Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kasia1568 pisze:amelko może przed zimą ktoś z personelu weźmie kociaka?.
amelkaa pisze:biało-rudy kundelek.[...]. Piesek jest milutki, merda ogonkiem i jest przyjazny.
gpolomska pisze:kasia1568 pisze:amelko może przed zimą ktoś z personelu weźmie kociaka?.
gpolomska pisze:Przejęzyczenie to nie problem; gorzej jak coś wynika z czytania co któregoś słowa i bez zrozumienia
Co nie zmienia faktu, że liczenie na organizacje pro zwierzęce to sobie można darować - albo samemu się zrobi ogłoszenie, albo go nie będzie (co innego jakby tu dało się jakąś super rzewną "chwytającą za serce" historię dopisać i najlepiej ze zbiórką na leczenie - na FB tego pełno, ale zwykły psiak? Tia...).
gpolomska pisze:Nie trzeba być nie wiem jak lotnym, żeby widzieć, co się dzieje tutaj czy na FB i w innych miejscach. Pomagać jest dobrze, ale z głową i nie kosztem innych poprzez kłamstwa, niedomówienia itd. - działanie metodą "cel uświęca środki" to coś, czego wiele osób - w tym ja - nie akceptuje (żeby nie było, że uważam, że Ty tak robisz). Nie da się wszystkich zwierzaków uratować - za mało ludzi, pieniędzy itd. - takie życie; kłamanie kogoś, manipulowanie itd., byle za wszelką cenę pozbyć się wyrzutu własnego sumienia pt. bezdomny cierpiący zwierzak jest wg mnie po prostu obrzydliwe, bezczelne i naganne, a niestety w sieci pełno takich "akcji". A obrażanie się i strzelanie focha o to, że ktoś o tym mówi zamiast chwalić wpuszczanie kogoś w maliny, żadnemu futrzakowi nie pomoże.
Co do psiaka - jak pisałam: albo sama zadziałasz, albo może ktoś ze szpitala się zlituje i przygarnie. Na nic więcej szczególnie bym nie liczyła.
amelkaaa pisze:Juz poszukiwania chyba nie beda konieczne - dzis poszlam do szpitala zeby zrobic pieskowi zdjecia i dowiedzialam sie ze jakas Pani wziela go do siebieCzyli jeden z happy endow bez pomocy organizacji
amelkaaa pisze:Juz poszukiwania chyba nie beda konieczne - dzis poszlam do szpitala zeby zrobic pieskowi zdjecia i dowiedzialam sie ze jakas Pani wziela go do siebieCzyli jeden z happy endow bez pomocy organizacji
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości