Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 11:55 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Magdulka pisze:o kurcze...jeszcze szczeniaczki ?! ;((
Czyli, raczej koty nie chodzą tam do szopki?
Jutro postawię 1 mniejszy domek, jeśli jakoś się zmieści do samochodu. w planach jest też taki karmniczek dla kotów, żeby jedzonko im nie mokło, bo coś tam ludzie im zostawiają na cmentarzu...ale czy to się sprawdzi? :(
Nie wiem jak pomóc tym cmentarzowym kotom, współpracować nie chcą, a tu jeszcze jakieś biedne pieski... Czy zawiadamiać schronisko w Hajnówce? Ponoć nie dzieje się tam najlepiej, a i z prywatnej posesji psa przecież nie wezmą :(

Magdulka koty jak najbardziej chodzą do tej szopy na działce przylegającej do cmentarza, wczoraj jak przelazłam przez płot to jeden z młodych kotów siedział na psiej budzie, bo na tej działce przylegającej do cmentarza są dwie duże psie budy i myślę, że do tych bud można śmiało wrzucić jakieś ścinki polarowe i koty będą z tych bud korzystać

Magdulka o której godzinie planujesz być jutro na cmentarzu? może ja bym podjechała na cmentarz i pomogłabym postawić tą kocią budkę? ja mieszkam na Mickiewicza 190 na cmentarz mam 2 kilometry ze swojego osiedla, mogę podjechać na cmentarz rowerem i kolejne pytanie gdzie chcesz postawić tą budkę dla kotów?

szczeniaki, które wczoraj znalazłyśmy z pinokio_ są na jednej z działek między Hoopami a cmentarzem, a nie na tej działce przylegającej do cmentarza, jeśli szczeniaki zgłosi sie do Urzędu Miasta w Bielsku do szczeniaki odłowi schronisko w Radysach, do schroniska w Hajnówce nawet nie ma po co dzwonić w sprawie szczeniaków, bo kierownik schroniska w Hajnówce zgłosi szczeniaki do Urzędu Miasta w Bielsku Podl. i również schronisko w Radysach przyjedzie po szczeniaki, schronisko w Hajnówce odławia psy tylko z terenu miasta Hajnówka a jak ktoś dzwoni do schroniska w Hajnówce i prosi o pomoc dla psów z Bielska to kierowniczka mówi, żeby zgłosić odłowienie psa do UM w Bielsku albo sama dzwoni do UM w Bielsku i mówi, że jest do odłowienia z danego miejsca pies.

za tym drewnianym ogrodzeniem są dwie psie budy, oprócz tego z boku szopy jest zrobione wejście przez które koty mogą bez problemu wejśc do szopy, szopa nie jest zamknięta na kłódkę i można do niej wejść i postawić tam kocie budki, budki można też postawić w garażu, który jest obok szopy, tylko trzeba trochę na bok odsunąć graty, które walają się po tym garażu.

Obrazek

Magdulka karmnik, który chcesz postawić dla kotów można postawić przy tej kociej budce, która stoi w zagajniku a z kocimi budkami przedostać się na tą działkę sąsiadującą z cmentarzem i budki postawić w tej szopie lub garażu, koty przez śnieg się przebiją a jak budki postawi się pod gołym niebem na cmentarzu to jak spadnie śnieg to zasypie budki na maksa i koty nie będą mogły do nich wejść, to jest tylko moja rada a zrobisz jak uważasz

issey32 pisze:Sylwia, ale z Ciebie akrobatka.

Jakie szczeniaki :conf:
Idę na fejsa.

już myślałam, że tak będę wisieć na tym płocie :twisted: albo że spadnę i znów pinokio_ zrobi raban i będzie dzwonić na pogotowie, trzeba mieć kondycję by skakać przez płoty, a nastolatką to ja już nie jestem :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt paź 11, 2013 17:49 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Szalony Kocie i jak, umowiłas sie z p. Dorotą? przyjedzie ?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt paź 11, 2013 18:01 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

pinokio_ dziś rozmawiałam z karmicielem na temat tej czarnej kotki i okazuje się, że my wczoraj widziałyśmy kotkę, ale tą która jest już wysterylizowana i przy sterylce nie miała naciętego ucha i po prostu pomyliłyśmy ją z tą która jest w ciąży i karmiciel mi mówił ,że ona jeszcze nie urodziła

czyli małe sprostowanie pojedynku z czarną kotką jak na razie nie przegrałam, w przyszłym tygodniu kolejna łapanka czarnej gadziny :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt paź 11, 2013 18:26 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

sylwia1982 pisze:pinokio_ dziś rozmawiałam z karmicielem na temat tej czarnej kotki i okazuje się, że my wczoraj widziałyśmy kotkę, ale tą która jest już wysterylizowana i przy sterylce nie miała naciętego ucha i po prostu pomyliłyśmy ją z tą która jest w ciąży i karmiciel mi mówił ,że ona jeszcze nie urodziła

czyli małe sprostowanie pojedynku z czarną kotką jak na razie nie przegrałam, w przyszłym tygodniu kolejna łapanka czarnej gadziny :twisted:

:ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt paź 11, 2013 20:23 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Sylwia, trudno mi powiedzieć o której będę na cmentarzu, chcemy sprzątać na grobach i odwiedzić jeszcze rodzinę.
Póki co mam przygotowany jeden domek. Nie uda mi się przetransportować wszystkich na raz, więc rozłożę to na raty. Może zrobimy tak, że ja postawię domek przy tym zagajniku na razie, a ty w razie możliwości podjedziesz na cmentarz jakoś go lepiej ulokujesz? Mogę zostawić tam ekstra siano (niestety słomy nie udało mi się zorganizować) to wsadzisz trochę do tych bud?. Może w przyszłym tyg. uda mi się wziąć większy samochód żeby przewieźć pozostałe dwa domki i karmnik i wtedy byśmy się może jakoś umówiły żeby razem postawić? Co Ty na to?
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt paź 11, 2013 21:14 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Szalony Kot pisze::ok: :ok: :ok: :ok:

Z panią Dorotą widzimy się jutro :ok: :ok: :ok:

super, dziekuje bardzo. bede czekac na wiadomosc.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Sob paź 12, 2013 12:30 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Magdulka pisze:Sylwia, trudno mi powiedzieć o której będę na cmentarzu, chcemy sprzątać na grobach i odwiedzić jeszcze rodzinę.
Póki co mam przygotowany jeden domek. Nie uda mi się przetransportować wszystkich na raz, więc rozłożę to na raty. Może zrobimy tak, że ja postawię domek przy tym zagajniku na razie, a ty w razie możliwości podjedziesz na cmentarz jakoś go lepiej ulokujesz? Mogę zostawić tam ekstra siano (niestety słomy nie udało mi się zorganizować) to wsadzisz trochę do tych bud?. Może w przyszłym tyg. uda mi się wziąć większy samochód żeby przewieźć pozostałe dwa domki i karmnik i wtedy byśmy się może jakoś umówiły żeby razem postawić? Co Ty na to?

Magdulka tak jak napisałaś, postaw domek przy zagajniku, a siano jeśli zostawisz na cmentarzu to ja je wrzucę do bud
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Sob paź 12, 2013 14:02 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Sylwia, budkę postawiłam pod drzewkiem póki nie spadnie śnieg może tam sobie spokojnie stać. Sianko zostawiłam obok w reklamówce, nie jest tego dużo, ale dobre i to. Będzie kićkom cieplej! :kotek:
Obrazek

Magdulka

Post » Pon paź 14, 2013 5:07 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Poniżej kilka zdjęć kociej budki na cmentarzu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje, że kotki będą z niej korzystać, bo ciężki czas przed nimi. Pewnie jak będzie zimno to mało ludzi będzie przyjeżdżać na cmentarz i nie będzie komu zostawiać im chociaż trochę jedzenia :(
Obrazek

Magdulka

Post » Śro paź 16, 2013 22:42 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

Magdulka pisze:Poniżej kilka zdjęć kociej budki na cmentarzu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam nadzieje, że kotki będą z niej korzystać, bo ciężki czas przed nimi. Pewnie jak będzie zimno to mało ludzi będzie przyjeżdżać na cmentarz i nie będzie komu zostawiać im chociaż trochę jedzenia :(

Magdulka byłam w sobotę pod wieczór na cmentarzu i koty siedziały w budce, wręcz była kolejka do budki bo najchętniej to wszystkie by do niej weszły, Magdulka kiedy planujesz postawić kolejne budki dla kotów na cmentarzu?

Obrazek

Obrazek

11.10.2013 kolejna kotka została dostarczona na sterylkę do lecznicy (kotkę przywiozła pani karmicielka ze wsi Lewki), 12.10.2013 kotka została wysterylizowana :ok:

Obrazek

Obrazek

14.10.2013 zabrałam kolejną kotkę na sterylkę ze wsi Augustowo, kotka została wysterylizowana 15.10.2013 :ok:

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw paź 17, 2013 18:18 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

ale biedne te kicie, nie mają się gdzie schować na tym cmentarzu skoro tak okupują ten domek :( . Sylwia, nie mam pojęcia kiedy będę w Bielsku (tzn. na 100% będę na Wszystkich Świętych), ale najprawdopodobniej też wcześniej. Jednorazowo mogę przywieść tylko jeden domek, bo więcej się nie zmieści :(. Czy te koty są na tyle zgodne, że np. wejdą dwa do domku i będą tam sobie spać czy raczej nie? Wiem, że w niektórych budkach w Białymstoku wjednym domku potrafiło spać kilka kotków i było im wtedy cieplej. Przecież nie postawimy 6-7 budek na cmentarzu dla całego towarzystwa :(
Obrazek

Magdulka

Post » Czw paź 17, 2013 18:21 Re: Sterylizacje kotek z Bielska Podl. sterylki w toku :)

viewtopic.php?f=13&t=57504&p=10185681#p10185681
Ktoś oferuje DT dla 2-3 kociaków.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]