Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lip 14, 2013 23:02 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Przepraszam za brak wieści ale też byłam prawie 2 tygodnie w rozjazdach i mam jeszcze większą kocią bidę, której zdrowie i życie spędza mi sen z powiek.

Agatka nadal ma kroplone oczka, rana nadal się nie zagoiła bo pannica drapie.... musiałam wpakować ją w skarpetę żeby jej to drapanie uniemożliwić... Miałam tego nie robić, ale postaram się jutro zrobić jej zdjęcie w tej skarpecie. Bardzo je się to nie podoba bo... nie może się podrapać... ;) Podczas pobytu moich rodziców bawiła się laserkiem. Wcześniej jej się to nie zdarzało i zaczynam myśleć że to kropelkowanie oczka jednak przynosi jakieś efekty, ale do weta pójdziemy za kilka dni jak już będzie można ocenić działanie nowych kropli.
Poza tym nic więcej jej nie dolega. Znalazła sobie nową kryjówkę:za kanapą pod kaloryferem... czasami jej kompletnie stamtąd nie widać. Jak są goście to tam przesiaduje mimo braku sezonu grzewczego. ;)
Ostatnich kilka dni było dla niej trochę stresowych ale dużo się działo. Nowi ludzie w domu i nowy chudzielec na tymczasie. Agatka w takich sytuacjach zachowuje stanowisko obronne i na wszystko syczy. Co dziwniejsze zawsze najbardziej obrywa się Miauczusiowi. Coś nowego i na niego syczy bardziej chyba nawet niż na to coś nowe. ;)
To kochany grzeczny i spokojny kotek. Nadal łapie łapkami za szyję, wtyka nosek w ucho, mocno ociera i barankuje, ugniata. W nowym domu jak najbardziej powinna mieć kocie towarzystwo w wersji dość spokojnej. Lubi czasami się z kocurami pogonić ale jej stan ogranicza jej trochę możliwości. ;)
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro lip 17, 2013 17:14 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Miała być fota parę dni temu ale jakoś nie dałam rady. Mój paluszak spędza mi sen z powiek....

Agatka w mało gustownym szaliczku, ale dzięki niemu rana wydaje się goić... ;)

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro lip 17, 2013 18:49 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Ona jest biało burą kicia ale jeszcze chwila i bede miała z takich specjalizację. ;)
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob sie 10, 2013 14:54 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Dawno mnie tu nie było ale pora się przypomnieć. Rana Agatki na karku już się zagoiła i powoli zaczyna zarastać futerkiem. Oczko nadal kroplimy ale zobaczymy co nam wet powie ok środy.
Agatka coraz częściej przegania moje kocury i coraz częściej bawi się myszkami skórzanymi. Zrobił sie nam mały zwyczaj z tego że jak wchodze do łazienki to Agatka zawsze idzie za mną. Dzis nie chciała zejść z kolan i mrucząc wiosłowała łapeczkami w powietrzu.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

pchełeczka

Post » Nie sie 11, 2013 20:23 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

cudna jest :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie sie 11, 2013 22:18 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

A dziś mnie Agatka tylko zadziwia. Najpierw rano przyniosła mi 4 myszki popiskując po drodze... myszki się pojawiały od jakiegoś czasu ale dopiero dziś upewniłam się co do sprawcy w trakcie popełniania czynu... potem się przyszła poprzytulać i pospała ze mną dłużej niż parę minut... pobarankowała a barankuje tak że mało oka nie podbije... ;) potraktorzyła i przeniosła się w inną część łóżka... a teraz grzecznie znosi nowe tymczasy. Na Miauczusia syczała od razu nawet przez drzwi i długo potem, chodziła nerwowa a na Gamonia i Ryśka nic... ani nie syknęła a pod drzwi podchodzi z zaciekawieniem. Dziś mnie naprawdę zadziwia. Zazwyczaj na jakieś zmiany reaguje obronnie a tu nic. 8O 8O 8O 8O
Obrazek

pchełeczka

Post » Pt sie 23, 2013 20:15 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Hop do góry po domek! :ok:
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro sie 28, 2013 10:41 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Podbujam miziocha do góry!
Ludzie, ulitujcie taki fajny kot, spokojny, grzeczny, czysty i nie brykajacy jakoś bardzo po meblach a nadal nikt się nie zgłasza? no nie może tak być!
Obrazek

pchełeczka

Post » Pt wrz 27, 2013 21:32 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Szok!
Już miesiąc tu nic nie napisałam. Ten czas mnie wykończy. Z wiekiem życie robi się chyba coraz krótsze... Dlaczego doba nie ma 48h? Może by się w końcu człowiek chociaż wyspał... :twisted:

U Agatki mija kolejny miesiąc leczenia oczka. Moim zdaniem widać poprawę o tyle że kicia zaczeła polować na wędkę i piórko. Nieśmiało ale jednak a dla mnie to oznacza że zaczyna widzieć coraz lepiej. Jutro wizyta u weta i zobaczymy co dalej.
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob wrz 28, 2013 18:23 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Po dzisiejszym dniu zaczynam podejrzewać że Agatka usilnie chce u mnie zostać... Naszego weta nie było a zastępstwo to nie to samo więc nie wiemy co z oczkiem ale u Agatki nowy kłopot. Po powrocie od weta zauważyłam, że ma opuchnięta jedną stronę pyszczka pod okiem. Z wierzchu nie wyglądało to na coś bardzo dużego. Dumałam co i jak i pojechałyśmy znowu do lecznicy w Wawce. Zrobiliśmy rtg i okazuje się że Agatka ma jakieś 2 plamki. Jedno to na pewno ropień a drugie ropień albo coś nowotworowego. Na razie antybiotyk żeby pozbyć się ropy a potem zobaczymy. Prawdopodobnie ząbek będzie do usunięcia w najbliższym czasie.
Wymięknę z nią kiedyś. Jak coś zaleczymy to wydziwia coś nowego. Niedługo stracę rachubę co jej było i czego się pozbyliśmy. ;) Kolejny wet w poniedziałek, juto zastrzyk robie sama. Trzymajcie kciuki żeby to nie było nic poważnego.

A tak to wygląda. Wetka nakłuła i jest to znacznie większe niż było rano. Zdjęcie kiepskie bo kotusia ruchliwa i ciągle się rozgląda.
Obrazek
Obrazek

pchełeczka

Post » Sob wrz 28, 2013 20:02 Re: Przytulaśna Agatka szuka domu /Wawa/

Trzymamy kciuki za Agatkę - dobra znajoma w końcu :ok: Zdróweczka :!:

PaniKot

Od: Pt sie 30, 2013 19:32

[poprzednia][następna]