BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie" 1200gr Florka...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 14:15 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Z wielką chęcią przyjmiemy :) A transport na pewno jakoś się zorganizuje. Może przez Śląsk?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon wrz 30, 2013 14:17 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Na razie nie wiem, ile tego mam. Może po prostu zapakuję do pudła i wyślę. Daj mi czas, żebym to przyszykowała, wtedy będę wiedziała już ile tego i z czym się mierzymy. Może się okazać, że te rzeczy nie nadają się już do niczego, ale mam nadzieję, ze choć część będzie przydatna.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Pon wrz 30, 2013 14:23 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Sarah DeMonique pisze:Na razie nie wiem, ile tego mam. Może po prostu zapakuję do pudła i wyślę. Daj mi czas, żebym to przyszykowała, wtedy będę wiedziała już ile tego i z czym się mierzymy. Może się okazać, że te rzeczy nie nadają się już do niczego, ale mam nadzieję, ze choć część będzie przydatna.

Spoko!
Obrazek

Boo

Post » Wto paź 01, 2013 15:16 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Ja molestuję u siebie w pracy. Zaczepiam równo piguły i lekarzy. Odzew mierny, ale nie odpuszczam. Mam już parę kocyków, po wypłacie pojadę ze żwirkiem (byłam już). Nie będą to szalone ilości, ale coś dorzucimy od siebie.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto paź 01, 2013 15:18 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"...

Sarah DeMonique pisze:
Boo pisze:
Blekitny.Irys pisze:Ta bezsilność jest potworna.
Mam ochotę wbić pazury w ścianę, drapać i wyć

Dokładnie tak.
Z Dionizym jest źle. Nadal nie reaguje na żadne leczenie, nie je. Od ponad tygodnia choroby z dużego kota został szkielet. Każdą próbę dokarmiania sabotuje wielką agresją, pluciem a nawet wymiotami. Niestety myślę, że Dionizy nie przeżyje :(
Mam dziś dla DT Calo-Pet i B&B Recovery, może choć to spróbuje utrzymać go przy życiu. Choć jak wszystkim będzie pluć nadal czy nawet wymiotować to nic z tego nie będzie :(
Jest mi potwornie źle :(

Tym czasem, w naszym schronisku, rozgrywa się tragedia ponad 150-ciu kotów. Potrzebne jest im wszystko, zaczynając od podstawowego jedzenia przez żwirek, suplementy po testy FIV/FeLV. Nie wspominając o rzeczach "darmowych" czyli wszelkich kocykach, legowiskach, zabawkach, (drapaki to marzenie)... Zaczynam więc serię bazarków, będę je zakładać w każdej wolnej, możliwej chwili. Póki co, śliczne bransoletki - białe złote i fioletowe kamyki: viewtopic.php?f=20&t=156922&p=10127423#p10127423

Boo jeslibyście chcieli, to ja po remoncie będę "pozbywać się" starej pościeli, prześcieradeł (takich wiesz, z dziurkami :oops: ), koców, mam też niewielką kuwetkę - jedną, ale zawsze to coś... Oddam za darmo, tylko póki co nie mam jak przewieźć :(

Moja kuzynka mieszka w Krakowie, mogę z nią pogadać. Jeździ do Opola (o ile nie wylatuje za granicę). Daj znać, jeśli jesteś zainteresowana.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Śro paź 02, 2013 17:41 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"...

sygitka21 pisze:
Sarah DeMonique pisze:
Boo pisze:
Blekitny.Irys pisze:Ta bezsilność jest potworna.
Mam ochotę wbić pazury w ścianę, drapać i wyć

Dokładnie tak.
Z Dionizym jest źle. Nadal nie reaguje na żadne leczenie, nie je. Od ponad tygodnia choroby z dużego kota został szkielet. Każdą próbę dokarmiania sabotuje wielką agresją, pluciem a nawet wymiotami. Niestety myślę, że Dionizy nie przeżyje :(
Mam dziś dla DT Calo-Pet i B&B Recovery, może choć to spróbuje utrzymać go przy życiu. Choć jak wszystkim będzie pluć nadal czy nawet wymiotować to nic z tego nie będzie :(
Jest mi potwornie źle :(

Tym czasem, w naszym schronisku, rozgrywa się tragedia ponad 150-ciu kotów. Potrzebne jest im wszystko, zaczynając od podstawowego jedzenia przez żwirek, suplementy po testy FIV/FeLV. Nie wspominając o rzeczach "darmowych" czyli wszelkich kocykach, legowiskach, zabawkach, (drapaki to marzenie)... Zaczynam więc serię bazarków, będę je zakładać w każdej wolnej, możliwej chwili. Póki co, śliczne bransoletki - białe złote i fioletowe kamyki: viewtopic.php?f=20&t=156922&p=10127423#p10127423

Boo jeslibyście chcieli, to ja po remoncie będę "pozbywać się" starej pościeli, prześcieradeł (takich wiesz, z dziurkami :oops: ), koców, mam też niewielką kuwetkę - jedną, ale zawsze to coś... Oddam za darmo, tylko póki co nie mam jak przewieźć :(

Moja kuzynka mieszka w Krakowie, mogę z nią pogadać. Jeździ do Opola (o ile nie wylatuje za granicę). Daj znać, jeśli jesteś zainteresowana.

Załatwione. Transport mamy, więc przez weekend przygotuję to, co mam i za jakieś 2 tygodnie zostanie to dostarczone do Opola ;)

Sarah DeMonique

Post » Śro paź 02, 2013 21:37 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Boo?
Boję się zapytać... Ale muszę.
Dionizy?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw paź 03, 2013 8:51 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Villentretenmerth pisze:Boo?
Dionizy?

[']
Obrazek

Boo

Post » Czw paź 03, 2013 8:52 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Boo pisze:
Villentretenmerth pisze:Boo?
Dionizy?

[']

Tak strasznie, strasznie mi przykro ['] :cry:

Sarah DeMonique

Post » Czw paź 03, 2013 9:33 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Dionizy [*] :cry:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Czw paź 03, 2013 9:38 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Liczyłem na jakiś cud.
Jaka szkoda. Nie chciał już nikomu innemu mruczeć. Nie chciał żyć...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Czw paź 03, 2013 9:45 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Villentretenmerth pisze:Liczyłem na jakiś cud.
Jaka szkoda. Nie chciał już nikomu innemu mruczeć. Nie chciał żyć...

Wszystko na to wskazuje. Dom tymczasowy naprawdę robił co mógł. Być może spokojniejszy dom bez psów, bez kotów... być może... Ale Dionizy odmawiał jedzenie już około 3 tygodni, mimo ustąpienia choroby, mimo sanacji paszczy, przyzwoitych wyników krwi. Mam nadzieję, że dołączył do swej Opiekunki i znowu są razem szczęśliwi. Tak jak i nasz tymczasowy Mruczuś [*]

Tym czasem, w schronisku, jest jeszcze kilku takich seniorów :( Kilku jak nie kilkunastu już :(
Obrazek

Boo

Post » Czw paź 03, 2013 10:16 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Idź zatem Kocie. Skoro tak musiało być - idź. Wypatruj pilnie złotymi oczami - ktoś Cię już szuka.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Czw paź 03, 2013 20:19 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Dionizy [*]
Bądź szczęśliwy na tęczowych łąkach Kocurku.

Coraz trudniej czytać mi takie wieści :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw paź 03, 2013 20:33 Re: BooKotki. Zrobiło się "monochromatycznie"W schronisku źl

Blekitny.Irys pisze:Dionizy [*]
Bądź szczęśliwy na tęczowych łąkach Kocurku.

Coraz trudniej czytać mi takie wieści :(

Tak...
Ale jeszcze gorzej o takich, co chcą żyć, a nie mają szans...
Dionizy [']

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

[poprzednia][następna]