Tak ładnie piszesz ... powinnam pomyśleć na ten temat zwłaszcza, że o zdjęcia i o nas pytasz nie tylko TyMyszolandia pisze:Pozostaje mi tylko podziwianie Waszych wrzosów

Stopniowo oprócz domowych rodzinnych spraw i zaczynam ogarniać swoje plany!
……
Środa
– o umówionej porze przyszedł technik z UPC w sprawie TV i Internetu!
Czekałam na technika z duszą na ramieniu – mam w domu wampira, który już kiedyś przegryzł TZ bardzo gruby kabel do drukarki…
Wezwanie było jak najbardziej uzasadnione. Wymienił mi część złącz, we wszystkim zmienił ustawienia. Pomiary w mieszkaniu potwierdziły, że już na samym wejściu na pierwszym łączu mieliśmy za słabą siłę sygnału…
Gorzej bo wykrył poważny błąd przy montażu kabla TV. Główne ściany nośne mają grubość około 0,5 mb! Kabel do internetu i inny do TV zamontował przewiercając dziury w ścianie, do pokoju Krzysia gdzie stoi modem i jako jedyne byłoby korzystanie z internetu przez kabelprzewiercił się jakoś ukośnie między ścianą a framugą i działa ale widocznie się zmęczył i w następnym pokoju poszedł na łatwiznę…
Kabel do pokoju TZ gdzie stoi TV jest przyczepiony do framugi i każde otwarcie drzwi od kilku lat coraz bardziej go przeciera…
Internet w całym domu okazuje się, że mamy bezprzewodowy – wszystko przez modem albo wi-fi stąd nasze wieczne problemy…
……
Czwartek
Dostałam decyzję o rozpatrzeniu wniosku o odszkodowanie, kwota niezła ale…. Faktycznie bark nawracająco boli bardzo często ale nie spodziewałam się takiego werdyktu – uszczerbek na zdrowiu 6%...

Otrzymaną kwotę zablokuję i czekam na odpowiedź znajomego w sprawie wyceny wymiany siatki – czy mogę rozpoczynać działania i będzie mnie na to stać…
Kiedyś po cichutku liczę na wsparcie finansowe od TZ… może nie będę musiała brać pożyczki, może przy okazji prezentów świąteczno-imieninowo-urodzinowych sobie coś wycofam….
…..
Mam prywatną wpadkę – Kim wkleiła na forum swoje zdjęcie, Sandra i Józef pytają jak wyglądam a ja nie widzę po formatowaniu dysku swojego zdjęcia, które lubię, nie widzę pliku ze zdjęciami rodziny tymi wybranymi a nie pamiętam kiedy były robione oryginalne zdjęcia…

Tego z komórki z programu w telefonie nie umiem przekopiować, nie mogę go sobie ponownie wysłać ponownie na maila bo był w telefonie, który nie działa…
Szukam tego zdjęcia zrobionego ponad dwa lata temu wysłanego na urodziny – ja w czerwonej kurtce z Choco, ja z Teściową i Wojtkiem zrobione z samowyzwalacza w lesie podczas powrotu z Częstochowy…
Jak wiecie przy moim całkowitym braku fotogeniczności muszę zrobić baaardzo dużo swoich zdjęć zanim jakiekolwiek zaakceptuję i zdecyduję się je komuś pokazać… Na forum w awatarze nie mam swojego zdjęcia ale prywatnie chciałam je Im pokazać…