Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 14, 2013 15:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Klub Ślepaczkowy pisze:Lidziu, ale Chłopczyk urósł , zmężniał -piękny kot w kolorze jesieni :1luvu:
prosimy o więcej :ok:

Chłopczyk no gdyby przybierał tak jak pańcia to był by byk :mrgreen: a tak ...taki chrabąszcz :? Lubie tłuszczyk u kotków 8)
Obrazek
Obrazek
To lichy Chłopczyk.. :D

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon paź 14, 2013 15:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Lidka, u ciebie jest tak kolorowo,że nie musisz kolorów jesieni szukać za oknem :lol:
Nie bądź chitrus i podziel się z nami kolorami: czarne-białe-bure-rude - jedno jest pewne- nie możesz nigdy mieć depresji, szczególnie rudzielce są jak promyki słońca :ok:

Ten lichy Chłopczyk pewnie powyżej 4 kg wazy ?...Ma bardzo ładna sylwetkę :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon paź 14, 2013 15:59 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

A, jak kuchnia - to może być. Jeszcze z kotami... :D

No, bo masz ten porządek straszny. Chyba, że kurzu nie widac na zdjeciach :mrgreen:
Lidka zresztą też.
Ciągle sprzątacie??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon paź 14, 2013 16:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Co to jest 4 kg kota??
Moje mają po ponad 5, a nie są grube. Niektóry Migdał to nawet za chudy :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 16:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

morelowa pisze:A, jak kuchnia - to może być. Jeszcze z kotami... :D

No, bo masz ten porządek straszny. Chyba, że kurzu nie widac na zdjeciach :mrgreen:
Lidka zresztą też.
Ciągle sprzątacie??

Też to zauważyłam! Czystośc,aż bijaca po oczach! 8O
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pon paź 14, 2013 16:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

morelowa, Ty kurzu, kobieto nie fotografuj 8O , jeno koty -to tyż tak ładnie bedzie wyglądało :lol:
Widziałm,że już ogarnerłaś wstawiarkę do zdjeć, zatem poprosze o Migdała :kotek:

alessandra

Post » Pon paź 14, 2013 16:29 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Jutro. Schował sie gdzieś pospać. Ja schowałam aparat :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 18:55 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Mamy takie aparaty co zdjęcia tak przerabiają żeby ktoś sie nie czepił czegoś :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon paź 14, 2013 21:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-bardzo potrzebne porady -str.83

alessandra pisze:
KOTEK1988 pisze:Ja też -zobaczymy czy będzie mnie na nią stać :oops: Mój wet może podjąć się operacji ,ale brak mu doświadczenie i to byłaby jego pierwza operacja na oku - moim zdaniem zbyt duże ryzyko.

nie ryzykuj, jesli jest na miejscu okulista, niechaj on się zajmie oczkami-jesli uznasz,że nie dasz rady finansowo, zgłoś na liste kotka, wesprzemy Cię -kwota dofinansowania to 110zł.

:oops: Dziękuje :oops: Dzwoniłam i jestem umówiona na jutro -pożyczyłam kasę na wizytę od koleżanki oddam jej po wypłacie -zobaczę co powie weterynarz i dam wam znać :oops:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Wto paź 15, 2013 13:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

Bardzo czekamy na oby dobre wieści od okulisty -ja wierzę ,że uda sie jednak uratowac te oczęta :ok: :ok: :ok: straszna to bidulka -swoje juz przeszła także, tyle bólu, mam nadzieję,że wkrótce już będzie dobrze :ok:

alessandra

Post » Wto paź 15, 2013 15:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

lidka02 pisze:Mamy takie aparaty co zdjęcia tak przerabiają żeby ktoś sie nie czepił czegoś :mrgreen:

:ok: :ryk:

alessandra

Post » Wto paź 15, 2013 18:32 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

alessandra pisze:Bardzo czekamy na oby dobre wieści od okulisty -ja wierzę ,że uda sie jednak uratowac te oczęta :ok: :ok: :ok: straszna to bidulka -swoje już przeszła także, tyle bólu, mam nadzieję,że wkrótce już będzie dobrze :ok:

:1luvu: Jeszcze raz dziękuje za wsparcie - już wróciliśmy. Oczko to pozostałość po kocim katarze na 100%,jednak dr Kiełbowicz nie będzie operował go. Jego zdaniem nie przyniesie to żadnego efektu,po operacji oko zarośnie ponownie może nawet mocniej. Na chwilę obecną oko ma się dobrze łzawi,ale łzawić będzie już zawsze.Kot wymaga przecierania oka dwa razy dziennie - rano i wieczorem. Jutro idę na ostatni zastrzyk z antybiotykiem do mojego weta. I mam dylemat co z futrzakiem zrobić..... :roll: Za konsultacje u dr Kiełbowicza zapłaciłam, a w związku z tym że operacji żadnej nie będzie to z funduszu ślepaczkowego nie będę korzystać,ale jeszcze raz dziękuje za propozycję.
Mam też zdjęcie-niestety jakość jak widać -to od strony chorego oczka :
Obrazek

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro paź 16, 2013 13:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

matuśku, ale on piękny :1luvu: kotek, nie dr :lol:
bardzo się cieszę,że obędzie sie bez operacji, wiem,że jest taka przypadłość, pies mojej kuzynki miał ja , operacja daje efekt na rok max. a potem znów oczko zarasta, szkoda cierpienia futrzaka;
KOTEK1988 przelij dobre zdjecia i tekst do adopcji na nasz mail pacze.sercem@gmail.com
będzimey ogłąsza ckotka na stronie fb ślepaczków- on juz zawsze bedzie musiał miec to oczko zakrapiane, to trzeba opisać w tekście, jesli domek bedzie daleko, napisz tutaj, ktos zawsze znajdzie sie od nas w tym rejonie i zrobi wizytę PA i poadopcyjną -tak możemy Cię wesprzeć

alessandra

Post » Śro paź 16, 2013 13:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VI-bardzo potrzebne porady -str.83

Kamakolo pisze:Kacza dupa.... :( Dziewczyny na śląsku nie ma dobrego okulisty. Jestem po żebraczej rozmowie z Krakowem (dr Stefanowicz). Ma ustalone już wszytsko na czwartek-piatek, nie przyjmie mnie, a potem wyjeżdzą na 10 dni. Czyli mogę się zapisac na 21 października :twisted:

Jedynym wyjściem na tę chwilę - a czas naprawde goni - jest dr. Gierkowa - jutro rankiem jedziemy,
Mała ma już całkiem zarosniete lewe oczko - już wieczorem nie byłam w stanie ro "rozrewac". Prawe sukcesywnie zarasta. Błyskawicznie niestety. Jedynym wyjściem jest, jak powiedziała moja wetka, błyskawiczna interwencja chirurgiczna - bo, zapomniałam! - Luneczka ma na dodatek "małoocze".

Malenka jest naprawde maleńka - dzis ważyła 380 gram. Nie wiem czy jakiś wet podejmie wyzwanie.....

Obrazek

Kamakolo, co z malutką?

alessandra

Post » Śro paź 16, 2013 14:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- nasze piękne pociechy :-)

jesień Wam pokażę , skoro cioteczki nie chca dzieciaków swoich pokazywac :? - jakie to wszytsko chitre w pokazywaniu :evil: - pewnie aby jakiegos ślepaczka nie uprowadzić -a przeciez juz raz kidnaping był tu -no nie puszatku :wink: :lol:
o, takie grzyby rosną w górach :wink:
Obrazeks/ObrazekObrazekObrazek

a tak wyglądaja góry, jakby ktoś znad morza był tudzież z równin :mrgreen:
ObrazekObrazek

alessandra

[poprzednia][następna]