Technika…. Byłam całkowicie odcięta od internetu – mój w UPC nie działał, do mobilnego nie mam dostępu – po reinstalacji systemu TZ ma w swoim laptopie zainstalowany w BOK nowy modem, sami w domu nie daliśmy rady go zainstalować, kodu dostępu jeszcze nie znam, na stacjonarnym i moim notebooku jeszcze nie jest zainstalowany...
….
Moje badania?
Weszłam do gabinetu 20 minut wcześniej, do tego samego lekarza miałam wyznaczony termin na kolejne usg za miesiąc – gdy się o tym dowiedziała zadzwoniła na recepcję i wykonała obydwa badania.
Usg tarczycy bez zmian – pozostały jeden guzek jest identycznej wielkości już od dłuższego czasu….
Usg piersi…. Dobrze, że do swojego lekarza idę w poniedziałek, będę się krócej denerwowała bo nie wiem co o tym sądzić…
Wprawdzie powiedziała, że wszystko jest dobrze ale…
W grudniu 2010 była biopsja dużego skupiska torbielek, po której na pewien czas wszystkie zanikły,
dwa kolejne usg nie wykazywały żadnych zmian,
rok temu w mammografii zmiana BIRADS-1,
wczoraj w obydwu – obszar homogenny, zmiany niepodejrzane do różnicowania między grudką tłuszczową a Fa o wymiarach 11,2 x 5,2 mm obie jak jak BIRADS-2, badanie kontrolne za 6 m-cy…

Poprzedni lekarz już nie pracuje, byłam u tej samej i tam gdzie wykonywałam usg jamy brzusznej, tutaj zdjęcia są dołączone do badań…

.....
Hi, hi hi….. zostałam pochwalona za porządek w dokumentacji….. miałam ze sobą całą teczkę z badaniami i wynikami ginekologicznymi i endokrynologicznymi…. A okazało się, że to wszystko widziała w systemie – ciekawe jak to jest prowadzone i która dokumentację widzi jaki lekarz i jakich specjalności i do czego mają uprawnienia…
Wiem, że internista zawsze już wszystko przegląda zanim wejdę do gabinetu i EuthyroxN50 kiedyś mi wypisała, kiedyś zlecili jakieś badania krwi endokrynologiczne.
Okazuje się, że całkiem spokojnie mogłam wczoraj pobrać krew na TSH… dawka estrogenu z tego leku nie zaburzałaby wyników… i tylko straciłam przepustkę i zwolnienie z pracy…
……
Wczoraj dostałam potwierdzenie-raport, że SMS doszły, nie widać żadnej daty ani szczegółów dostarczenia ale około 9:00 popatrzyłam na telefon leżący przede mną na biurku w chwili gdy otrzymałam raport i usłyszałam sygnał…

……
Sylwia oczywiście, że jeśli podoba Ci się jakieś zdjęcie możesz je wykorzystać!
Który wrzos jest ładny?