12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 24, 2013 13:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: końsko i pogodowo

Rudi robi tak jak Stary,a Pysia żywcem jak Newa - pewnie Neigh je tak nauczyła :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 24, 2013 13:27 Re: 12 łap i 4 kopyta: końsko i pogodowo

shira3 pisze:Rudi robi tak jak Stary,a Pysia żywcem jak Newa - pewnie Neigh je tak nauczyła :twisted:

Nie wiem, nie widziałam, jak Neigh kopie w kuwecie ;)

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Wto wrz 24, 2013 14:05 Re: 12 łap i 4 kopyta: końsko i pogodowo

Odik to nawet ściany rysuje. Ma wiele zapału do zasypywania, tylko nie żwirkiem.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto wrz 24, 2013 14:13 Re: 12 łap i 4 kopyta: końsko i pogodowo

Skąd ja to znam... Dreyfus odrywa listwę od ściany, żeby zasypać siki w kuwecie... O szorowaniu brzegów kuwety pazurami przez 20 minut nie wspomnę. A siki dalej nie są zakryte ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto wrz 24, 2013 14:13 Re: 12 łap i 4 kopyta: końsko i pogodowo

floxanna pisze:
shira3 pisze:Rudi robi tak jak Stary,a Pysia żywcem jak Newa - pewnie Neigh je tak nauczyła :twisted:

Nie wiem, nie widziałam, jak Neigh kopie w kuwecie ;)

Ja też nie :mrgreen: , ale panny jakoś musiały się nauczyć - moja śmietnikówna chyba wcześniej kuwetki nie znała :kotek:
Znam takie forumowiczki, co koty myszy łapać uczyły :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto wrz 24, 2013 14:29 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

Darzę dogłębną niechęcią (eufemizm) ludzi, którym się wydaje, że wiek, wykształcenie, wykonywany zawód albo cokolwiek w tym stylu daje im prawo do patrzenia na innych z góry. Do przekręcania czyichś słów. Do kłamstwa w żywe oczy. Nie kumam, jak można sądzić, że skoro ma się wiedzę w jednym temacie albo jest się starszym od rozmówcy, to automatycznie powinno się być uważanym za autorytet we wszystkich dziedzinach. Rzygam moralnością w stylu Kalego.

A przy tym zazdroszczę takim zapatrzonym w siebie i przekonanym o własnej nadrzędności. Mieć wszystkich w d…, dawać sobie przyzwolenie na każdą podłość, uważać się za pępek świata i wyrocznię — jakiż to musi być komfort…

Edit: Jako że to tak ni z gruchy, ni z pietruchy, to śpieszę wyjaśnić, że powyższe spostrzeżenia nie mają nic wspólnego z wcześniejszymi wypowiedziami w tym wątku, tak mnie po prostu naszła refleksja.
Ostatnio edytowano Wto wrz 24, 2013 14:40 przez floxanna, łącznie edytowano 1 raz

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 14:35 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto wrz 24, 2013 14:37 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

shira3 pisze: 8O 8O 8O

Co Cię przyprawiło o ten ikonkowy wytrzeszcz?

To nie ma nic wspólnego z tym, co było wcześniej na wątku — zupełnie inna beczka, najszła mnie taka refleksja.

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 14:44 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

floxanna pisze:

To nie ma nic wspólnego z tym, co było wcześniej na wątku — zupełnie inna beczka, najszła mnie taka refleksja.

Oj uf.... bo nijak nie mogłam powiązać.....
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto wrz 24, 2013 14:46 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

shira3 pisze:
floxanna pisze:

Oj uf.... bo nijak nie mogłam powiązać.....

Aj, bo tytuł mało widoczny (tam u góry jest, że to już pod ten obecny tytuł wątku, czyli że zupełnie inna beczka). Na szczęście mój wątek nie przyciąga osób w takim typie :)

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 14:50 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

to moje koty bardzo rozpuszczone, choć niby tak powinno być prawidłowo - 3 koty - 4 kuwety, czyli każde ma swoją plus jedna zapasowa
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto wrz 24, 2013 14:51 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

mir.ka pisze:to moje koty bardzo rozpuszczone, choć niby tak powinno być prawidłowo - 3 koty - 4 kuwety, czyli każde ma swoją plus jedna zapasowa

Gdybym u siebie postawiła choćby 3 kuwety, to już trochę brakowałoby miejsca do chodzenia ;)

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 14:54 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

ja na szczęście mam gdzie stawiać, w innym wypadku chyba tyle bym nie miała
choć to przez te moje koty mam tylu kuwet, bo co nastawał następny to coś mu się nie podobało i musiałam nabywać nowe
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto wrz 24, 2013 15:04 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

mir.ka pisze:ja na szczęście mam gdzie stawiać, w innym wypadku chyba tyle bym nie miała
choć to przez te moje koty mam tylu kuwet, bo co nastawał następny to coś mu się nie podobało i musiałam nabywać nowe

Moje na szczęście mało wybredne, a to chyba zasługa Starego, z którego młodsze biorą przykład. On jest zupełnie obojętny na to, co ma w kuwecie jako podkład pod czynności fizjologiczne — zdarzały się sytuacje, że i gazety tam bywały (co ciekawe, w gazety w kuwecie robił, ale np. leżąca koło łóżka gazeta odłożona po czytaniu nigdy go w ten sposób nie zainteresowała).

floxanna

Post » Wto wrz 24, 2013 15:33 Re: 12 łap i 4 kopyta: zupełnie inna beczka

floxanna pisze:
mir.ka pisze:ja na szczęście mam gdzie stawiać, w innym wypadku chyba tyle bym nie miała

Moje na szczęście mało wybredne, a to chyba zasługa Starego, z którego młodsze biorą przykład. On jest zupełnie obojętny na to, co ma w kuwecie jako podkład pod czynności fizjologiczne — zdarzały się sytuacje, że i gazety tam bywały (co ciekawe, w gazety w kuwecie robił, ale np. leżąca koło łóżka gazeta odłożona po czytaniu nigdy go w ten sposób nie zainteresowała).

a kładł się na niej? bo moje lubią :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]