PAKT CZAROWNIC XXXV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 9:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

MB&Ofelia pisze:Horoskop dla Skorpionów:
Jako że Skorpiony mają tendencję do zapadania w sen zimowy, będziesz stale senna i rozdrażniona. Postaraj się nie przesadzać z ilością żłopanej kawy - i tak nie pomoże. Jeżeli nie masz nadmiaru kilogramów - ratuj się czekoladą (oczywiście w rozsądnych ilościach). Jeżeli masz nadmiar kilogramów - cierp!
Uważaj na finanse. Zawartość portfela bardzo szybko i łatwo się ulatnia. Jeżeli nie umiesz zapanować nad wydatkami, zrób zawczasu zapas kociego żarcia. Dla kotów! Nie dla ciebie! Ty jakoś dotrwasz do końca miesiąca o chlebie i wodzie...

:mrgreen: :ryk:

(Twórczość własna, za sprawdzalność horoskopu nie odpowiadam :wink: )

to pasuje też do Panny... 8O
A tak na marginesie ...fajny pomysł na bazarek... :wink: "horoskopy na życzenie " :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt paź 11, 2013 17:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Monika_Krk pisze:Baran to też ja :D

witaj w klubie!
Barany są fajne, co nie?
Monika_Krk pisze:ale - gdzie i w jakim znaku masz pozostałe planety ? Ascendent i descendent ?
Na ten przykład Wenus- Marsa i każdą inną planetę gdzie w "chwili" i "miejcu na ziemi " urodzenia ... :ok: itp.[...]Trzeba wiedzieć konkretnie u każdego jaka z planet
:twisted: konkretnie w jakim znaku stała, zaćmienia słońca i księżyca - oraz sto innych "dupereli ". :wink:

o koorde, a gdzie ja mam to znaleźć?
Monika_Krk pisze:Horoskopy gazeciane ... to se można nimi, niczym Shrek ... pupę podetrzeć.

a ja, to je lubię czytać tydzień później (jeśli je gdzieś dorwę), hih!
Monika_Krk pisze:Poczytaj na początek : Leszka Weresa :wink: absolwenta Wydziału Prawa UAM w Poznaniu (1969), pod kierunkiem prof. K. Skubiszewskiego specjalizacja z zakresu prawa międzynarodowego
publicznego z oceną bardzo dobrą...

znaczy: prawnik wróżbitą?
czy: wróżbita prawnikiem?
Monika_Krk pisze: :mrgreen: - nie zachęcam, ani nie zniechęcam - tak ku rozwadze i tylko dlatego, że człek mądry niczego ( co inni mu mówią ) nie odrzuca , bądź nie przyjmuje do wiadomości = póki sam się nie zapozna :twisted:

no tak, takie podejście, to może mieć tylko Baran!
------------------------------
jak już znajde te swoje Ascendenty i Descendenty, to dam znać
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt paź 11, 2013 19:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

ewa_mrau pisze: (...)
------------------------------
jak już znajde te swoje Ascendenty i Descendenty, to dam znać
... mry!

:mrgreen:
ale do tego jest potrzebne data, dokładna godzina urodzenia ( do sprawdzenia w szpitalu ) i miejsce urodzenia na tej
naszej kuli ziemskiej. Każda z planet naszego układu słonecznego jest w "jakimś" znaku i to daje bukiet całego horoskopu.

A np. w jakim znaku masz planetę Wenus... :wink: bo ja niestety w Baranie . Niestety dlatego , że w tym wypadku podryw
żeński wygląda tak : Obrazek ... :twisted: :mrgreen:
a jakbym miała Wenus w Skorpionie to byłby magnetyzm, czar , charme , powab, femme fatale i te sprawy.

Weres to naprawdę no oryginał wszechstronny i prawnik i astrolog ( nie wróżbita :mrgreen: ) ... mam horoskop od niego
i jestem pod wrażeniem.
:D
Dobra zostawmy horyszkopy ... ja jestem tylko amatorem, entuzjastą astrologii - ale PAKIET KSIĘŻYCOWY NA DANY MIESIĄC -
obiecuję, że będę tu wstawiać - i to naprawdę "umim dobrze" i wiem co nieco o czym będę pisać.

Co do kotów i kandydatur , na razie przygotowałam jedną kandydaturę "bidy" do ogłoszeń, którą chciałam zgłosić :

Fen - niemłody - z tego wątku :
viewtopic.php?f=13&t=156818

Obrazek

Rozumiem, że takie kandydatury też się zgłasza ( czy znowu coś pomieszałam )

Natomiast kandydaturę do ogólnej pomocy na październik , kończę już "tworzyć i wypacać opis" i wstawię niebawem )
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob paź 12, 2013 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Dobry wieczór siostrom i bratu czarownym :kotek:
Ja tak przelotem przez forum i wątek - jubilatkom życzę sto lat, a nowe mietły pozdrawiam - i chyba bym zgłosiła koty na ten miesiąc :roll: Nie mam pewności, czy już nie zostały zgłoszone, no trudno, najwyżej mój post będzie głosem poparcia w głosowaniu;]

No więc zgłaszam Kotylion i koty z Helenówka.
Dziewczyny z Łodzi odkryły kocią żyłę na działkach w rzeczonym Helenówku. Kopią i kopią, znaczy: łapią i ciachają te koty w ilościach hurtowych (nadal jestem w trakcie czytania ich wątku), dziura w ziemi się pogłębia, czyt. dół finansowy, a końca kotów nie widać :roll: Działkowicze im pomagają (koty donoszą znaczy się), miau bazarki robi, cegiełki w sprzedaży, ale to już jest mało, a nie wiadomo, ile tych futer tam jest, a zima blisko, niektóre chore, niektóre ciężarówki nowe mioty na zimę szykują zapewne... Myślę, że trza pomóc.
Wątek tu:
viewtopic.php?f=1&t=156229

Już piszę do założycielki wątku, ale chyba raczej się zgodzi ;)
No i składkę muszę uiścić... No nic, noc jeszcze młoda;]

Siostrze Ewie_mrau gratuluję "pucharu", ma talent, dobre serduszko i czas na manifestowanie jednego i drugiego, no no ;)

A propos horoskopów, mój na najbliższe tygodnie jest krótki: masz generalnie przesrane i się nie wyśpisz :evil:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Nie paź 13, 2013 13:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Hikiko :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jak miło Cię widzieć :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Mój horoskop mówi od pewnego czasu - nie pchaj palca między drzwi, bo i tak nikt ci dwóch dobrych słów nie powie za to co robisz.. :x :x :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie paź 13, 2013 15:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Hikiko pisze:[...]Siostrze Ewie_mrau gratuluję "pucharu", ma talent, dobre serduszko i czas na manifestowanie jednego i drugiego, no no ;):

a dziękuję Ci bardzo!
Hikiko pisze:A propos horoskopów, mój na najbliższe tygodnie jest krótki: masz generalnie przesrane i się nie wyśpisz :evil:

a Ty Hikiko, to też Baran jesteś?
bo ja mam taki sam...
------------------
- wczorajszy utarg: jeden kocoor
- dzisiejszy utarg: jeden kotka, jeden ktoś, jeden kociak (3mczny) -> czarny!
a wydawało mi się, że wczoraj mijauł zacząć się leniwy łikend...
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie paź 13, 2013 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AYO :1luvu:
Ja żyję, nawet wieczorami podczytuję wątek i forum, ale jestem tak padnięta, że już nie próbuję pisać. Co najwyżej mogłabym podpisywać listę obecności;]

Ewa, jestem zodiakalna ryba, ale życiowo to baran jak najbardziej :lol:
Na razie żadnych kotów nie napotkaliśmy, więc może kompletnie przesrane nie mam. Chociaż nie powinnam chwalić dnia przed zachodem, bo dwa lata temu ostatniego dnia roboty ktoś kotkę pod kościół podrzucił i oczywiście tylko nam serce zmiękło :roll:

To chyba tyle z mojej aktywności;]
Pozdrawiam gorąco wszystkie siostry i brata oszywiście również :piwa: (piwko na dobry sen, a jutro znów tyrka, grr)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Śro paź 16, 2013 10:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Moja Kandydatka na październik, zgłaszam :
Kinnia i jej Gang Burasów.

Dziewczyna , która prowadzi DT oprócz tego karmi, łapie i sterylizuje oraz kastruje okoliczne koty.

Jest z małej miejscowości w połowie drogi między Warszawą a Białymstokiem.
Koty dzikie, wysterylizowane i dokarmiane przez Kinnię są tam celowo trute
- ludzie potwierdzają, wiedzą kto, ale świadczyć nie chcą .

Ostatnio jeden z kotów przytrutych został na oczach dzieci dobity łopatą przez tzw. "człowieka"!!! :evil:

Dużo kotów miało połamane kręgosłupy, poprzetrącane są - ogólnie weci twierdzą, że
brak otarć, ran szarpanych , czy kłutych świadczy o tym, że to nie kolizja samochodowa a
po prostu celowe bestialstwo . "Człowiek" z łopatą ma zdaje się "hobby". :evil:

Kinnia w swoim DT ma naprawdę duużo kotów i to chorujących , te już zdrowe- które próbuje wyadoptować
są to koty bure. :roll:
Sami wiemy jak "łatwo" jest wyadoptować w ogóle kota , tym bardziej w tym kolorze.

Teraz tak : dla jednego z ciężko pogruchotanych wolnożyjących kotów, ruszyła już akcja i mam
nadzieję, że uzbieramy pieniądze na operację - no ale... KROPEK to kropla w morzu potrzeb. :(

Kinnia jest na wielkim finansowym minusie z powodu wszystkich futer które karmi, ratuje, leczy
i tych dzikich i tych na DT , którym usilnie zresztą szuka domów.

Ogólnie miejscowość mała z mentalnością... "łopatologiczną" :evil: ... tam jej nikt nie pomoże.

W domu ma teraz 13 kotów i 3 psy - przeważająca większość to tymczasy.
Wolnożyjące pod opieką - trudno zliczyć bo wciąż przybywa i ubywa dzięki miejscowym "ludziom".

Tutaj link do jej wątku :
viewtopic.php?f=1&t=145368&start=1470
I do świeżutko założonego, gdzie nie ma pełnego opisu tego co się
tam wyprawia :
viewtopic.php?f=1&t=157231

A tak w telegraficznym skrócie - tylko to co się tam ostatnio ( i nie tylko ) dzieje :
Alienor pisze:
Ventrue1 pisze:Przepraszam za offtop- znalazł się ten Niuniek o którym Kinnia pisała na swoim wątku że już nie potrzebuje niczyjej pomocy bo go zabito?!

Tak - okazało się, że zabity kot był tylko bardzo podobny (Kinnia już pisała o tym - po tym jak zobaczyła zdjęcia). Niuniek żyje, ale jest bardzo poszarpany. Zakładam, że Kinnia go zaopatrzyła, ale gdzie konkretnie jest nie wiem (bo że nie na dworze to raczej nie wątpię). Zakładam, że pies, choć może to być cokolwiek. Jak K. znajdzie chwilę czasu jutro, na pewno napisze. Teraz tyle rzeczy się posypało na raz (połamany Kropek, poszarpany Niuniek, kociak z hipotermią, postrzelony piesek Misza z zakażeniem paciorkowcem, gang Burasów, Jasio Wędrowniczek, poturbowany Orfeusz, Ichigo z problemami z cukrem i rezydenci - też nie najzdrowsi), że Kinnię aż dusiło z nerwów i pośpiechu jak mi o tym mówiła.

Proszę więc gorąco w imieniu Gangu Burasów i Kinni - pomóżmy im !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro paź 16, 2013 12:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Ja z prywatą :mrgreen:

Kliknijcie i pomóżcie wygrać fanta jakiegoś: https://www.facebook.com/zwirekbazyl/ap ... 0883708703 (nie potrafię zalinkować właściwej fotki, ale jakby co, to szukajcie Pana Grubaśnika, leżącego w wylocie budy drapakowej, na pleckach i z "uśmiechem" na paszczy) :>
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro paź 16, 2013 12:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Gotowe 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro paź 16, 2013 12:28 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

AYO pisze:Gotowe 8)

Senkju :kotek:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro paź 16, 2013 12:35 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

Ale cudne foto!! Zagłosowane!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro paź 16, 2013 12:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

villemo5 pisze:Ale cudne foto!! Zagłosowane!

Bo on taki jest, jak pluszak (i robi miny). Dziękować :piwa:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro paź 16, 2013 12:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

:?: Obrazek
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro paź 16, 2013 12:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXXV

NITKA/KARINKA pisze::?: Obrazek

Dokładnie ten ;]
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili