Żabunia [*], Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 03, 2013 21:51 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Moja droga!
Czy ty choć raz na jakiś czas masz zamiar pojawić się na swoim wątku :?: :evil:
Gdzie są foty kociastych i Żabulki? No gdzie ja się pytam? :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt paź 04, 2013 19:57 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

:oops: :oops: :oops:
będą , może nawet dziś :oops: :oops: :oops:
Częściej bywam u Tyskich Mruczków niż na swoim wątku, ale tam tyle jest do zrobienia, tyle potrzeba pomocy :(

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Pt paź 04, 2013 20:00 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Grosziwo pisze::oops: :oops: :oops:
Częściej bywam u Tyskich Mruczków niż na swoim wątku, ale tam tyle jest do zrobienia, tyle potrzeba pomocy :(

Wiem :( Też tam od czasu do czasu zaglądam choć nie piszę :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt paź 04, 2013 20:15 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Witam . Mizianki dla potworków :)

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pt paź 04, 2013 20:19 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ewa L. pisze:
Grosziwo pisze::oops: :oops: :oops:

Wiem :( Też tam od czasu do czasu zaglądam choć nie piszę :mrgreen:

To zerknij, właśnie wstawiłam tam kilka fotek, chcę Justynie z dwa domki dla bezdomniaków sklecić.

Grosziwo

Post » Czw paź 10, 2013 21:32 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Podczytuję wątek,piękny widok razem trzymającej się gromadki,a ja mam straszny dylemat...Od może 2 tygodni widuję pod blokiem kotkę,ma może 5 lub 6 miesięcy i jest bardzo ufna.podejrzewam,że ktoś ją wyrzucił,bo typowo dziki kot nie jest tak ufny...Pani z cukierni ją dokarmia,pomagam jej w tym i w ubiegłą sobotę postanowiłam ją zabrać i przynieśc do domu,bo było mi jej żal no i mój blok od cukierni dzieli ulica przez którą ona przechodzi...Tez mam kota i psa i mój kot tak na nią warczał i syczał,bił ją łapką,a ona miauczała pod drzwiami i przeraźliwie chciała wyjść,tylko nie wiem czy dlatego,że posmakowała już wolności,czy ze względu na mojego kota,tak,że musiałam ją z powrotem zanieść pod tą cukiernię..Cały czas o niej myslę i boję sie o nią,jest taka przylepka niesamowita w porównaniu z moim kotem,zapadła mi w serce...Pytamy naokoło,czy ktoś nie chce kotka,ale wiadomo jak to jest,albo ktos ma już za dużo,albo nie chce...Tak mi żal tej kruszynki,idzie zima,jak ona sobie poradzi...Może ktoś ma jakiś pomysł,doradzi coś,znajdzie jakieś rozwiązanie,bo ja chyba zawału dostanę,tak sie o nią martwię i żal mi skarbeczka...

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Pon paź 14, 2013 19:31 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

yolaantaa pisze:Podczytuję wątek,piękny widok razem trzymającej się gromadki,a ja mam straszny dylemat...Od może 2 tygodni widuję pod blokiem kotkę,ma może 5 lub 6 miesięcy i jest bardzo ufna.podejrzewam,że ktoś ją wyrzucił,bo typowo dziki kot nie jest tak ufny...Pani z cukierni ją dokarmia,pomagam jej w tym i w ubiegłą sobotę postanowiłam ją zabrać i przynieśc do domu,bo było mi jej żal no i mój blok od cukierni dzieli ulica przez którą ona przechodzi...Tez mam kota i psa i mój kot tak na nią warczał i syczał,bił ją łapką,a ona miauczała pod drzwiami i przeraźliwie chciała wyjść,tylko nie wiem czy dlatego,że posmakowała już wolności,czy ze względu na mojego kota,tak,że musiałam ją z powrotem zanieść pod tą cukiernię..Cały czas o niej myslę i boję sie o nią,jest taka przylepka niesamowita w porównaniu z moim kotem,zapadła mi w serce...Pytamy naokoło,czy ktoś nie chce kotka,ale wiadomo jak to jest,albo ktos ma już za dużo,albo nie chce...Tak mi żal tej kruszynki,idzie zima,jak ona sobie poradzi...Może ktoś ma jakiś pomysł,doradzi coś,znajdzie jakieś rozwiązanie,bo ja chyba zawału dostanę,tak sie o nią martwię i żal mi skarbeczka...

Nie zawsze koty reagują przyjażnie,w stosunku do nowo przybyłych zwierząt.Dlatego najlepiej nie konfrontować Ich od razu.Można potrzymać przez kilka dni w oddzielnym pokoju,lub w łazience,żeby się przyzwyczaiły do zapachów.Po jakimś czasie łatwiej znoszą dokocenie.A kotka na pewno się trochę przeraziła ,bo to nowe miejsce było,ale na pewno szybko by sie przyzwyczaiła .Idzie zima,i jak piszesz jest ulica,więc może spróbuj jeszcze raz :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto paź 15, 2013 10:30 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Cześć :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro paź 16, 2013 8:12 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Hej!
I znów zaniedbujesz wątek :(
Ani nowych fotek ani nowych wieści jak się Zabulka czuje....nic - kompletnie nic :(
Co wchodzę i nic nie ma to chce mi się :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 16, 2013 8:45 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ewa L. pisze:Hej!
Ani nowych fotek ani nowych wieści jak się Zabulka czuje....nic - kompletnie nic :(
Co wchodzę i nic nie ma to chce mi się :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Przepraszam ale ciągle mam deficyt czasu :( a na dodatek dziś ktoś podrzucił mi na wycieraczkę kociaka ... właśnie zakładałam mu wątek , już napisałam długaśny post i diabli wszystko wzięli... siadł mi na chwile internet

Grosziwo

Post » Śro paź 16, 2013 8:56 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Grosziwo pisze:

Przepraszam ale ciągle mam deficyt czasu :( a na dodatek dziś ktoś podrzucił mi na wycieraczkę kociaka ... właśnie zakładałam mu wątek , już napisałam długaśny post i diabli wszystko wzięli... siadł mi na chwile internet

Ludzie są podli....przecież sam do ciebie nie przyszedł :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 16, 2013 9:00 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ewa L. pisze:
Grosziwo pisze:

Ludzie są podli....przecież sam do ciebie nie przyszedł :evil:

Wiem kochana. No chyba, że wstukał kod do domofonu, wjechał windą na 9 piętro i odczytał moje nazwisko na wizytówce na drzwiach... nie zdążył tylko zadzwonić :(

Grosziwo

Post » Śro paź 16, 2013 9:03 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

No popatrz 8O 8O zawcześnie drzwi otworzyłaś - bo pewnie i zadzwonić by zdążył. :evil:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro paź 16, 2013 9:40 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Wiedzieli komu podrzucić :(

Czekam na wątek kociątka. Będziemy kibicować i trzymać :ok:

U mnie też dwie maleńkie dziewuszki.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro paź 16, 2013 9:41 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

phantasmagori pisze:Wiedzieli komu podrzucić :(

Czekam na wątek kociątka. Będziemy kibicować i trzymać :ok:

U mnie też dwie maleńkie dziewuszki.

Już ma wątek viewtopic.php?f=1&t=157539

Grosziwo

[poprzednia][następna]