Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 01, 2013 16:49 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

A może Tesia? Już czytam i zaraz coś wyskrobię.
Z lecznicą dobry pomysł, zawsze łatwiej wyadoptować z lecznicy niż z ulicy.Tylko przejrzałam wątek i płakać mi się chce :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto paź 01, 2013 17:08 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

ewar pisze:A może Tesia? Już czytam i zaraz coś wyskrobię.

Tesia brzydko. :(

Dzisiaj nie przyszła szylcia-Kasia? na jedzenie :( ale za to przyszły te 3 maluszki, one już są sporawe.

Tak sobie spało białobure kociatko w trawie, :( ale jak podeszłam to główkę podniosło i zaraz przyleciało
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

ta czarna koteczka to matka tych maluszków
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

dostały suche jak i puchę
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

ino patrzeć jak zginą pod kołami aut :(
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

ten czarnuszek jest przekochany
Obrazek Obrazek Obrazek

potem poszły sobie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 01, 2013 17:29 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Napisałam dla szylci, nazwałam ją Tesią.
Tak bardzo podobają nam się koty zadbane,z błyszczącą sierścią, leniwie wyciagnięte na kanapie, często grymaszące, bo nie mają ochoty na jedzonko włożone do pięknej miseczki.Ręce same wyciągają się, aby je pogłaskać, posłuchać, jak pięknie mruczą.Tym kotom jest ciepło, mają zabawki i mnóstwo miłości.Takie to miłe, prawda? Ale w naszym otoczeniu są również takie koty, którym się nie powiodło.Marzną, głodują, za posłanie mają liście pod krzaczkiem, o zabawie nawet nie myślą, bo chcą tylko przeżyć.
Tesia jest młodziutką, około3-4 miesięczną szylkretką o powalającej wręcz urodzie.Los się do niej jak dotąd nie uśmiechnął, jest bezdomna, jest jej zimno i wciąż jest głodna.Dobra Dusza przynosi jej coś do jedzenia, tyle tylko może dla niej zrobić.Zimno, niedożywienie spowodowąły, że Tesia zachorowała, wirus zaatakował jej oczka.To da się wyleczyć, ale nie na wolności, tam Tesia nie ma żadnych szans, nie przeżyje po prostu.A przecież ona ma serduszko, które pokocha każdego, kto zechce jej pomóc, uratuje jej życie.Ona też zasługuje na to, aby leżeć na kanapie, aby jej miseczka była pełna, nie zrobiła nic złego przecież, miała tylko pecha, bo okrutny los skazał ją na bezdomność.Zechcesz to zmienić? Jeśli tak, proszę o kontakt....

Czy mam napisać dla Agatki?

ewar

Post » Wto paź 01, 2013 17:56 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Dziękuję ewar :1luvu:

Mam dobrą wiadomość :) ta pani co też przychodzi karmić zabrała szylcię do swojej mamy na leczenie, bo kotka już była bardzo chora.
Musimy koteczce szukać domku aby nie wróciła na wolność, a jak zwolni się miejsce to możemy sterylizować tą czarną koteczkę i może tam być po zabiegu tydzień.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto paź 01, 2013 18:01 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

To super, trzeba więc zmienić treść ogłoszenia.Łatwiej wyadoptować z domu niż z ulicy.Napiszę inne, ale potem.

ewar

Post » Wto paź 01, 2013 18:17 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

ewar pisze:To super, trzeba więc zmienić treść ogłoszenia.Łatwiej wyadoptować z domu niż z ulicy.Napiszę inne, ale potem.

Ale to też ogłoszenie po niewielkiej modyfikacji można wykorzystać dla tych innych bezdomniaczków które tam są. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto paź 01, 2013 18:35 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Anna61 pisze:Dziękuję ewar :1luvu:

Mam dobrą wiadomość :) ta pani co też przychodzi karmić zabrała szylcię do swojej mamy na leczenie, bo kotka już była bardzo chora.
Musimy koteczce szukać domku aby nie wróciła na wolność, a jak zwolni się miejsce to możemy sterylizować tą czarną koteczkę i może tam być po zabiegu tydzień.

Super! :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto paź 01, 2013 19:31 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Chiara pisze:
Anna61 pisze:Dziękuję ewar :1luvu:

Super! :ok: :ok: :ok:

:ryk: :ryk:
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Wto paź 01, 2013 21:42 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Trzeba szybko powrzucac ogłoszenie szylci gdzie sie da bo jak wróci na wolność to leczenie pójdzie na marne bo noce już b.zimne :( trzeba tez ogłaszać malce na cito bo maluchom łatwiej znaleźć domy
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro paź 02, 2013 7:20 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Goyka pisze:Trzeba szybko powrzucac ogłoszenie szylci gdzie sie da bo jak wróci na wolność to leczenie pójdzie na marne bo noce już b.zimne :( trzeba tez ogłaszać malce na cito bo maluchom łatwiej znaleźć domy

Też tak myślę, gorzej z wykonaniem. :(

Wczoraj jak ten maluszek koło matki jadł, to bardzo dygotał z zimna. :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro paź 02, 2013 7:26 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Aniu, czy już wiadomo czy można ustawić budki na tym terenie za siatką ? Miałaś się kogo zapytać ? Tam byłoby najlepiej, nikt by ich nie niepokoił. Pod blokiem to wiadomo, różnie jest.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro paź 02, 2013 8:21 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

pisiokot pisze:Aniu, czy już wiadomo czy można ustawić budki na tym terenie za siatką ? Miałaś się kogo zapytać ? Tam byłoby najlepiej, nikt by ich nie niepokoił. Pod blokiem to wiadomo, różnie jest.

Wczoraj pojechałam właśnie z zamiarem wypytania się ale że zobaczyłam pierwszy raz te maluszki czarnej kotki to wzięłam się za robienie zdjęć.
Następnie rozmawiałam z dozorcą który to mieszka w moim bloku, a tutaj jest gospodarzem.
Podobno ten rudy kot przebywa w komórkach gdzieś i ten czarny co może się zgadzać, bo często ich nie widzę przy karmieniu.
I tak gadugadu, świzdugwizdu :wink: zapomniałam iść i wybadać teren, a że miałam Jasiulka w samochodzie do spieszyłam się też do lecznicy do Łodzi.

Te budki Aniu można by zrobić, ja jutro na pewno podjadę tam i wypytam.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro paź 02, 2013 8:57 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Napiszę do catangel i opłacę pakiet ogłoszeń Szylci i maluchów razem, myślę, że można je razem ogłosić jak myślicie?
Obrazek

Goyka

Post » Śro paź 02, 2013 8:57 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Postaramy się zrobić budy w weekend i będziemy czekać na info od Ciebie.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro paź 02, 2013 11:11 Re: Czy nadejdzie... 10 kotów w krzakach+3 maleńkie :( Pabia

Cat Angel zrobi pakiet ogłoszeń szylci i malcom razem. Ewar czy mogłabyś zrobić wspólną treść dla maluchów i wysłać na PW do Cat Angel? ja jej doślę wybrane z wątku zdjęcia
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]