Cynamonowo-Waniliowy świat... nowe fotki str 94 ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 11, 2013 10:37 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Nie czytaj takich rzeczy, bo faktycznie wtedy człowiek sobie dopasowywuje objawy a to może być 50 innych rzeczy albo nawet NIC :)
Mam taką kuzynkę co jest hipohondryczką, dziewczyna zdrowa jak ryba, młoda a lata na prześwietlenia pierdoły i nie wiadomo co jeszcze a w zimie to nawet kataru nie ma. Ostatnio naczytała się pierdół w internecie i wymyśliła sobie, że ma tętniaka w mózgu i podobno z badań wyszło, że ma takiego na pół milimetra. Jak znam życie to za pół roku powie, że się jej "wchłonął".
Ja wiem, że to takie nieadekwatne do sytuacji, ale na prawdę nie warto czytać takich rzeczy, ja z racji tego, że sama trochę choruję jakiś czas temu "zaobserwowałam" objawy niedoczynności tarczycy u mojego Pawła. Co się okazało? No nic! Był po prostu przemęczony i zestresowany (ciężki czas w pracy), ale na badania kazałam mu iść i później mi wypominał miesiąc, że robię się jak Anka (ta kuzynka).

Z książek polecam Sapkowskiego - każdą jedną, Tolkiena i C.S Lewisa, ale to klimaty fantasy, nie każdy lubi :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Pt paź 11, 2013 10:40 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Aktualnie przerabiam na nowo Dana Browna, więc polecam :)
Fajne są też książki Georga Martina - cykl "Pieśni lodu i ognia",
oczywiście sir Arthur Conan Doyle & Tolkien - moi chyba dwaj ulubieni pisarze :)
Bardzo ciekawy i zabawny jest też cykl "Kot, który..." Lilian Jackson Braun :D

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt paź 11, 2013 10:44 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sheila86 pisze:Nie czytaj takich rzeczy, bo faktycznie wtedy człowiek sobie dopasowywuje objawy a to może być 50 innych rzeczy albo nawet NIC :)
Mam taką kuzynkę co jest hipohondryczką, dziewczyna zdrowa jak ryba, młoda a lata na prześwietlenia pierdoły i nie wiadomo co jeszcze a w zimie to nawet kataru nie ma. Ostatnio naczytała się pierdół w internecie i wymyśliła sobie, że ma tętniaka w mózgu i podobno z badań wyszło, że ma takiego na pół milimetra. Jak znam życie to za pół roku powie, że się jej "wchłonął".
Ja wiem, że to takie nieadekwatne do sytuacji, ale na prawdę nie warto czytać takich rzeczy, ja z racji tego, że sama trochę choruję jakiś czas temu "zaobserwowałam" objawy niedoczynności tarczycy u mojego Pawła. Co się okazało? No nic! Był po prostu przemęczony i zestresowany (ciężki czas w pracy), ale na badania kazałam mu iść i później mi wypominał miesiąc, że robię się jak Anka (ta kuzynka).

Z książek polecam Sapkowskiego - każdą jedną, Tolkiena i C.S Lewisa, ale to klimaty fantasy, nie każdy lubi :)

Ja lubię :ok:

Spilett pisze:Aktualnie przerabiam na nowo Dana Browna, więc polecam :)
Fajne są też książki Georga Martina - cykl "Pieśni lodu i ognia",
oczywiście sir Arthur Conan Doyle & Tolkien - moi chyba dwaj ulubieni pisarze :)
Bardzo ciekawy i zabawny jest też cykl "Kot, który..." Lilian Jackson Braun :D

Dana Browna mam tylko Kod... sczytany na kazdy możliwy sposób ;)
Z Georgem Martinem jestem na bieżąco :) Zresztą z serialem też, chociaż ten osoatni sezon jakoś mniej mnie wciągnął...
Conan - Doyle wymiata. Aczkolwiek w domu nic tego pisarza nie posiadam. Może w biblkiotece poszukam... Jak byłam młoda i piękna, to czytywałam o Sherlocku Holmesie licząc na to, ze za którymś razem uda mi się rozwiązać zagadkę wcześniej niż on... :ryk:
A z cyklu "Kot, który..." mam tylko część pierwszą i jakoś mnie do siebie nie przekonała tytułem...

Fajnie, że mamy podobne gusta w kwestii czytania książek :)

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pt paź 11, 2013 10:59 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

o! Też czytywałam o Sherlocku ale styl dla mnie za ciężki trochę, ogólnie za Doylem niezbyt przepadam z takich podobnych książek to wolę z serii "Przygody Trzech Detektywów" (uwielbiałam jako nastolatka) na okładkach jest nazwisko Hitchcocka ale wydaje mi się, ze to była jakaś praca zbiorowa różnych autorów już nie pamiętam dokładnie jak to było i dlaczego jest nazwisko Hitchcocka, ale książki dla nastolatków zdecydowanie godne polecenia i fajne. Z resztą planuję zakup e-booków i ponowne przeczytanie całej serii. Taka lekka rozrywka :) Ogólnie to jqa czytam wszystko fantasy co mi w ręce wpadnie. Ostatnio grę o tron Martina, ale lubię też np. Harrego Pottera czy jakieś inne lżejsze pozycje :)
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 11:04 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sheila86 pisze:o! Też czytywałam o Sherlocku ale styl dla mnie za ciężki trochę, ogólnie za Doylem niezbyt przepadam z takich podobnych książek to wolę z serii "Przygody Trzech Detektywów" (uwielbiałam jako nastolatka) na okładkach jest nazwisko Hitchcocka ale wydaje mi się, ze to była jakaś praca zbiorowa różnych autorów już nie pamiętam dokładnie jak to było i dlaczego jest nazwisko Hitchcocka, ale książki dla nastolatków zdecydowanie godne polecenia i fajne. Z resztą planuję zakup e-booków i ponowne przeczytanie całej serii. Taka lekka rozrywka :) Ogólnie to jqa czytam wszystko fantasy co mi w ręce wpadnie. Ostatnio grę o tron Martina, ale lubię też np. Harrego Pottera czy jakieś inne lżejsze pozycje :)

serię o Trzech Detektywach mam gdzieś w .pdf to Ci mogę na maila podrzucić jak będziesz chciała. Gra o Tron mnie pochłonęła. Harry Pottery.... Oj, to był jeden z lepszych okresów w moim życiu: moderowanie forum i gry przeglądarkowej, nowi ludzie, z którymi znajomość do dziś utrzymuję i to nie tylko wirtualnie... Uwielbiam, po prostu U W I E L B I A M "Opowieści z Narmi" :1luvu:

A poza tym to czytam wszystko, co mi w ręce wpadnie, a ostatnio właśnie takie "cięższe" rzeczy...

Sarah DeMonique

Post » Pt paź 11, 2013 11:05 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sarah, no super hiper że też lubisz takie klimaty :D
3 sezon Gry o tron też mi się wydaje dziwny, to co zrobili z Krwawymi Godami to aż mnie trzepie :twisted:
Sherlocka uwielbiam. Btw znasz serial BBC "Sherlock"? Moim zdaniem świetny. Nie wspominając o przystojniaku grającym Sherlocka :D:D:D
Jak lubisz kryminały/thrillery, w dodatku o tematyce medycznej, to książki Robina Cooka są fajne :P

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 11:09 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Spilett pisze:Sarah, no super hiper że też lubisz takie klimaty :D
3 sezon Gry o tron też mi się wydaje dziwny, to co zrobili z Krwawymi Godami to aż mnie trzepie :twisted:
Sherlocka uwielbiam. Btw znasz serial BBC "Sherlock"? Moim zdaniem świetny. Nie wspominając o przystojniaku grającym Sherlocka :D:D:D
Jak lubisz kryminały/thrillery, w dodatku o tematyce medycznej, to książki Robina Cooka są fajne :P

W GoT stanęłam na 8 odcinku i nijak nie mogę ruszyć dalej... :evil:

No właśnie już któraś osoba mi o tym serialu mówi, ale ja niestety mam jeden mały problem. Nie mogę oglądać online, bo mam kiepskie łącze w domu. W związku z tym jak jestem w biurze to czasem sobie zrzucę jakiś odcinek na dysk... Ale nie za często... Więc tak powoli, powoli będę sobie zrzucała na dysk, a jak będę miała cały sezon, to wtedy zasiądę do oglądania :)

Z kryminałów najbardziej lubię Kinga. To mój MISZCZU! :mrgreen:

Sarah DeMonique

Post » Pt paź 11, 2013 11:13 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

King też dobry - najbardziej podoba mi się Carrie :D
A co do Sherlocka... to ja powiem tylko jedno: Benedict :1luvu:
Obrazek

Absolutnie uwielbiam tego brzydala :1luvu:

Wybaczcie mi duże zdjęcie i nieco rozjechane forum, ale on w HD to miód dla moich oczu :D

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 11:20 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

hmmmm, jakbyście nie wiedział, jak wygląda mój przyszły mąż, to on wygląda właśnie tak, jak ten pan u góry :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
zaczynam ściąganie Sherlocka :D teraz już nie popuszczę:D

Sarah DeMonique

Post » Pt paź 11, 2013 11:23 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ahhhh udało się! Benedict jest cudowny - a posłuchaj tylko jak brzmi jego głos... Hmm aksamit :1luvu: :1luvu: Rozmarzyłam się :1luvu: :1luvu:
A jakbyś chciała być poligamistką, to mam jeszcze jednego przystojniaka...
Przed państwem David Tennant :1luvu: :1luvu:
Obrazek
To zdjęcie wielbię pasjami :1luvu:
A to z serialu w którym gra, ale osobiście też lubi kotki:
Obrazek

Enjoy :D :mrgreen: :1luvu:

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 11:38 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ja oglądałam Sherlocka serial, boski jest. Z resztą z Sherlocków to oglądam też Elementary (który jest dziwny i nietypowy bo Watson gra kobieta), ale również bardzo fajny.
3 Detektywów jeśli faktycznie masz w pdfie to ja z miłą chęcią :D Opowieści z Narni to tylko jedna książka z całej serii Lewisa mnie najbardziej podobają się Koń i jego Chłopiec oraz Książe Kaspian. Tak na bierząco co mi się przypomniało jak ktoś lubi książki i tu zaznaczam: książki o wampirach to polecam bardzo Anne Rice kroniki wampirów począwszy od Wywiad z wampirem aż po całą serię. Nie polecam natomiast książki Pamiętniki wampirów. Dno i kilometr mułu jak dla mnie, w porównaniu do książki serial wypada o wiele korzystniej. Znaczy może inaczej, są fani książki, ale ja się nie zaliczam do nich głównie ze względu na opisy, które uważam za płytkie i niewystarczające, natomiast zdecydowanie lubię serial, chociaż w poprzednim sezonie zrobili taki melodramat z Eleny-wampira, że troszkę mi obrzydł. Zobaczymy jak im wyjdzie 5ty sezon.
aaa z seriali to jeszcze polecam Supernatural, Legend of the Seeker i Arrow - książek (jeśli do nich takowe są, bo arrow na podstawie komiksu chyba) - nie czytałam. Aha i moje 2 ulubione White Collar i Bones :) - przepraszam, że angielskie nazwy, ale polskich nie znam, ja oglądam wyłącznie po angielsku filmy i seriale.
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 11:41 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Sheila86 pisze: jak ktoś lubi książki i tu zaznaczam: książki o wampirach to polecam bardzo Anne Rice kroniki wampirów począwszy od Wywiad z wampirem aż po całą serię.
aaa z seriali to jeszcze polecam Supernatural, Legend of the Seeker i Arrow - książek (jeśli do nich takowe są, bo arrow na podstawie komiksu chyba - nie czytałam).

Książki Anne Rice - uwielbiam :)
Z seriali polecam też wspaniały Doctor Who (trochę naiwny i czasem dziecinny, ale gra David - zdjęcia wyżej), a także Blackpool z jego udziałem... szkocki akcent... mrau, wymiękam :1luvu: :1luvu:
Z amerykańskich seriali jest świetny The Big Bang Theory (po polskiemu Teoria Wielkiego Podrywu) - momentami można zaśmiać się do łez :ok: :ok:

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 11:46 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Dr Who - nie znam, przejrzę filmweb w poszukiwaniu, ściągnę odcinek i ocenię
Komediowych seriali i filmów (prócz Taxi i Scary Movie) nie lubię więc Big Bang Theory odpada z miejsca :)

O matko! Zaśmieciłysmy wątek :D
.

Sheila86

Post » Pt paź 11, 2013 11:49 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

Ciiiicho :) Jeśli mogę polecić to Dr Who ściągaj nie od sezonu 2005, tylko następne - odpowiednio seria 2,3 i 4 - tam gra David. Pierwszy sezon jest troszkę zniechęcający, dlatego najlepsze na "zadoktorowanie" są moim zdaniem odcinki z tych właśnie serii i odcinek specjalny - Planet of the Dead. Jak już się zakochasz w Davidzie to oglądaj resztę :D

Spilett

Post » Pt paź 11, 2013 12:03 Re: Wanilia i Cynamon /zdjęcia Wanilii str 13/

To ja Wam powiem tak:

Jeśli chodzi o temat wampirów, to nieskromnie powiem, ze uważam się za eksperta zarówno w kwestii książkowych, jak i filmowych i serialowych wampirów. Współtworzę forum wampiryczne, zastanawiamy się nad grą wampiryczną na przeglądarkę (skromny mój dział polega na pisaniu tekstów...)
Z książek faktycznie serie Anne Rice to klasyka. Zwłaszcza te zekranizowane. Z filmów mogę jeszcze polecić serię Underworld, ale to dla ludzi o mocnych nerwach.
Natomiast z książek czytałam:
serię Kroniki Wampirów - klasyka
serię Nowe Kroniki Wampirów - też klasyka
serię Błękitnokrwiści - nawet spoko, w drugim tomie się wciągnęłam i poooleciało 9 książek w jeden weekend :D
serię Akademia wampirów - da się przeczytać
serię Pamiętniki wampirów - no, to akurat skończyłam na 3 tomie... dno i dramat...
"Wampira z mgieł" - nawet nawet :D
"Księgę bez tytułu" i "Oko księżyca" - super książki, choć styl nieco ciężkawy i duuuużo opisów
serię Świat Nocy - takie wiecie "nastolatkowe"
cykl Krwiopijcy - uśmiałam się i polecam
"Wampira z M3" - no. Pilipiuk zobowiązuje
seria o Sookie Stackhouse - dobre ...

i być może kilka innych, których nie pamiętam :D

a jeśli o seriale chodzi to ja tak sezonami oglądam :D Gossip Girl (skończyłam), Supernatural (4 sezon), Pamiętniki wampirów (na bieżąco), True Blood (na bieżąco), Szpilki na giewoncie (zakończone), Prawo Agaty (na bieżąco - bo w TVN leci :D), Mentalista (3 sezon), Gra o Tron (3 sezon)... Oj tutaj by się chyba jeszcze sporo znalazło... ;d

Też sobie off zrobię xD

Sarah DeMonique

[poprzednia][następna]