Dwa malutkie kociaki szukają domu lub DT.. Ich mama też :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 07, 2013 14:21 Dwa malutkie kociaki szukają domu lub DT.. Ich mama też :(

"Spokojne popołudnie nagle telefon od znajomej, starszej, schorowanej pani: W mojej piwnicy okociła się dzika, działkowa kotka. Co robić? Oczywiście, szybciutko sprawdzić czy są jeszcze ślepe -radzę jej... Oby były, bo nic dobrego ich nie czeka ... Za chwilę kolejny telefon- Widzą, jest ich chyba 4...Decyzja: Jedziemy, nie możemy ich tak zostawić.... Na miejscu okazuje się, że
mama pilnuje ich z pobliskich krzaków, a kocięta leżą w jakiejś skrzyni czy pudle, bez żadnej wyściółki.... Bierzemy jednego malucha i jedziemy z nim do weta, żeby określić ich wiek i stan. Zdrowa ( bo to ona ) , mała ma około miesiąca.... Najlepiej, żeby jeszcze przez tydzień zostały przy mamie...Dłużej nie mogą ,za duże ryzyko, wiemy co je może spotkać..."

Tak było 2 tygodnie temu, w tej chwili sytuacja przedstawia się następująco- 2 maluszki są w domku stałym, mama w piątek miała sterylkę i jest w hoteliku, 2 malutkie kocie dziewczynki szukają domów. Mama chyba zostanie wypuszczona na wolność, w miejscu, gdzie została odłowiona, a szkoda, bo jest młodziutka i bardzo proludzka, chodziła za karmicielką, nie jest agresywna w klatce, tylko smutna i nie chciała jeść :(. Mieszkała na działce, a tam koty są trute i mordowane :(. Te 2 małe koteczki są w dt, który wkrótce im się kończy :(, są odrobaczone, odpchlone, czyściutkie same jedzą... Mają ogłoszenia. I nic- ludzie którzy dzwonią albo nie godzą się na wizytę PA, albo nie chcą podpisać umowy, albo chcą kotki pooglądać...
Wszystkie kotki są bure, tygryski- mama i 2 dzieci... Nie potrafię tu wstawić zdjęć. Kotki maja wątek na Dogomanii http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... zej-pomocy
oraz na FB https://www.facebook.com/events/5764921 ... ext=create

iwonamaj

Od: Wto maja 01, 2012 8:43

Post » Pon paź 07, 2013 18:57 Re

Biedne kotx :( Ale musi być dobrze, domki muszą się znaleźć :ok: Co do zdjęć - wystarczy to: [img]link%20do%20zdjęcia[/img] najlepiej na wstaw.org
kicikicimiauhau

Post » Pon paź 07, 2013 22:10 Re: Dwa malutkie kociaki szukają domu lub DT.. Ich mama też

Trzeci maluszek już w domku :)... Została jeszcze jedna dziewuszka, ale najbardziej martwi mnie mama :). Jutro się dowiem, ile jeszcze musi zostać w hotelu. Opiekunka poinformowała mnie, że kicia siedzi spokojnie w klatce i już nie fuczy na nią :)

iwonamaj

Post » Wto paź 08, 2013 14:19 Re: Dwa malutkie kociaki szukają domu lub DT.. Ich mama też

Rozmawiałam z panią Krysią o Romce... Ona pewnego dnia po prostu zjawiła się i została... Może ktoś ją wyrzucił? Działki, rzeka, garaże i kilka domów- idealne miejsce do pozbycia się kota . Pani Krysia mówi, że ona nawet wchodzi do korytarza, ale ucieka, kiedy są zamykane drzwi. Pozwala się pogłaskać, czasem... Na pewno nadaje się do domu, do bloku- nie wiadomo... Ale dzisiaj usłyszałam, że pani Krysia pogłaskała Czarną, totalnie dziką, urodzoną na działce kotkę, którą sterylizowałam w maju, pogryzła i podrapała wetkę, w klatce cały czas wyła i rzucała się na kraty...Czyli da się nawet z taką straszna dzikuską i to w stosunkowo krótkim czasie, od połowy maja...
Wracając do Romki- szukamy domu i to byłoby najidealniejsze wyjście na świecie... Ale gdyby nie udało się- Romka może zamieszkać w piwnicy pani Krysi i liczyć na jedzonko... Tylko, że zagrożenie będzie nadal- samochody (w pobliżu są garaże) no i ludzie, którzy będą się chcieli jej pozbyć, nie bacząc na nacięte uszko, świadczące o wykonanej sterylce ((

iwonamaj

Post » Pt paź 11, 2013 8:41 Re: Dwa malutkie kociaki szukają domu lub DT.. Ich mama też

Trzeci maluch tez znalazł dobry domek. Został jeden, jest intensywnie ogłaszany.
Mamę jutro odbieramy i zostanie wypuszczona na wolność, ponieważ nie udało nam się znaleźć domku :(

iwonamaj