dorobella pisze:Myślę, że nie ma takiej konieczności. Ta jeżynka będzie bezimienna, bo to ostatni jeż, któremu pomagam na takich warunkach. To musi być łatwe, odwrócić się i udawać, że się nie widzi, nie wie i iść w swoją stronę. Będę sobie wmawiać, że nie mogę wziąć do domu, nie mam doświadczenia, nie mogę pomóc, że być może sobie taki jeżyk po prostu leży, idzie gdzieś, albo nie wiem co jeszcze. Biedna musiała mieć problem ze zdobyciem jedzenia. O 2 w nocy ważyła 302 gramy, a teraz waży 412. Mój jeż blokowy nie przyszedł wczoraj na jedzenie, zawsze przychodził. Jak dzisiaj nie przyjdzie, pewnie nie przyjdzie już nigdy.
(tekst autorstwa Fundacji Primum (...))
britta pisze:mądrze prawicie dziewczyny. Proponuję w ramach kompromisu, takie wstępne założenia
ten wątek:
w pierwszym poście
-kompendium o jeżach (jak się opiekować itp)
-przydatne linki
-link do wątku skarpetowego
-może uda się stworzyć listę osób, które mogą pomóc w sytuacji, jak ktoś znajdzie jeża w potrzebie i nie może/nie chce się nim zająć. Np ,,na Śląsku można się zwrócić o pomoc do Pani Ygrekowskiej i do weta Iksińskiego"
dalej:
-historie poszczególnych jeży -fundacyjny (Fundacji Primum, ale też wszystkich innych jednostek potrzebujących wsparcia) i tych od poszczególnych forumowiczów/ek, historia leczenia, komentarze, rozmowy, porady itd.
-ustalanie któremu jeżowi na tę chwilę pomagamy ze Skarpety
Skarpeta:
-nr konta
-lista jeży z tego wątku (wszelakich, również fundacyjnych, bo wszystkie jeże są równe), które można sponsorować, ich fotki i krótki opis ich potrzeb
-lista zdeklarowanych forumowiczek/ów i jednorazowych wpłat
-rozliczenie (na co, ile, komu)
nie chciałabym, żeby ten wątek był wątkiem roboczym, a skarpeta reprezentacyjnym -była taka propozycja powyżej. Powinno być to po prostu miejsce na zbieranie i zarządzanie finansami. Myślę, że należy zakopać topór wojenny w imię dobra kolczastych. Staram się, żeby ten wątek żył długo i szczęśliwie, stąd moje protesty. Jak Wam pasuje taki podział zadań wątkowych?
Nemi pisze:Britta, zmień proszę, autorstwo tekstu ze stron fundacji.
Teraz jest
(tekst autorstwa Fundacji Primum (...))
Tekst napisał Pan Jerzy Gara, więc to on powinien być wymieniony. Z góry wielkie dzięki !

alessandra pisze:britta, lepiej powiadom, z pewnością się ucieszy i nie będzie protestował

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości