pinokio_

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 13, 2013 9:40 Re: Pinokio -potrzebna wizyta PA 05-850 Kręczki (blisko Ożar

Ale świetne wiadomości.
Powodzenia maluchy w nowych miejscach

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie paź 13, 2013 10:08 Re: Pinokio -potrzebna wizyta PA 05-850 Kręczki (blisko Ożar

Pipi, na dogo wyczytałam, że byłyście u p. Basi - co u niej? Jak jej zwierzaki, ile teraz ma i w jakim stanie?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie paź 13, 2013 13:12 Re: Pinokio -potrzebna wizyta PA 05-850 Kręczki (blisko Ożar

Mageda jeśli masz zdjęcia Bazyla i Pirata to proszę o wstawienie ich w jednym poście tam bym mogła sobie skopiować te zdjęcia i zrobić ogłoszenia
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon paź 14, 2013 6:39 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Szalony Kot pisze:Przeniosłam Maciusia do "w nowym domu", można go zdjąć z kotów do adopcji :mrgreen:

zrobione

przy Basi tez napisałam, że jest w DS :mrgreen: bo ona już nie jest do wzięcia
(mogę ją usunąć z ogłoszeń?)

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon paź 14, 2013 7:18 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

issey32 pisze:Mizia – trójkolorowa księżniczka nie dla każdego...
Historia Mizi, to jak bajka o ‘Brzydkim Kaczątku’, które przeganiane i wyśmiewane, pewnego dnia okazało się pięknym łabędziem. I tak było z małą Mizi, która została znaleziona brudna i płacząca. Zaniedbane kocie dziecko wyrosło na piękną trójkolorową kocią księżniczką, o tajemniczym spojrzeniu.
Mizia jest aktywną kotką. Uwielbia wszelkie zabawy, jest ciekawa świata, mądra i niezależna. Ale potrafi się także przytulić, ‘pogadać’, dać całusa.
Koteczka szuka odpowiedzialnego domu, najchętniej z możliwością wychodzenia, który zadba o kocią księżniczkę i zapewni jej codzienną dawkę aktywności.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Panda – miś panda? Nie, kotek Panda...
Dostałem imię Panda, bo że niby taki trochę podobny do pandy jestem. A ja tylko taką śmieszną grzywkę mam, która zachodzi mi na oczko. Ale Panda może być i właściwie to mi się podoba to moje imię i cieszę się, że jakieś mam. Bo kiedyś nie miałem żadnego imienia i domu też nie miałem i w brzuszku pusto było. A teraz mam dach nad głową i towarzystwo mam i miseczka pełna na mnie czeka. Ale marzę o takim prawdziwym domku, tylko dla mnie, gdzie będę najważniejszy. Może być z innym równie fajnym kotem. Ten dom, znaczy się może być. Bo ja lubię towarzystwo i dobrą zabawę lubię i grzeczny jestem.
To co, mogę się do Ciebie wprowadzić?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Są opisy dla Mizi i Pandy.
Wrzucisz w odpowiedni post?

issey32

Post » Pon paź 14, 2013 7:21 Re: Pinokio - 12 maluchów kobieta w szpitalu POMOCY DT potrz

issey32 pisze:Jeśli żadnego kota nie pominęłam, to teksty dla kotów, które miały zdjęcia są napisane.
Brakuje tylko Buby, ale chciałam prosić o jej ładniejsze zdjęcia, bo ona jest niesamowita. Jeśli zamieszczone zdjęcia w miarę oddają kolory, to Buba jest pręgowaną dymniaczką z przepięknymi zielonymi oczami. Jak dla mnie jest absolutnie cudowna.
Proszę, zróbcie jej ładne zdjęcia.
Jedno jest do wykorzystania, ale na dwóch pozostałych nie widać jej wyjątkowości.

Podsumowując, zdjęć potrzebują jeszcze:
Klara
Pola
Czarna
Aga
Stara

Dla przypomnienia, gdybyście miały jakimś cudem wolną chwilę...

issey32

Post » Pon paź 14, 2013 8:38 Re: Pinokio -potrzebna wizyta PA 05-850 Kręczki (blisko Ożar

Szalony Kot pisze:Pipi, na dogo wyczytałam, że byłyście u p. Basi - co u niej? Jak jej zwierzaki, ile teraz ma i w jakim stanie?

Tak byłyśmy. Pani Basia jest b. chora. Musi byc na jakichs plastrach p/b, ktore sa bardzo drogie i narzekała na biede, ale ogolnie bez zmian. Zwierzakow nie ubylo i nie przybylo, na szczescie. Są w dobrym stanie, bo to ludzie, ktorzy sami nie zjedzą, a zwierzaka nakarmią. Nie jest lepiej, ale spokojnie. Sąsiad tylko cały czas zycie uprzykrza.

Dziekuje za ogłoszenia, dziekuje za teksty, dziekuje, ze jestescie z nami.
Ostatnio drgnęło i kilka kociaczkow ma domki. Bez Waszej pomocy siedzialyby u mnie dalej.
Dziekuje :1luvu: :ok:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon paź 14, 2013 11:57 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

zmieniłam opis Pandy i Mizi na pierwszej stronie

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon paź 14, 2013 15:32 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Dziewczęta drogie :)

Proszę 3mać kciuki, dziś wieczorem jadę na wizytę przed adopcyjną do Zabłudowa. Wezmę Bazyla ze sobą od razu i jak dobrze pójdzie to Bazyś od razu zostanie w nowym domu stałym. Umowę oczywiście też biorę :)

Także ze wstawianiem fotek wstrzymam się chwilę, bo może Bazylek nie będzie musiał być ogłaszany...

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

Post » Pon paź 14, 2013 16:17 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Kciuki są :ok:
Oby to był TEN domek.

issey32

Post » Pon paź 14, 2013 16:35 Re: Pinokio - i koty do adopcji/prosimy o ogłoszenia

issey32 pisze:Srebrna Klara - może to Ty dasz jej dom?
Srebrna Klara błąkała się po osiedlu, czasem spała na okolicznych ławkach, a czasem smutnym wzrokiem patrzyła w dal. Na szczęście na swojej drodze spotkała ludzi o dobrych sercach, którzy nie przeszli obok niej obojętnie. Teraz koteczka jest zadbana, wysterylizowana i czeka na upragniony dom, taki na zawsze.
Klara toleruje psy, z innymi kotami żyje w zgodzie. Kicia potrzebuje spokojnego i cierpliwego opiekuna, który zakocha się w jej oczach i będzie dbał o tą srebrzystą dziewczynkę. Koteczka lubi głaskanie a ośmielona, wystawia czasem brzuszek do pieszczot.
Klara nie ma problemu z używaniem kuwety, w domu zachowuje czystość.
Możliwy transport kici do wybranego domku.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Patmol, wstawisz do odpowiedniego postu.
Mam nadzieję, że to właściwa Klara, bo ten opis robiłam jakiś czas temu.

issey32

Post » Pon paź 14, 2013 17:46 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

KLARA ZAGINEŁA. Nie ma jej. Od kilku dni Poli tez nie ma. Pola tak jak i Klara zawsze na noc wracala do domu. Martwie sie, ze i jej sie cos zlego przytrafilo.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto paź 15, 2013 15:32 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Myślę, że jej opis i foty można wrzucić na pierwszą i tak, żeby nam się nie zgubił, jak się kota znajdzie. I tylko dodać adnotację, że zaginiona. I przy Poli też.

Idę p[rzenieść Basię do DS-ów :ok:
A za Bazyla :ok: :ok: :ok: :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto paź 15, 2013 18:12 Re: Pinokio - Maciuś i Basia w DS

Bazyl w ds :) :)
Pojechaliśmy wczoraj do Zabłudowa wieczorem na wizytę przed adopcyjną. Wzieliśmy i Bazyla i umowy adopcyjne.
Już przez telefon Pani mi się wydała rzeczowa.
Bazyl zamieszkał sam w bloku, na parterze. Zwiedził swobodnie mieszkanie, a w momencie gdy Pani wypełniała umowę adopcyjną zasnął u niej na kolanach, także była szczęśliwa.
Żałuję, że nie będzie miał kumpla do zabaw, ale jak zasugerowaliśmy, że lepiej się we dwoje chowają i może zechce Pani adoptować inną kocią biedę, to powiedziała, że "powoli" ...
Jak wychodziliśmy, to Pani Bazyla trzymała na rękach, powiedzieliśmy do widzenia, a Bazyl miauknął głośno, tak jakby nam mówił do widzenia....
Ja oczywiście się popłakałam. Tłumaczę sobie, że sam wiedział, że to dla niego będzie dobry dom, skoro na kolanach u swojej nowej Pani zasypiać zaczął....
Bazylku bądź szczęśliwy !

Mageda

Od: Pon sty 04, 2010 19:52

[poprzednia][następna]