Moderator: Estraven
anka1515 pisze:kot ,pyrantelum -57,5mg/kg
czasami rozbijane jest na 3 dni.
Prakseda pisze:Małe koty odrobacza w pierwszym etapie Pyrantelum (działa tylko na glisty i owsiki), z tego względu, że glisty często tworzą kłęby i zatykają jelita. Dopiero w drugim etapie podaje się środek o większym spektrum czyli działający również na tasiemce, przywry, itp.
Każde odrobaczanie trzeba powtórzyć po 10-12 dniach z uwagi na jaja pasożytów, które w tym okresie mogą się przeistoczyć w dorosłe osobniki.
Fart-Mini pisze:Mogłem dać już z rana ale był niepokojący incydent więc postanowiłem poobserwować.
Jeszcze przed papusianiem po krótkiej zabawie na rozruch puścił mini pawika ze śliny...![]()
MB&Ofelia pisze:Sorki że się wtrącę (do tej pory cicha podczytywaczka) ale może spróbuj podawać Tygryskowi mięso w kawałkach. Niech się uczy gryźć, a nie tylko papki wcina. Moja Ofelia w tym wieku już dostawała pokarm stały nie papkowaty (tj. małe kawałki kurczaka, puszki dla kociąt).
MariaD pisze:Dawkowanie ustalone przez weta, jest więc w porządku.
Co do kupy to po prostu obserwuj, i tak przecież nie grzeszy regularnością w tym zakresie. Kolejne pawie już bym zgłaszała wetowi.
kuba.kaczor13 pisze:Perełkowo Pruszkowskie pozdrawia Farta i Tygryska oraz ich rodzinę (TŻ ,dzieci ,itp ,itd)
Czytaliśmy od pierwszego postu , tylko się nie ujawnialiśmy

rysiowaasia pisze:I jak tam?
Tygrysek wykupkał coś ciekawego![]()
Fart-Mini pisze:Wyqupkał z 10cm w południe. Ale nic ciekawego nie widać. Takie normalne.![]()
Fart-Mini pisze:rysiowaasia pisze:I jak tam?
Tygrysek wykupkał coś ciekawego![]()
Wyqupkał z 10cm w południe. Ale nic ciekawego nie widać. Takie normalne.![]()
Skusił się na śmietanę dzisiaj..., i przewrócił swój domek...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości