Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 11:40 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Oooo, morelowa ma kwiatki na balkonie. Są. Zielone. Niezasikane
Ale dziwo... :lol: :wink:

Co do tyłokocia się nie wypowiem, uczę się rozpoznawać ich odpyszcznie ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt paź 11, 2013 14:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

To morelkowa pupcia !

Kwiatki mam wszędzie. Spójrz na zdjecia - wszędzie obok kocich posłanek są kwiatki. Coby kotki miały ładnie :D

Będę podcinać te pazury - zwalę na Ciebie, Revontulet :mrgreen: Ostatecznie niechby płakał sobie, ale on sie wyrywa, a ja nie umiem go utrzymać. I musze łapać z nienacka, bo jak widzi, że mam okulary, a nie mam książki to ucieka pod stoły i moge sobie kiciać do woli
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt paź 11, 2013 14:04 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie ma sprawy - zwalaj na mnie :mrgreen: .
Jestem wredna dla kotów.
Opiekując się kotami akne, obcięłam pazury jej kotce :twisted:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt paź 11, 2013 18:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jesień w innym oknie.
tak ciepło dzis było, że mamusia pootwierała okna.. :D
Obrazek
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt paź 11, 2013 18:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Pięknie tam masz :)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt paź 11, 2013 19:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Pięknie ma, ale w dodatku jakie grzeczne koty 8O . Coś niesamowitego.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt paź 11, 2013 19:20 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie będę sie upierała, że nie - jak świeci słońce, są liście na drzewach.. Nie patrzę na podłoże - choć teraz jak są liście żółte głównie to też nieźle. Ale ja Wam zrobię zdjęcia jak opadną liście i sie całaprawdanaga ukaże :?
W niektórych mitach tak jest - pół roku tak, pół roku inaczej.. Coś z Demeter mi się kojarzy..I paru innymi.

No, kot jak kot - przez okno se wygląda. To Migdał na zdjęciu. Musiałam mu ostatnio parę razy nawymyślać - napada na Morelkę.

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 10:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

My latem też jesteśmy odcięci ścianą zieleni a w zimie po opadnięciu liści i my widzimy i nas widać :wink:
A liście obsypują się już bardzo mocno...
Ale w sumie dość ciepła i słoneczna jesień jest w tym roku, nie?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 14, 2013 12:26 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:a
Pamietacie fruczaka gołąbka? Kilka razy był na balkonie. Dziś też , jak byłam na zewnątrz. Jakbym miała kwiatka w dłoni to by z pewnością z niego się pożywił :D Jest taki śliczny. Prawie mogłam go pogłaskać :mrgreen: Ma baardzo długą tę trąbkę do jedzenia - taką jak on sam cały, a skrzydełka machają tak szybko, że ich praktycznie nie widać. Pił z każdego rozwiniętego kwiatka i w ogóle sie mną nie przejmował. Aha, one są podobno ćmami czy ćmowatymi..

zawisakami -przecudne stworzonka :D

nareszcie zdjecia :ok:
chcemy wiecej- jak już ogarnęłas tego zmieniacza zdjęc -sie nie wykręcisz :lol:

jesień jest piękna w kolorach -zastanawiam sie czy nawet nie ładniejsza niz wiosna -nie , zdecydowanie jestem za jesienią - w końcu i mnie tam już bliżej :roll: :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon paź 14, 2013 13:13 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Wczoraj wynosiłam na zewnątrz motyla, który utknął na klatce i próbował wylecieć przez okno. Miło było patrzeć jak odlatuje :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon paź 14, 2013 14:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A ja wiem czy ta jesień taka ciepła.. no, trochę, mogłaby bardziej :mrgreen:
Liście opadają z niektórch drzew bardzo. To co ostatnio pokazywałam z łazienki, to teraz już wygląda zupełnie inaczej - nawet sie zastanawiałam, czy nie zrobić już zdjęcia, tak etapowo - ulicę i przyległości widzę prawie po kres..
Kiedyś kolega będąc u mnie , poszedł sie wysikać i potem mówi 'ale ty masz fajny widok z okna'. Kibel stoi pod oknem, skosem i tyłem do niego.

Zawisakami ale ćmami :mrgreen:
Nie, wiosna, koniecznie bardzo ciepła jest lepsza bo niesie nadzieję w przeciwienstwie do jesieni. Ciepła jesień też jest fajna. Ale gorące lato najlepsze :lol:
Ola, do czego Ci bliżej?? Na głowę upadłaś? :D :D

Kilka dni temu znalazłam motyla - one przez te drzewa dość często lądują na klatce - 'bez życia' na framudze szyby. Wzięłam żeby wynieść i tak się rozglądałam gdzie położyć, i sobie szłam, i chuchałam na niego w złożonych dłoniach. Zaczął ruszać nóżką, potem dostał jakichś drgawek, a potem rozłożył skrzydełka i poleciał - dość długo go widziałam :D

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 14:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Coś nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam u nas motyla :roll: Ćmy owszem ale motyli nie bardzo. Tzn mam na myśli pobliże domu bo na łąkach pewnie są tylko ja tam nie chodzę ;)
Za to mamy istny nalot biedronek - normalnie plaga jakaś :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon paź 14, 2013 15:43 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Tyż ładne :mrgreen:

Z łazienki
Obrazek

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 15:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

To 'ładne' to było o biedronkach :mrgreen:

Po powiększeniu zdjecia, na łuku chodnika widać taką szarą plamę-kreskę. Ja to widzę z okna jak nie ma liści właśnie i kiedyś opowiem co przeżyłam w związku z tym. A, jest to właz do kanału. Nie,nie wpadłam :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Pon paź 14, 2013 15:50 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

nie powiem-zazdraszczam - nie każdy ma taki ładny widok siedząc na tronie , ba mało kto ma okno -ludzie nie wiedzą ile tracą radości , a można tak sie pięknie wyluzować przy okazji... :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]