biedne to moje psisko, bo wszystkie koty jak do domu przychodzą syczą na niego, a on jest taki miły :(

Na razie maluch pcha się jednie na kolana. Nic poza kolanami go nie interesuje :roll:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 20, 2013 9:45 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A jakie ma objawy neurologiczne, tzn. jak się to objawia?
I co ze styropianem od Zosi?
Obrazek

alab108

Post » Nie paź 20, 2013 9:56 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Styropiany ogarniemy ;)
Na razie i tak mają ciepło (po mojemu za ciepło), bo grzejniki grzeją w nowej kociarni, a nowa kociarnia porządnie jest ocieplona.
Nie umiem jego neurologicznych odruchów opisać :| Martwi mnie jego brak "stopera" przed przeszkodą. Ale nie umiem tego opisać. Może z wiekiem przejdzie. Nie wiem. Nie mam doświadczenia :|
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 20, 2013 10:05 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wiesz jak moja Gaja biegnie to też czasem wpada na ścianę bo ta akurat staje przed nią :mrgreen:
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]