Wiejskie Kociambry-zima w koło

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 17:15 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Pozdrawiamy Góraleczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dołączamy się do Uli i dorzucamy Misię na poprawe nastroju z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie paź 13, 2013 17:55 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

jAKIE CUDNE OCZYSKA ... Piekna Misia :)

Kociamko jak zdrowko ??
scisking
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon paź 14, 2013 18:05 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Ekostraż na fb pisze tak:
"Zbyt późno urodzone podrostki jeża europejskiego (tzw. "jesienne sieroty") w ogrodach i parkach przeżywają ostatnie chwile swojego życia podczas polskiej złotej jesieni. Są to osobniki o wadze 300, 200, a często nawet poniżej 100 gram, które - na skutek zimna i postępującej niedostępności naturalnego pokarmu - nie mają żadnych szans nie tylko na samodzielne przeżycie zimy, co nawet na dotrwanie do tej zimy. Zimy, której i tak by nie przeżyły z uwagi na brak rezerw energetycznych koniecznych do zainicjowania oraz podtrzymywania procesu hibernacji.
W związku z bardzo licznymi zapytaniami informujemy, że spotykane obecnie w otoczeniu człowieka jeże europejskie o wadze poniżej 300 - 400 gram - chociaż prześlicznie komponują się z barwami jesieni na fotografiach - absolutnie nie dadzą sobie rady w warunkach wolności i bezwzględnie wymagają pomocy człowieka, aby pod jego opieką dotrwać do wiosny. Istotne jest również, by pomoc ta nie przyszła zbyt późno. 90% podrostków jeża, które trafiły do EKOSTRAŻY przez ostatnie 2 tygodnie zakończyła swoje życie w ciągu 1-2 godzin od momentu przyjęcia na skutek wielogodzinnego wyziębienia i skrajnego wyniszczenia organizmu, którym nie udało się już skutecznie przeciwdziałać."
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 14, 2013 20:18 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Żadnego małego jeża nie spotkałam... ale jeśli spotkam to nie zostawię...

Abigail^

Od: Śro wrz 11, 2013 21:30

Post » Wto paź 15, 2013 19:49 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Myszolandia pisze:Pozdrawiamy Góraleczko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dołączamy się do Uli i dorzucamy Misię na poprawe nastroju z kciukami :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Boziuchno ,ale ślicznoty kochane moje ,ciocine i takie tam bo zaraz padnę :1luvu:
Dzięki Sylwia ,uśmiechnełam się :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto paź 15, 2013 19:50 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Zowisia pisze:jAKIE CUDNE OCZYSKA ... Piekna Misia :)

Kociamko jak zdrowko ??
scisking
zo

Zdrówko Zosiu dodupiaste niestety
łapie mnie grypa ,zaczynam gorączkować :roll:

Kociama

Post » Wto paź 15, 2013 19:52 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Dziewczyny daje Wam stronę gdzie można uzyskac info na temat jeży
Pan Jerzy Gara to niesamowity Człowiek,rozmowa z nim to miód na serce :D
http://naszejeze.org/orj.html

Lucynka w Bielsku tez jest super Facet od jezy,jakby co to pomoże jestem tego pewna :ok:

Kociama

Post » Wto paź 15, 2013 19:59 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Dziewczyny dzisiejszy dzien był taki zalatany i ciężki,łapie mnie grypa,zaczynam mocno kaszleć i gorączka złapała ,musze sie postarać odleżeć bo w poniedziałek zabiegi mi się zaczynają

Miałam dużo załatwien w mieście ,polazłam tez na cmentarz i tam siedziałam długo
jest cięzko bez Mamy jakos tak coś w środku umarło :(

Tuptuś dostal dzisiaj odrobaczacz znowu,zasrał całą klatkę i było sprzątanie wielkie
zjadł 15 dkg serduszek i jeszcze mu mało 8O
jeż jest masakrycznie drogi w utrzymaniu do tego ile schodzi gazet ,ręczników papierowych
no ale zostaw tu takiego małego wypierdka mamuta na dworzemnie ma szans by przeżyć
niech żre ,sra i rośnie o :ok:

Kociaste to lepiej to gorzej,co przejdzie kichanie to nawraca no jakaś paskuda sie kręci u nas i tyle

Była u nas dzisiaj słoneczna i ciepła pogoda ,dziczki grymasiły wieczorem ,nie wiem może był dzień na obfitość w myszy?
tylko kilka drani przyszło jeść no nic zobaczymy jutro
Stodołowe nawet nieżle pojadły
cały dzień skakały po dachu stodoły,dach nagrzany to była zabawa :)

Ściskam Was mocno i dziękuję że Wpadacie

Kociama

Post » Wto paź 15, 2013 20:28 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Dbaj o siebie Króliczku.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto paź 15, 2013 20:31 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

LimLim pisze:Dbaj o siebie Króliczku.

Staram się ,ale cos jeść nie potrafię
jak tak dalej pójdzie to będe wyglądac jak królik Bux taki długi,chudy i te uszy takie długie łomatko już to widze :lol:

Kociama

Post » Wto paź 15, 2013 20:38 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

zdrowia, Kociamko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto paź 15, 2013 20:53 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Zdrówka Kociamo - dla Ciebie i dla stadka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 16, 2013 7:56 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

To musi być niesamowita radość obcować na co dzień z takim jeżykiem, nawet jeśli tyle jest przy tym zmartwień i roboty :D
Kociamko, nie daj się grypie! Przyatakuj witaminami, wygrzej się porządnie i zobaczysz, że zwieje w podskokach :ok:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro paź 16, 2013 10:01 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Obcowanie na conoc Lemoś :lol: niezwykły kompan na bezsenność z niego jest
a co sie natrzaska ,natupcze no ale juz przywykłam do tego
wprawdzie dorosłe jeżory zimują w stodole ,maluszek nie może niestety
żre jak koń dosłownie rośnie w oczach ta mała słodka gadzina :ok:
jak to każda istota na tym świecie ma tez swój charakter i ten Tupek akurat jest taki nieufny i rozrabiaka jakich mało ale słodziak z niego niesamowity
zdecydowanie sprzątanie kuwet jest przyjemniejsze bo jego mieszkanko to tak zasyfione że ranek zaczynam od sprzątania u niego bo siki nie smierdzą ale kupy o ludu śmierdzą niemiło :lol: a przez noc potrafi ich sporo naprodukować

Choróbsko mnie łapie coraz mocniej,dzisiaj zmokłam rano jak lazłam do Kotów
wczoraj się pociłam dzisiaj juz zimno ,mglisto i deszczowo brrrr
uodparniacze biore i ja i koty
walka na całego jest :ok:

teraz musze uważać bo nie hce się zarazic czymś kolejnym
dlatego ograniczyłam kontakty wszelakie narazie
muszę być zdrowa bo czaka mnie rehabilitacja

Ściskam Was mocno

Kociama

Post » Śro paź 16, 2013 17:17 Re: Wiejskie Kociambry-Nie udało się jeden umarł :(

Kociamko, ucałuj jezyka jeśli się da :wink: i uważaj na siebie- sezon grypowy się zaczyna
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]