Bajzel

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 10, 2013 13:39 Bajzel

Obrazek

Tak się prezentował gdy do nas przyjechał. Miał jakieś 5 miesięcy i mieszkał w DT u miłej, sympatycznej Pani i 19 kotami. Nie był przyzwyczajony do ludzi a jedynie do innych kotów. Pojechaliśmy po Niego i On przyjechał z nami, wiedziałam od samego początku, że to moja miłość. Mąż w końcu zgodził się na zwierzaka, o którego prosiłam i prosiłam. Podeszłam do kanapy na której było z 8 kotów, zawołałam i On do mnie przyszedł. Bałam się tak dużego kota, tym bardziej, że Pani włożyła mi go w szmacianą torbę i powiedziała "Dowidzenia". Wiedziałam tylko, że został znaleziony w piwnicy i że potrzebuje czułości. W samochodzie uciekł pod siedzenie, podrapał mnie. Stwierdziłam, że nie nadaję się na kocią mamę :( Bajzelek bał się nas i uciekał wszędzie gdzie się dało, dopiero jak robiło się ciemno niepewnie podchodził do nas i układał się do spania. Nie chciał pić wody, mało jadł. A ja zastanawiałam się, czy on zawsze będzie dziki.

Obrazek

A tak prezentuję się bandyta teraz :) Jest czułym, grzecznym (no poza tym, że kradnie co popadnie), przytulaśnym kociakiem :) Uwielbia nasze towarzystwo, tuli się, nie boi się nikogo, zaprzyjaźnił się z 2 psami i kotem moich rodziców, uwielbia jeździć samochodem i sprawia, że nasz dom jest teraz pełny i radosny :)

Obrazek

PADŁEM ! Ciom ta Duza gada za głupoty, ja siem bałem bo oni byli duzi a ja byłem mały, zabrali mnie do jakieś duzej brzeczącej maszyny i sie dziwili, ze uciekam, nie wiedzialam dlacego moi towazyse nie jada ze mnom, wlozyli mnie w torbe i zobrali. A wy byscie byli dla nich mili i ich nie podrapali?? No dobra, Duza byla sympatycna, dała mi jedzenie i polozyla cieply kartonik z kocykiem, ale to nie znacy, ze zaraz mialem sie do niej tulic. Ja nie jestem jakis tam byle pies, a co?! niech sie postarają !
A tak powaznie, to Duzi są kochani, choć za często mnie przytulają i całują :)

Czasem coś napiszę do Was, a jak nie ja do Duża, bo Duży się jakoś internetem nie intersuję, tylko mi ugniata uszy i mnie miętosi ciągle :)
"Kot jest domowy na tyle, na ile mu to odpowiada."

sasinka1990j

Od: Śro sie 21, 2013 22:13

Post » Czw paź 10, 2013 13:44 Re: Bajzel

Zaznaczam sobie i będę ślicznego Bajzelka oglądać. On ma takie dłuższe futerko prawda? Jest absolutnie cudny <3

Fajnie , że się nie zraziliście mimo, że na początku nie było od razu różowo :) Teraz już chyba jest, co nie?
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Czw paź 10, 2013 13:45 Re: Bajzel

Fajny gostek. Ładna historia :mrgreen:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Czw paź 10, 2013 13:47 Re: Bajzel

Podsikałam. Będę zaglądać :)

Hej Bajzel. Ja jestem Wanilka i mieszkam z Dużą, Dużym i Młodym w domku. Mieszka z nami jeszcze taki rudy narwaniec - Cynamon, ale on teraz pojechał, bo mi strasznie dokuczał. Moi duzi też mnie przytulają i całują i ja też śpię z Dużymi na mięciutkiej kołderce. Myślę, ze się polubimy

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw paź 10, 2013 13:50 Re: Bajzel

Śliczny czarny Bajzelek :) i popieram eliankę, dobrze, że się nie zraziliście, bo faktycznie początki musiały być ciężkie.
Spock by chętnie z nowym kolegą porozmawiał, ale akurat tak się złożyło, że śpi, tak więc Bajzelku - odezwiemy się później jeszcze :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Czw paź 10, 2013 13:51 Re: Bajzel

Wanilka, ja spię u Dużego na poduszce, najpierw tule się do Dużej, później do Dużego, ugniatam im co się da, jak zasypiają to wtulam się w nich i sobie śpię. Na prawdę cieszę się, że poznam jakiegoś kota, bo ten u innych Dużych jest jakiś wielki i gruby i chyba mnie nie lubi bo nie chce się ze mną bawić

sasinka1990j

Post » Czw paź 10, 2013 13:53 Re: Bajzel

Było ciężko, myślałam, że sobie nie poradzę :( Był dosłownie dzikusem i sama nie wierzę, że po miesiącu u nas jest kotem typowo kolanowym :)

Dzisiaj musieliśmy go wykąpać, bo cały się w kuwecie wybrudził i o dziwo był tylko troszkę zdziwiony.

sasinka1990j

Post » Czw paź 10, 2013 13:56 Re: Bajzel

Spock też już kąpiel przeżył i również był całkiem grzeczny :) Duża od Spocka też ucieka spać.
Bajzelku, myślę, że tu nie jeden kolega i nie jedna koleżanka się dla Ciebie znajdzie. Kto wie? Może nawet uda się poznać kogoś osobiście :)
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Czw paź 10, 2013 14:00 Re: Bajzel

hmmmm, zawisłam własnie nad telefonem, gdzie mam esemesa sprzed dwóch lat "Kocik tak kombinowal, że wpadł do kibla i teraz miauczy"....
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Czw paź 10, 2013 14:09 Re: Bajzel

jestem i ja z moimi kotkami :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Czw paź 10, 2013 14:10 Re: Bajzel

:ryk: :ryk: :ryk:

Sarah - też przestanę czyścić skrzynkę.

Moje tez były kąpane, po tym jak zaliczyły wpadkę z pęcherzem podczas powrotu od weterynarza pierwszy raz. Nie wiem które się zlało, ale oba były do prania.
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Czw paź 10, 2013 14:16 Re

My też się witamy :)
kicikicimiauhau

Post » Czw paź 10, 2013 14:18 Re: Bajzel

Bajzel po kąpieli wyglądał jak 7 nieszczęść :) A teraz śpi wtulony w męża i przykryty kocykiem.

sasinka1990j

Post » Czw paź 10, 2013 15:20 Re: Bajzel

Witamy, witamy i do Bajzelka zaglądamy :)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw paź 10, 2013 15:46 Re: Bajzel

Obrazek
to ja jesem królem <3

sasinka1990j

[następna]