Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołuje

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 21:55 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

issey32 pisze:A co na to wszystko szanowny małż pańci?
Bo jakoś tak go Filozof w opisie lekko pominął.
Wiemy tylko, że spacer z nowym zaliczył.

Małż jak zwykle...
"Nowy szczoch! czy w tym kraju nie ma żadnego zwierzęcia, które nie wali po domu???"
...
"To się nazywa gówniane szczęście, kochanie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon wrz 23, 2013 22:15 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Za zagojenie, za sikanie normalne, a nie nerwowe!!! Mocno za Was trzymam kciuki.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 24, 2013 7:35 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Megana chyba ciężki okres przed Tobą , ale trzymam kciuki :ok:

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Wto wrz 24, 2013 8:48 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Wiecie co nie chcę być nie grzeczna , ale na miejscu Megany chyba bym wyszła z siebie..... Ja wszystko rozumiem , ale Ziemniak to chyba jakaś totalna pomyłka. Oby nam nie zawiesił codziennika Filozofa. Bo kto podaruje dawkę humorku w tę jesienną szarugę. :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Wto wrz 24, 2013 10:23 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Sama chciałam...
Niczyja wina, że opiekun z przechowalni to organizm prosty i słabo znający się a tamtejszy wet to debil.
Ziemniak jest słodki, normalnie batat. :mrgreen:
Już mniej więcej kuma, że w domu sikanie nie jest mile widziane, w nocy spał w sypialni bardzo grzecznie (co nie znaczy, że przewidująca pańcia nie zabezpieczyła nisko stojącego kompa i upeesu jego, w razie jakby pieseczkowi w nocy zachciało się siusiu) rano wrąbał na śniadanie mokre już pół na pół z chrupami, a na kastrację jesteśmy umówieni na jutro rano w Falenicy. Gdybyśmy byli fundacją to dostalibyśmy zniżkę, więc teżet zaczyna przemyśliwać, czy by nie warto było. :mrgreen:
Nie wiecie ciotki jak to jest, może chociaż żarcie od podatku można by odpisywać...?

Mniejsi panowie podpisali pakt o nieagresji...
Obrazek

a największy się odczepi, jak pozbędziemy się jajek.

W skrócie o kotach - kuweta silnie zasiusiana, chrupek sporo ubyło, mokrego trochę też, kupa też obecna. Niestety, fakt, że są dwie sztuki komplikuje sprawę, bo może tylko jedno funkcjonuje, a drugie wcale. Ale za cholerę nie wiem, jak to stwierdzić.
Podusia na parapecie została zaszczana ale już się wyprana suszy.
Oddalam się na razie do innych zajęć...

Megana

Post » Wto wrz 24, 2013 11:21 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

o boziu,boziu... biedna, zaszczana Megana :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto wrz 24, 2013 11:47 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Megana pisze: (...) Gdybyśmy byli fundacją to dostalibyśmy zniżkę, więc teżet zaczyna przemyśliwać, czy by nie warto było. :mrgreen:
Nie wiecie ciotki jak to jest, może chociaż żarcie od podatku można by odpisywać...? (...)

Jeśli by się fundacyjny pomysł miał przekłuć w czyn - służę pomocą wszelaką :P Z tego co wiem, sporo firm z naszej okolicy ma w środkach trwałych psy. Karma i opieka weterynaryjna zaliczana jest do bieżących kosztów, a przez co płacone podatki są mniejsze. Być może pani wet mówiłam mi również o kocie potraktowanym podobnie, ale nie jestem pewna. Zwierzaki zaliczają się do grupy "inwentarz żywy" i nie podlegają amortyzacji :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto wrz 24, 2013 12:17 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Meg, a może jednak Ziemniak to byłby materiał na tymczasowicza jeśli relacje się nie poukładają?
Ogłoszeniowo i zdjęciowo pomożemy (jak już będziemy na chodzie).
Może poobserwuj i przemyśl temat? Bo jeśli Moś ma mu robić zabiegi okulistyczne bez znieczulenia regularnie, to wiesz..

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto wrz 24, 2013 12:56 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Meg, chylę czoło - ja dawno byłabym w wariatkowie... :roll:

Nemi pisze:Jeśli by się fundacyjny pomysł miał przekłuć w czyn - służę pomocą wszelaką :P Z tego co wiem, sporo firm z naszej okolicy ma w środkach trwałych psy. Karma i opieka weterynaryjna zaliczana jest do bieżących kosztów, a przez co płacone podatki są mniejsze. Być może pani wet mówiłam mi również o kocie potraktowanym podobnie, ale nie jestem pewna. Zwierzaki zaliczają się do grupy "inwentarz żywy" i nie podlegają amortyzacji :wink:

Ciekawa jestem Nemi czy pies objęty opieką wirtualną też może być firmowy?
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto wrz 24, 2013 20:33 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Carmen201 pisze:Meg, a może jednak Ziemniak to byłby materiał na tymczasowicza jeśli relacje się nie poukładają?
Ogłoszeniowo i zdjęciowo pomożemy (jak już będziemy na chodzie).
Może poobserwuj i przemyśl temat? Bo jeśli Moś ma mu robić zabiegi okulistyczne bez znieczulenia regularnie, to wiesz..

Nie widzę ikonki zionącej ogniem... :evil:
Pani oszalała, moja pani. Ziemniak jest już nasz, czas minął!!!!! A my jesteśmy Ziemniaka!!!
Sama pani popacz zresztą, posłanko już obczajone.

TEATRZYK GERIATRZYK
PRZEDSTAWIA!
Sztukę średniowieczną z 1939 roku pt "Nie oddamy ani guzika, a ziemniaka tym bardziej!"
Występują
Gabunia w roli Danuśki
Ziemniak w roli guzika
Filozof w roli filozofa.

Gabunia - Mój ci on jest!!!
Obrazek

Filozof - Tak, jej ci on jest, a ja, jenwalida pierwszej grupy, muszę na zimnych kaflach leżeć...!
Obrazek

Megana

Post » Wto wrz 24, 2013 20:55 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Czyli ziemniak już zasadzony 8)

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Wto wrz 24, 2013 21:00 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Też bym wolała leżeć w towarzystwie takich butli, jak weteran :piwa: niźli Ziemniaków

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto wrz 24, 2013 21:01 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

:piwa:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Wto wrz 24, 2013 21:34 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

ha, Kartofelek ma zastępcę :D psiankowate górą!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Wto wrz 24, 2013 22:16 Re: Filozof i my. Generalnie krzepimy, ale czasem życie dołu

Biedny Filozof... niestety pierwszego zdjęcia jeszcze nie zobaczyłam... ciagle nie chce mi się otworzyć... :evil:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

[poprzednia][następna]