MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 20:58 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

Satyr77 pisze:Mb a byłaś poinformowana że kot jest zdrowy, ma tylko depresję, sorry a wolontariuszka odpowiedzialna za tą adopcję dała ciała, jeżeli to ruru to się dziwię bo ma duże doświadczenie i taki błąd nie powinien się zdążyć.

kot zdrowy może zachorować i wtedy się idzie do weta
co z tego ze trzy dni wczesniej był zdrowy? nie pojmuje tego argumentu
widzę że zwierzę się zle czuje, pędzę do weta i dopytuje poprzednich opiekunów czy może coś powiedzą, doradzą, wyjasnią
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Pon wrz 23, 2013 21:02 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

pwpw pisze:
mb pisze:(...)
Nie angażowałam w to wolontariuszy, bo wiedziałam, że i beze mnie mają co robić.

O ile dobrze zrozumiałam, to ci państwo niejako zostali zaangażowani przez wolontariuszy.. odpowiedzieli na apel : kot w schronie odchodzi na depresje :!: To co innego, niż pójście do schronu by wziąć kota, schronowego, no schronową niewiadomą z pokoju adopcyjnego..

Tylko jednego kota adoptowałam wprost ze schroniska. Pozostale od organizacji, po apelach.

Ale uważałam, że właśnie po to adoptowałam te koty, aby zrobić im diagnostykę, poobserwować je wnikliwie i leczyć, jeśli zajdzie taka konieczność.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 23, 2013 21:03 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

agula76 pisze:skończcie już w kólko jedno i to samo

kot skoro był chory nie powinien trafic do domu niedoświadczonego- a chory był co widać na filmie jeszcze ze schroniska

a skoro już tam trafił wolontariusz odpowiedzilany za to ze kot się tam znalazł powinien zrobić wszystko aby pomoc Panstwu a nie z nich na watku zrobić potworów odbierając podstepnie kota

Skoro kot był chory, to kochający państwo powinni zabrać tego jakże przyzwyczajonego do nich kota do weterynarza, a nie oddawać postronnej osobie na leczenie, bo się posikał i nie chodził.

Czy moderator nie mógłby zakończyć tej kolejnej odsłony opery mydlanej?
Ostatnio edytowano Pon wrz 23, 2013 21:04 przez kitkowa, łącznie edytowano 1 raz

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pon wrz 23, 2013 21:03 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

agula76 pisze:
a skoro już tam trafił wolontariusz odpowiedzilany za to ze kot się tam znalazł powinien zrobić wszystko aby pomoc Panstwu a nie z nich na watku zrobić potworów odbierając podstepnie kota

dlaczego podstępnie?
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Pon wrz 23, 2013 21:04 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

A widzisz różnice między kotem który dostaje kataru, a kotem który już w schronie ma problemy że stawami,bo jak nie to chyba nie ma o czym mówić, osoba z łodzi dała dupy na całej linii i to ona ponosi głównie odpowiedzialność, reszta to pochodna jej decyzji braku nformacji o faktycznym stanie kota
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pon wrz 23, 2013 21:05 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

marinella pisze:
kasiakom pisze:Nie wiem, czemu nikt nie widzi, że osoba, która odebrała kota napisała, że założy wątek i będzie tam wstawiać ROZLICZENIA i informować o stanie zdrowia kota. Informacji o stanie zdrowia nie ma żadnych, zbierać na kota głupio, bo DS napisał jasno i wyraźnie, że koszty poniesie. Pani z Malborka napisała później, że sama pokryje koszty. Co miała napisać wobec takiego obrotu sprawy?
Przeczytałam w tym wątku, że obrywa się niewinnym wolontariuszkom. Jak to niewinnym? Sukces ma wielu ojców, porażka się matki doprosić nie może :?

po takiej jeździe jaką jej zafundowano to naprawdę nie dziwię się że zamilkła

przeczytałam wątek i jakoś ciezko mi uwierzyć że dziewczyny z Kotyliona nie powiedziały nic o wizycie u weterynarza
zresztą w wątku jest sporo informacji że kot jest w kiepskim stanie i bedzie wymagał opieki i leczenia
nawet jeśli nie powiedziały to dla mnie nie pójscie do weta przez trzy tygodnie nie jest błedem, to skrajna nieodpowiedzialność
i nie trzeba być super doświadczonym kociarzem żeby coś takiego wiedzieć
a już sama reklamacja wy go leczcie bo macie doświadczenie , witki opadają

Ja na to patrzę inaczej.
Ludzie niedoświadczeni się starali. Nie dali rady, poprosili o pomoc. Zrobiono z nich potwory.
To dla mnie nie fair.
Ja wierzę, że nie powiedziały. Nie powiedziały wprost. Bo Ci ludzie by poszli. Płacili za transport 300 km, za adopcję, Pani spędzała z kotem mnóstwo czasu, starali się oboje. Serio myślisz, że by nie poszli, jakby dostali takie wytyczne?
Ja rozumiem, czemu nie poszli do weta z własnej inicjatywy. Serio.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pon wrz 23, 2013 21:07 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

kitkowa pisze:Czy moderator nie mógłby zakończyć tej kolejnej odsłony opery mydlanej?

:ok:
Ostatnio edytowano Pon wrz 23, 2013 21:08 przez mb, łącznie edytowano 1 raz

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon wrz 23, 2013 21:08 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

marinella pisze:
agula76 pisze:

dlaczego podstępnie?

Państwo podpisali umowę zrzeczenia się kota, więc podstępu nie ma.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon wrz 23, 2013 21:09 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

ASK@ pisze:
mb pisze:
pwpw pisze:Mb
Ile osób mających koty ma doświadczenie z schroniskową/po-schroniskową depresją kota? Bo z taką adnotacją Ci państwo tego kota dostali.. Kotek nawet nie zosta oddany do diagnostyki, ale z domniemaną diagnozą- depresja schroniskowa.. Ja o depresji u kotów nic nie wiem, tyle co tu czytam, nie wiem, czy nie byłabym w praktyce głupsza od Tych ludzi :roll:

Przepraszam bardzo, ale ja odnioslam się do wyrażonego przekonania, że DS Marlona nie miał wcześniej żadnych kotów i nie posiada żadnej wiedzy.

Wszystkie moje koty adoptowałam ze schronisk i też nie miałam dostatecznej wiedzy na temat wszystkich kocich chorób.
Ale uważałam, że w momencie adopcji to ja stałam się odpowiedzialna za kota i bez względu, jakich informacji mi udzielono, od razu szłam z kotem do weta.
Nie angażowałam w to wolontariuszy, bo wiedziałam, że i beze mnie mają co robić.

Dom miał kota i jak widać, nie jednego. Opieką nad astmatykiem poparł swoją wiedzę na temat opiekowania się kotem chorym. Wykorzystał ten fakt do parcia swojej prośby o kota .

Chciałabym zwrócić na jeszcze jedno uwagę, bo w kontekście deklarowanego przez opiekunów Marlona wcześniejszego doświadczenia z chorymi kotami to również jest cokolwiek zastanawiające...

Otóż opiekunowie Marlona twierdzą, że zostali wprowadzeni w błąd przez wolontariuszy, że kot jest zdrowy fizycznie, że miał wszystkie badania, ma tylko depresję, leczyć go trzeba miłością i spokojembla bla bla. I kurka wodna nie zadali sobie przez te trzy tygodnie trudu, żeby poprosić o kserokopię wyników...? Serio w ogóle ich - osoby z doświadczeniem w opiece nad chorymi zwierzętami!* - nie zainteresowało? Ja w pełni rozumiem takie zachowanie u początkującego właściciela, ale u osoby, która leczyła już wcześniej zwierzę? Inna sprawa, że mam podejrzenie, że opiekunowie Marlona celowo i świadomie prezentowali siebie jako osoby bardziej doświadczone i odpowiedzialne, niż to jest w rzeczywistości. Ratowane koty "od dziecka", kot z astmą, no po prostu dom cud-miód-orzeszki.

W tej sytuacji późniejsze "oddanie kota na leczenie", jak zepsuty samochód do warsztatu, jest trochę przygnębiające. :|

* cytat: KOTKA ZE SCHRONISKA BIORĘ PIERWSZY RAZ,ALE MAM DOŚWIADCZENIE Z KOTAMI OD DZIECKA,ZAWSZE BYŁ U NAS JAKIŚ ZNALEZIONY I URATOWANY KOTEK.A TEN MARLONEK POTRZEBUJE SPECJALNEJ OPIEKI.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon wrz 23, 2013 21:13 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

kasiakom pisze:
marinella pisze:
kasiakom pisze:Nie wiem, czemu nikt nie widzi, że osoba, która odebrała kota napisała, że założy wątek i będzie tam wstawiać ROZLICZENIA i informować o stanie zdrowia kota. Informacji o stanie zdrowia nie ma żadnych, zbierać na kota głupio, bo DS napisał jasno i wyraźnie, że koszty poniesie. Pani z Malborka napisała później, że sama pokryje koszty. Co miała napisać wobec takiego obrotu sprawy?
Przeczytałam w tym wątku, że obrywa się niewinnym wolontariuszkom. Jak to niewinnym? Sukces ma wielu ojców, porażka się matki doprosić nie może :?

przeczytałam wątek i jakoś ciezko mi uwierzyć że dziewczyny z Kotyliona nie powiedziały nic o wizycie u weterynarza
zresztą w wątku jest sporo informacji że kot jest w kiepskim stanie i bedzie wymagał opieki i leczenia
nawet jeśli nie powiedziały to dla mnie nie pójscie do weta przez trzy tygodnie nie jest błedem, to skrajna nieodpowiedzialność

Ja na to patrzę inaczej.
Ludzie niedoświadczeni się starali. Nie dali rady, poprosili o pomoc. Zrobiono z nich potwory.
To dla mnie nie fair.
Ja wierzę, że nie powiedziały. Nie powiedziały wprost. Bo Ci ludzie by poszli. Płacili za transport 300 km, za adopcję, Pani spędzała z kotem mnóstwo czasu, starali się oboje. Serio myślisz, że by nie poszli, jakby dostali takie wytyczne?

kasia ale gdzie widzisz te starania? kot się źle czuje to go oddajmy gdzieś komuś na leczenie? nawet jesli brakło inforamcji ze strony kotyliona. Jesli...
brak wizyty u weta na tym etapie to jest wedłuk mnie BRAK jakiegokolwiek zaangazowania, nie mówimy tu o dwóch trzech dniach tylko o trzech tygodniach !
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Post » Pon wrz 23, 2013 21:14 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

kasiakom pisze:
marinella pisze:

Ja na to patrzę inaczej.
To dla mnie nie fair.

A ja nie rozumiem, bo z każdym nowym kotem zawsze idę do weta. A z kotem ze schroniska pędziłabym na drugi dzień.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon wrz 23, 2013 21:16 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

agula76 pisze:skończcie już w kólko jedno i to samo

kot skoro był chory nie powinien trafic do domu niedoświadczonego- a chory był co widać na filmie jeszcze ze schroniska

Aga na miły Bóg co Ty piszesz 8O ? Kot był wzięty ze schroniska w łodzi, obecny DT go jedynie przywiózł. DS po stwierdzeniu,że osoba, która im kota przywiozła będzie znów w ich mieście poprosił, żeby go zabrała. Zrzeczenie podpisali, w trosce o czas tej osoby 8O nie wyjaśnili dokładnie o co im chodzi. A potem się awanturują, wysuwają zarzuty wobec wszystkich, namawiają ludzi do dzwonienia i smsowania do tej kobiety. Tak nie robi ktoś, kto dąży do porozumienia.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon wrz 23, 2013 21:16 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

mb pisze:
pwpw pisze:
mb pisze:(...)

O ile dobrze zrozumiałam, to ci państwo niejako zostali zaangażowani przez wolontariuszy.. odpowiedzieli na apel : kot w schronie odchodzi na depresje :!: To co innego, niż pójście do schronu by wziąć kota, schronowego, no schronową niewiadomą z pokoju adopcyjnego..

Tylko jednego kota adoptowałam wprost ze schroniska. Pozostale od organizacji, po apelach.

Ale uważałam, że właśnie po to adoptowałam te koty, aby zrobić im diagnostykę, poobserwować je wnikliwie i leczyć, jeśli zajdzie taka konieczność.

No widzisz, Ty miałaś takie doświadczenia, Ci państwo inne (kot z depresją, daj dom, kochaj, daj spokój i czekaj aż kot do ciebie wyjdzie), nawet opisywali stan kota święcie nadal wierząc w depresje.. Nikt ani przy adopcji, ani później nic im nie powiedział, nie zaniepokoił się, nie zasugerował choć weta, nie zadzwonił, bo były zdjęcia, a kot w schronie nie stawał na łapki (no depresja), aż mleko się rozlało.. Przybyła pani, i tu nie dojdziemy, czy ich oszukała, czy oni jej kota wciskali... W każdym razie koniec końców tylko oni są tym złem wcielonym :roll: Od co, tylko oni zawili, kot pachniał moczem, o sorry jego skóra, choć do dziś nie wiem, jak kotu można powąchać skórę, z pominięciem sierści.. Od tego się zaczęła nagonka, która nie wzięła pod uwagę, tego, co było wcześniej.. Bo może nie tylko oni winni, może chcieli dobrze, a zabrakło doświadczenia.. Szybko, bo już tego samego dnia zostali odsądzeni od czci i wiary :roll: I tak to się zaczęło :roll: Lawina ruszyła.. Efekt? Skoro DT ma zrzeczenie w dłoni, tak, czy inaczej nabyte, to ono rządzi, ono ma rację.. No dla mnie to nie takie proste.. Bo jeśli ci ludzie naprawdę ufali, to ufali i w sprawie depresji i leczenia i konieczności zrzeczenia się.. No i mają za swoje :roll:
pwpw

Post » Pon wrz 23, 2013 21:18 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

marinella pisze:
vivien pisze:Nie chcę krakać, ale jak tak dalej pójdzie to Marlon nie przeżyje :(
Z tego co zrozumiałam ten kot powinien być w domu gdzie nie ma innych zwierząt.

a Państwo jak go zwracali bo sika to się nie zainteresowali gdzie kot idzie? Ze będą tam inne koty jak to w Dt bywa

Zgadza się to był błąd .Ja osobiście nie wiedziałem jak jest w DT, później to wyszło od osób trzecich. Ale nie ma co ukrywać to było błędem!

Romualdo

Od: Nie wrz 15, 2013 15:07

Post » Pon wrz 23, 2013 21:20 Re: MARLON - tego nie robi się kotu!!! ODDAJCIE KOTA!!!

Nie dojdzie sie na watku jak byla prawda i jaki by prawdziwy powod oddania/zabrania kota Marlona:/ Tak to mozna pisac bez konca,kazda strona bedzie miala swoje racje :| My nie bylismy przy tym,wiec nie znamy prawdy :? Romualdo radze dochodzic swoich praw w sadzie,jesli jest taka potrzeba... :|

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

[poprzednia][następna]