PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 20, 2013 11:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

a co z tą kotką z gminy szemud, czy Pani się odzywała?
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt wrz 20, 2013 12:20 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

Agłaja^..^ pisze:a co z tą kotką z gminy szemud, czy Pani się odzywała?

Napisała raz, a potem cisza. Wysłałam juz drugiego maila pytając, co się dzieje w sprawie kotki, ale nie odpisała. To niestety częsta postawa...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt wrz 20, 2013 13:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

kinia098 pisze:
Chiara pisze:
kinia098 pisze:Niestety musicie liczyć się też z tym, że nie wszystkie osoby, które wzięły udział w wydarzeniu zadeklarują wpłatę :(

Liczymy, że wszyscy wpłacą... :kotek:

Niektórzy klikają, żeby po prostu udostępniać dalej :( jak np. ja :(

ale może niektórzy wpłacą
a to już coś
duże COŚ :ok:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt wrz 20, 2013 23:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

Batka pisze:
kinia098 pisze:
Chiara pisze:
kinia098 pisze:Niestety musicie liczyć się też z tym, że nie wszystkie osoby, które wzięły udział w wydarzeniu zadeklarują wpłatę :(

Liczymy, że wszyscy wpłacą... :kotek:

Niektórzy klikają, żeby po prostu udostępniać dalej :( jak np. ja :(

ale może niektórzy wpłacą
a to już coś
duże COŚ :ok:

Każda złotówka jest bezcenna. :kotek:

Chiara

Post » Pt wrz 20, 2013 23:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

Los się do nas uśmiechnął bardzo radośnie i z prawdziwym wdziękiem. :flowerkitty: Dostaliśmy od moich znajomych w prezencie telewizor, który wczoraj sprzedałam. :surprise: Po przewalutowaniu nasze lacncety zostaną zasilone o jakieś 1000 zł. Biorąc pod uwagę jak trudno jest znaleźć ludzi, którzy wpłacą choćby 10 zł ta kwota jest oszałamiająca. :spin2: Postanowiłam, że wesprzemy nią Kotylion, który walczy o sterylizację kilkudziesięciu kotów w Helenówku. Nie możemy pozwolić, aby akcja zwolniła czy zatrzymała się z powodu rosnących długów czy braku środków. Cieszę się bardzo, że Operacja Zabieg może tam pomóc. Właściwie pogodziłam się z tym, że pójdziemy z torbami, jeśli się tam zaangażujemy, a tu proszę - taka niespodzianka. :ryk:

Chiara

Post » Sob wrz 21, 2013 7:37 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

Chiara pisze:Los się do nas uśmiechnął bardzo radośnie i z prawdziwym wdziękiem. :flowerkitty: Dostaliśmy od moich znajomych w prezencie telewizor, który wczoraj sprzedałam. :surprise: Po przewalutowaniu nasze lacncety zostaną zasilone o jakieś 1000 zł. Biorąc pod uwagę jak trudno jest znaleźć ludzi, którzy wpłacą choćby 10 zł ta kwota jest oszałamiająca. :spin2: Postanowiłam, że wesprzemy nią Kotylion, który walczy o sterylizację kilkudziesięciu kotów w Helenówku. Nie możemy pozwolić, aby akcja zwolniła czy zatrzymała się z powodu rosnących długów czy braku środków. Cieszę się bardzo, że Operacja Zabieg może tam pomóc. Właściwie pogodziłam się z tym, że pójdziemy z torbami, jeśli się tam zaangażujemy, a tu proszę - taka niespodzianka. :ryk:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

to jakieś :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: ciachniętych kotek :lol:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Sob wrz 21, 2013 22:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Wydarzenie OZ na fejsie, przyłącz s

Agłaja^..^ pisze:
Chiara pisze:Los się do nas uśmiechnął bardzo radośnie i z prawdziwym wdziękiem. :flowerkitty: Dostaliśmy od moich znajomych w prezencie telewizor, który wczoraj sprzedałam. :surprise: Po przewalutowaniu nasze lacncety zostaną zasilone o jakieś 1000 zł. Biorąc pod uwagę jak trudno jest znaleźć ludzi, którzy wpłacą choćby 10 zł ta kwota jest oszałamiająca. :spin2: Postanowiłam, że wesprzemy nią Kotylion, który walczy o sterylizację kilkudziesięciu kotów w Helenówku. Nie możemy pozwolić, aby akcja zwolniła czy zatrzymała się z powodu rosnących długów czy braku środków. Cieszę się bardzo, że Operacja Zabieg może tam pomóc. Właściwie pogodziłam się z tym, że pójdziemy z torbami, jeśli się tam zaangażujemy, a tu proszę - taka niespodzianka. :ryk:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

to jakieś :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: ciachniętych kotek :lol:

Dokładnie! :lol: :lol: :lol:

Chiara

Post » Pon wrz 23, 2013 8:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

też Pisałam do Pani z gminy Szemud, cisza...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon wrz 23, 2013 14:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Agłaja^..^ pisze:też Pisałam do Pani z gminy Szemud, cisza...

Pani odpisała, ze kotka od dwoch tygodni nie pojawiła się, moze coś jej się stało, albo okociła się...
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Post » Pon wrz 23, 2013 21:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

10 x :kotek: brzmi jak poważna potyczka przeciw Bezdomności! :-)

Super!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto wrz 24, 2013 18:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Agłaja^..^ pisze:
Agłaja^..^ pisze:też Pisałam do Pani z gminy Szemud, cisza...

Pani odpisała, ze kotka od dwoch tygodni nie pojawiła się, moze coś jej się stało, albo okociła się...

Niestety bardzo wiele prób wysterylizowania kotów nie udaje się z różnych przyczyn. Ludzie mają osobiste problemy, tracą zainteresowanie tematem albo po prostu nie są w stanie zebrać się w sobie i przeprowadzić akcji. Kotki znikają albo rodzą kocięta. I tak dalej...

Chiara

Post » Wto wrz 24, 2013 22:16 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Od końca lipca opiekuję się działką (próbuję ogarnąć busz) na terenie krakowskich ogródków działkowych Zakole Wisły. Od pierwszego dnia okazało się że mamy stałych mieszkańców. Kotka urodziła maluchy w starym pniu po ściętym drzewie (były wtedy może kilkudniowe). Niestety zanim zdołałam się ogarnąć po maluchach nie było śladu (wyniosła je w jej zdaniem bezpieczniejsze miejsce). Nie udało mi się ich zlokalizować ale kotka regularnie przychodzi jeść (codziennie uzupełniamy miski). Maluchy już powinny się gdzieś ujawnić ale niestety nie miałyśmy okazji ich wypatrzeć (może nie przeżyły). Do misek przychodzi minimum 5-6 kotów (w tym 3 młode z wiosennego miotu tej samej kotki - relacja sąsiada). Jest też marmurkowe coś co wygląda na młodą kotkę i ostatnio wydaje mi się, że ma trochę za duży brzuszek :( wiec trzeba się spieszyć. Koty już nas znają i przychodzą gdy jesteśmy, choć nie są oswojone.
Chciałabym je wyłapać co nie powinno być bardzo trudne z klatką łapką. Zdecydowałyśmy z siostrą, że opłacimy zabiegi jeśli by się udało mieć stawki fundacyjne ale mamy problem z przechowaniem po sterylkach. Logistyka nie jest problemem. Na działce jest domek (w całkiem dobrym stanie jak na jego wiek i powódź która się przez niego przelała) i teoretycznie klatka by się w nim zmieściła ale obawiam się że noce są trochę za zimne jak na koty po zabiegu no i nie jestem właścicielem działki (trochę to zamotane). Potrzebujemy klatki łapki, pomocy w zorganizowaniu zabiegów (numer konta akcji znam :D ), i jakiegoś pomysłu na przechowanie. Może byłaby możliwość przechowania u weta za rozsądną cenę? Dajcie proszę znać jeśli możecie nam w tym pomóc.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro wrz 25, 2013 10:21 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Sylwka pisze:Od końca lipca opiekuję się działką (próbuję ogarnąć busz) na terenie krakowskich ogródków działkowych Zakole Wisły. Od pierwszego dnia okazało się że mamy stałych mieszkańców. Kotka urodziła maluchy w starym pniu po ściętym drzewie (były wtedy może kilkudniowe). Niestety zanim zdołałam się ogarnąć po maluchach nie było śladu (wyniosła je w jej zdaniem bezpieczniejsze miejsce). Nie udało mi się ich zlokalizować ale kotka regularnie przychodzi jeść (codziennie uzupełniamy miski). Maluchy już powinny się gdzieś ujawnić ale niestety nie miałyśmy okazji ich wypatrzeć (może nie przeżyły). Do misek przychodzi minimum 5-6 kotów (w tym 3 młode z wiosennego miotu tej samej kotki - relacja sąsiada). Jest też marmurkowe coś co wygląda na młodą kotkę i ostatnio wydaje mi się, że ma trochę za duży brzuszek :( wiec trzeba się spieszyć. Koty już nas znają i przychodzą gdy jesteśmy, choć nie są oswojone.
Chciałabym je wyłapać co nie powinno być bardzo trudne z klatką łapką. Zdecydowałyśmy z siostrą, że opłacimy zabiegi jeśli by się udało mieć stawki fundacyjne ale mamy problem z przechowaniem po sterylkach. Logistyka nie jest problemem. Na działce jest domek (w całkiem dobrym stanie jak na jego wiek i powódź która się przez niego przelała) i teoretycznie klatka by się w nim zmieściła ale obawiam się że noce są trochę za zimne jak na koty po zabiegu no i nie jestem właścicielem działki (trochę to zamotane). Potrzebujemy klatki łapki, pomocy w zorganizowaniu zabiegów (numer konta akcji znam :D ), i jakiegoś pomysłu na przechowanie. Może byłaby możliwość przechowania u weta za rozsądną cenę? Dajcie proszę znać jeśli możecie nam w tym pomóc.

Możemy pożyczyć klatkę łapkę i klatkę hotelową do przechowania po zabiegu, jeśli będzie wolna. Nie mamy niestety miejsca, gdzie można przechować kotkę po zabiegu. Możesz spróbować znaleźć niedrogiego weta, który przechowa kotki. Operacja Zabieg zapłaci za same zabiegi, a Wy możecie opłacić im hotelik. W klatce hotelowej można też przetrzymać kotkę w domu te kilka dni.

Chiara

Post » Śro wrz 25, 2013 13:01 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Chiara wyślij mi proszę na prw informację z jakimi wetami współpracujecie. Spróbuję dopytać czy jest szansa na odpłatne przechowanie po zabiegu. Moja wiedza w tym temacie ogranicza się do informacji sprzed kilku lat. Pracuję nad moją siostrą. Od 7mego października jej mąż wyjeżdża na dwa tygodnie i mogłoby się udać zainstalować klatkę w ich sypialni. Ona by wtedy spała z ich kotami w salonie. To by było najlepsze rozwiązanie. U mnie niestety zupełnie odpada. Potrzebowałybyśmy wtedy raczej troszkę większej kenelówki aby upchnąć w niej co najmniej dwa koty razem (transportery, kuwety, jedzenie, sporo determinacji, doświadczenie w łapaniu i całą resztę bałaganu mam :wink: ).

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro wrz 25, 2013 13:42 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Telewizor a sprawa Helenówka. :)))

Sylwka pisze:Chiara wyślij mi proszę na prw informację z jakimi wetami współpracujecie. Spróbuję dopytać czy jest szansa na odpłatne przechowanie po zabiegu. Moja wiedza w tym temacie ogranicza się do informacji sprzed kilku lat. Pracuję nad moją siostrą. Od 7mego października jej mąż wyjeżdża na dwa tygodnie i mogłoby się udać zainstalować klatkę w ich sypialni. Ona by wtedy spała z ich kotami w salonie. To by było najlepsze rozwiązanie. U mnie niestety zupełnie odpada. Potrzebowałybyśmy wtedy raczej troszkę większej kenelówki aby upchnąć w niej co najmniej dwa koty razem (transportery, kuwety, jedzenie, sporo determinacji, doświadczenie w łapaniu i całą resztę bałaganu mam :wink: ).

Wydaje mi się, że żaden z wetów, z którymi współpracuje PJD nie prowadzi hotelika, ale wysłałam już zapytanie do Luelki.

Tydzień po sterylce szybko zleci i da się spać choćby w jednym pomieszczeniu z kotami, bo gra warta świeczki. Wierzę w Was. :1luvu:

Chiara

[poprzednia][następna]