Nie wiem natomiast wiele na temat zywienia kota. W DT jadla saszetki i suche, ale ze moja sunia jest na diecie ekologicznej (dzieciéce posilki ze sloiczków, codziennie warzywa i owoce swierze) oraz suchym Hill's plus suplementy na stawy i na wzmocnienie miésni pécherza po sterylizacji, pomyslalam ze chcialabym odzywiac Lolé jak tylko mozna najzdrowiej, bo to inwestycja w jej dobre samopoczucie w zdrowiu i dlugim zyciu. Myslalam nawet czy tej paskudnej saszetki nie wymieszac np z ekologicznem sloiczkiem dla dziecka - skoro dzieci to jedzá na najlepszy rozwój, to moze te witaminy i pozywne skladniki bylyby tez dobre dla diety Loli? Plus mialaby luzniejszá kupé dziéki warzywom? Zóltko bardzo chétnie wmieszam jej do saszetki, bo mam zdrowe od kolezanki, która trzyma kurki wolnobiegajáce w ogrodzie i nawet sama ich nie zjada, tylko umierajá ze starosci

Poczytam o karmach równiez, dziékujé za wskazówké gdzie czytac o tym.
Lolka u mnie chodzi gdzie chce na górze plus na jej ulubionym mieszkanku na strychu

Tylko Lola sypia z ludzmi poniewaz moja sunia woli spac na dole i nawet jak ja chcé já zabrac do sypialni zeby mi bylo razniej jak Loleczka jest u kolezanki, to muszé sunié najpierw przekupic snakiem, inaczej wcale by nie przyszla do mnie na góré :/
U kolezanki z kolei, stado psów wybralo gromadnie spac na dole na lózku jej siostry, poniewaz majá blizej do drzwi wyjsciowych i stale chcá byc wypuszczane w té i spowrotem caly dzien i czésc nocy równiez. Jak któres na chwilé spi u góry, to robi siéciekawe co reszta robi na dole, zwlaszcza jesli wybiegajá i szczekajá i zazwyczaj szybko dolácza do reszty na dole

EDIT: To ze nikt nie oferuje zadnych kotek, moze dlatego ze jestem tu nowa? Poza tym nie deklarujé zabrania kici od razu, tylko w przyszlosci raczej i to bédá dwie koteczki które zostawié u siebie a podczas mojej nieobecnsci bédá mogly sié zajác sobá wzajemnie. A dlaczego nie koty? Hmm, nie wiem, mam kotké i tak jak zawsze mialam sunie, kotki kojarzá mi sié zwiékszym przywiázaniem do czlowieka a mniejszá psotnosciá czy indywidualnosciá jak u samców. Wiem ze sá i mile samce ale statystycznie patrzé po spanielach - na kilku zadziornych kawalerów zdarza sié tylko co któras zadziorna panna z charakterkiem. I im mlodsze tym wiécej szalenstw w glowie a ja wolé stonowane i grzeczne koty/psy.