Lot z 7 p.,Moja pierwsza działkowa Miłość

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob paź 12, 2013 8:19 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

Witamy się sobotnio :)
:ok: :ok:
:ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Pon paź 14, 2013 14:20 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

pozdrowionka słoneczne przesyłam :kotek:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Sob paź 19, 2013 9:40 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie paź 20, 2013 12:17 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

Witamy się niedzielnie :D
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.

bozena640

Post » Sob paź 26, 2013 14:43 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

Miłego weekendu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Pon paź 28, 2013 22:33 Re: Lot z 7 p.,Miecio-Romeo bin Laden szuka domu,Tola:)

Wszystkim bardzo dziękuję za pozdrowienia :1luvu:

Dziewczyny przeklejam swoją prośbę z Koci-Łapci:

Od jakiegoś czasu moja córka czuła się źle....pominę opis objawów....Chodziła do lekarza i....nic. Po ostatniej wizycie na której rozpłakała się z bezsilności, dostała skierowanie na wszelakie badania i delikatną sugestię, że może mieć depresję...hm....(hm jest moje). Po zapoznaniu się z wynikami zrobionych badań moja córka otrzymała skierowanie do endokrynologa...podejrzenie nadczynności tarczycy. (Córcia to dziecko po Czarnobylu, urodziła się 13 maja tamtego roku).
Zdaję sobie sprawę, że normalnie kolejki do specjalistów są długie i jeśli córka chce szybko potwierdzić diagnozę i zacząć leczenie musi do lekarza udać się na wizytę prywatną, czyli zapłacić......jeśli już tak ma być to chciałabym żeby poszła do dobrego lekarza...
Stąd moja prośba: napiszcie jeśli znacie dobrego endokrynologa...słyszałam coś o Sosnowcu, Bytomiu, Zabrzu ( a tu to nawet mogłybyśmy pojechać we dwie, bo ja do kardiologa:))
Proszę piszcie.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Wto paź 29, 2013 8:40 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

hmm ja też ten rocznik czarnobylski i też mi wyszły problemy z tarczycą, tylko niedoczynność :/ w szpitalu na parkitce czeka się hoooo i jeszcze dłużej na wizytę. Byłam we wrześniu tego roku, a następna jest na styczeń 2015 r :twisted:
Wiem, że dr Żółcińska przyjmuje też prywatnie w alejach, ale póki co nie byłam, bo dostałam leki i na tym całe leczenie polega. Skierowanie na badanie TSH może sobie zrobić córka sama, iść do rodzinnego i poprosić o skierowanie na badanie. Tutaj nie ma problemu, jak nigdy nie badała TSH to rodzinny bez problemu powinien jej dać skierowanie. Dobrze by było, żeby idąc do specjalisty już miała te wyniki, nie będzie musiała iść 2 razy i 2 razy płacić za wizytę.
Są oczywiście także FT3, FT 4 i A- TPO, ale nie wiem czy tutaj dostanie skierowanie na kasę chorych. Jednak zawsze może dopłacić i zrobić sobie te badania przy okazji TSH i krew będzie miała raz pobieraną.
Ja gdzieś miałam namiar na dobrego endo, ale na Śląsku. Nigdy nie byłam, bo póki co leki euthyrox ( czy jakoś tak się to pisze ) spokojnie mi wystarczają.
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Wto paź 29, 2013 8:51 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

monitomi pisze:hmm ja też ten rocznik czarnobylski i też mi wyszły problemy z tarczycą, tylko niedoczynność :/ w szpitalu na parkitce czeka się hoooo i jeszcze dłużej na wizytę. Byłam we wrześniu tego roku, a następna jest na styczeń 2015 r :twisted:
Wiem, że dr Żółcińska przyjmuje też prywatnie w alejach, ale póki co nie byłam, bo dostałam leki i na tym całe leczenie polega. Skierowanie na badanie TSH może sobie zrobić córka sama, iść do rodzinnego i poprosić o skierowanie na badanie. Tutaj nie ma problemu, jak nigdy nie badała TSH to rodzinny bez problemu powinien jej dać skierowanie. Dobrze by było, żeby idąc do specjalisty już miała te wyniki, nie będzie musiała iść 2 razy i 2 razy płacić za wizytę.
Są oczywiście także FT3, FT 4 i A- TPO, ale nie wiem czy tutaj dostanie skierowanie na kasę chorych. Jednak zawsze może dopłacić i zrobić sobie te badania przy okazji TSH i krew będzie miała raz pobieraną.
Ja gdzieś miałam namiar na dobrego endo, ale na Śląsku. Nigdy nie byłam, bo póki co leki euthyrox ( czy jakoś tak się to pisze ) spokojnie mi wystarczają.

Poprawiło się, ja w 2010 w I kwartale byłam i terminy na 2012 się skończyły.
Tam była moja matka, na NFZ nic jej nie powiedzieli mądrego, więc chodziła prywatnie i USG i wszystko miała potem, ale ile prawdy w tym, że poszła prywatnie, oraz odnośnie sensownej wyłącznie prywatnie wizyty, to nie wiem.

Z tego co na pewno pamiętam, to dostałam skierowanie na dwa z powyższych, a resztę też miałam mieć na wizycie na Parkitce. Jednak hmm.. nie doczekałam wizyty, bo problem był gdzie indziej. Od matki wiem o USG koniecznym.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto paź 29, 2013 12:44 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

Ja też ten rocznik ale puki co żadnych problemów z tarczyca nie mam i obym nie miała.
taka to nasza służba zdrowia :roll: Na koniec pozostaje nam albo iść prywatnie, bo terminy długie, albo brak fachowej opieki :evil:

Niestety nie poradzę nic w wyborze lekarza.
Może poczytaj opinie w necie. Jest dużo baz lekarzy.

Za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Wto paź 29, 2013 12:53 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

Wszyscy z Czernobyla, więc obala to teorię, iż to dlatego jestem tak sympatyczna :ryk:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto paź 29, 2013 13:24 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

najszczesliwsza pisze:Wszyscy z Czernobyla, więc obala to teorię, iż to dlatego jestem tak sympatyczna :ryk:

:smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Sob lis 09, 2013 14:19 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

Witamy się sobotnio :)

bozena640

Post » Nie lis 17, 2013 14:11 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

Pozdrawiamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

Post » Nie lis 17, 2013 23:49 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

Bardzo dziękuję za wszystkie serdeczne pozdrowienia. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co u mnie się działo?....
Leczę cały czas Maniusię z rozdrapaną szyją.....Koteńka porobiła sobie takie rany że hej. ...Trochę w tym mojej winy....że wcześniej nie poszłam do innego weterynarza.
Po kolei: pisałam już, że Mańka-Dzik rozdrapuje sobie szyję robiąc w ten sposób rany...Właściwie na początku to była jedna niezbyt duża rana, ale już o takim wyglądzie, że poszłam z tym do weta. Usłyszałam, że może to być uczulenie....na pchełki ale raczej jest to alergia pokarmowa. Została odpchlona....no to już wiecie....Abażurka(kołnierza) nie zakładać bo mam dużo kotów i będą ją atakować....i ja cymbał to przyjęłam do wiadomości....Obwiązywałam szyję Maniusi bandażem, potem zrobiłam golfiki...żeby drapała się po nich. A Mania czochrała się dalej i coraz wyżej...
-"Alergia pokarmowa, steryd i zmiana karmy, obserwacja eliminacyjna"-
Pomiędzy sesjami drapanymi siedziała nieszczęśliwa, zmęczona i udręczona a ja płakałam. Któregoś dnia przyszłam z działki a główka Mani w krwi....rozdrapała sobie koło uszu. Miałam wrażenie, że bolą ją te uszy. Pobiegłam po ratunek. Na moje pytania (nasuwające mi się po internetowej lekturze):
-"Tak świąd skóry może być od robali....świerzbowca nie widać(po zajrzeniu wziernikiem)...."
Mania dostała zastrzyk na świerzbulca, bo kiedy do mnie trafiła ją udało się odrobaczyć dopiero po pół roku walki z robalami i to właśnie tym zastrzykiem (3 tygodnie wcześniej wszystkie koty było odrobaczone tabletami)....A drapanie trwa dalej...Idę do weta...
-"Na pewno ma alergię pokarmową, a żebym nie zbankrutowała przy tej ilości kotów dawać RC Sensibille"-
Na moją odpowiedź,że tylko Mańka jest chrupkojadem reszta uwielbia mokre a poza tym przed tym drapaniem jadła to nieszczęsne RC, usłyszałam ,że
-"wobec tego powinnam poszukać domu dla Mani w którym byłaby jednym kotem albo wszystkie przestawić na chrupki.
No nic z tego Sewerek je tylko mokre....
-"To znaleźć Sewerkowi dom."
Mani-Dzikowi" która po dwóch latach bycia ze mną zaczęła, na swój bardzo oszczędny sposób, cieszyć się,że wracam do domu, nauczyła się zagadywać o chrupeczki albo trójłapka Sewerka- dzikusa, który chowa się w najciemniejszą dziurę kiedy przyjdzie ktoś nieznajomy do nas, który mimo swej dzikości zaufał mi, kiedy przytrafiło mu się nieszczęście z łapką.........
................................................................................................................................................
Dziękuję Marcie (Zosik), która pojawiła się po pięciu minutach i zawiozła mnie do pani doktor. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mani została zmieniona dawka sterydu (na zmniejszającą się), podany antybiotyk, oczyszczona rana i założony ABAŻUR ("nie wiemy przecież czy faktycznie koty będą ją atakować"). Kocia gromada początkowo zaciekawiona nową, a w dodatku mobilną i żywo przypominającą Manię, lampą w następnych już dniach po prostu ją "olewa". Przecież taka lampa to normalna rzecz. :mrgreen:
Mania zaczęła leżeć rozluźniona na boczku i rzadko ale jednak ubijać ślinkę....
Co będzie dalej nie wiem...na razie leczymy szyję i z panią doktor życzymy Mani świerzbulca, który został utłuczony tym zastrzykiem.
Kocham tego Dzika.....
Obrazek

ilgatto

Post » Nie lis 17, 2013 23:58 Re: Lot z 7 p.,potrzebuję informacji

najszczesliwsza pisze:Wszyscy z Czernobyla, więc obala to teorię, iż to dlatego jestem tak sympatyczna :ryk:

Ale potwierdza teorię,że ten rocznik taki sympatyczny. :mrgreen:
Dziewczyny dziękuję za odpowiedź na moją prośbę.
Monitomi wszystko przekazałam córce, badania powoli robi...powoli, bo nie ma już jak zwalniać się z pracy. Zrobiła Usg tarczycy i zgrzyt...lekarz wykonujący to badanie stwierdził,że on nic niepokojącego nie widzi, w obrazie tarczyca prawidłowa i on powtórzyłby badania hormonów :? ...i to ją czeka w najbliższym czasie.
Obrazek

ilgatto

[poprzednia][następna]