para syjamska szuka domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 23, 2013 20:20 para syjamska szuka domu

poszukuję odpowiedzialnego domku dla moich 2 pociech,kocura syjamskiego 3 letniego niekastrowany nowego typu oraz kotki syjamskiej starego typu 4 letniej niewysterylizowanej.Jestem zmuszona z ciężkim sercem oddać ponieważ przeprowadzam sie do małego mieszkania i nie mogę zabrać wszystkich moich zwierząt ze sobą mam jeszcze 3 persy i 2 psy, piszę tutaj poniewaz wiem że tutaj znajde pomoc.nie chce kotów rozdzielac są ze sobą bardzo związane ,przyzwyczajone do psów i dzieci ,spokojne nie bałaganią w domku.kotka jest trochę nieśmiała.Proszę o pomoc bo wiem że tutaj koty znajdą odpowiedzialnych nowych właścicieli nie chcę dawać ogłosznia na portalach typu tablica, jest mi bardzo ciężko kocham je bardzo i dlatego tutaj do was miłosników pisze i zwracam sie o pomoc mam bardzo mało czasu ,a nie mogę zostawić ich w obecnym domu gdyż mój jeszcze obecny mąż nie bedzie się nimi opiekował .Koty znajdują sie na dolnymśląsku...bardzo prosze o pomoc ,mam b. mało czasu .zdjęcia wysle na maila bo nie wiem jak je tutaj umieścić oraz podam ewentualnie nr.telefonu do siebie

rines

Od: Pon wrz 23, 2013 20:02

Post » Pon wrz 23, 2013 20:38 Re: para syjamska szuka domu

Skąd wiadomo, że to syjamy?
Czemu nie są wykastrowane? Co to znaczy stary i nowy typ?
Były rozmnażane, a kociaki sprzedawane jako pseudosyjamy?

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon wrz 23, 2013 21:16 Re: para syjamska szuka domu

http://www.mruczekkociak.fora.pl/rasy,1 ... ,1015.html
Stary typ kota syjamskiego to dziś kot tajski.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon wrz 23, 2013 21:31 Re: para syjamska szuka domu

8O 8O
Chcesz oddać parę niewykastrowanych kotów w typie syjamów 8O 8O
Jak rozumiem koty są bez rodowodów?

Masz świadomość, że koty te trafić mogą do pseuduchów, którzy będą je mnożyć na potęgę?

Pomóż im. Wykastruj je przed oddaniem. Zwiększysz im szansę na normalne życie.

Czy kotka rodziła?

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon wrz 23, 2013 21:33 Re: para syjamska szuka domu

MaybeXX pisze:8O 8O
Chcesz oddać parę niewykastrowanych kotów w typie syjamów 8O 8O
Jak rozumiem koty są bez rodowodów?

Masz świadomość, że koty te trafić mogą do pseuduchów, którzy będą je mnożyć na potęgę?

Pomóż im. Wykastruj je przed oddaniem. Zwiększysz im szansę na normalne życie.

Czy kotka rodziła?

Nie boisz sie oddawac ich jako rozplodowe rasowce? :| :|

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pon wrz 23, 2013 21:59 Re: para syjamska szuka domu

dlatego umieściłam tutaj post ..nie chce żeby trafiły do ludzi którzy będą je traktować ja pare produkcyjną ..na dzień dzisiejszy nie stać mnie na sterylizacje ...kotka 2 razy miala młode ....

rines

Post » Pon wrz 23, 2013 22:24 Re: para syjamska szuka domu

Tutaj też nie ma gwarancji, że na kogoś takiego nie trafisz... Szkoda, że nie wysterylizowałaś ich za młodu - miałyby teraz większe szanse na dom, dobry dom. Jeśli masz trochę niepotrzebnych Ci rzeczy, możesz je wrzucić tutaj na koci bazarek. Napisać, że zyski będą przeznaczone na sterylizację dwóch kotków, pewnie parę osób przelałoby też coś bez kupowania na bazarku. Grosz do grosza...
No i nie wiem, jaką moc prawną mają umowy adopcyjne, ale od biedy może mogłabyś sporządzić taką umowę, w której zaznaczysz, że przyszły dom zobowiązuje się do wysterylizowania kotów. Dobrze by też było, gdyby trafiły gdzieś, gdzie będziesz mogła przynajmniej na początku skontrolować warunki, w jakich przebywają i tak dalej. Ale dziewczyny mają rację - bardzo łatwo trafić na pseudohodowców, którzy chętnie skorzystają z dwóch młodych, rasowych lub w typie rasy kotów :(
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon wrz 23, 2013 22:25 Re: para syjamska szuka domu

Skąd jesteś?
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon wrz 23, 2013 22:29 Re: para syjamska szuka domu

jestem z okolic zgorzelca....mam zaprzyjaznionych wetów może na raty by zrobili ale prawde mówiąc mam mało czasu

rines

Post » Pon wrz 23, 2013 22:32 Re: para syjamska szuka domu

Skoro masz możliwość rozmowy z wetami o ratach, to porozmawiaj o tym choćby jutro, sterylki/kastracje choćby pojutrze, bazarki zrób jak Bellmere radzi.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon wrz 23, 2013 22:46 Re: para syjamska szuka domu

rines pisze:jestem z okolic zgorzelca....mam zaprzyjaznionych wetów może na raty by zrobili ale prawde mówiąc mam mało czasu

Koty mają 3 i 4 lata.
Czasu było dość.
Nie pojmuję, jak można mieszkać z niewykastrowanym kocurem.

Powiem jeszcze raz, nie oddawaj niewykastrowanych kotów. Możesz zgotować im piekło. Na pewno tego nie chcesz.
Widziałaś, czytałaś coś o pseudohodowlach?
Tam koty siedzą w swoich odchodach, chorują. Często trzymane są w nieludzkich warunkach, w brudzie i w smrodzie. Dziczeją. Ich młode też. A wszystko jest obliczone na ilość i zysk.
Nie rób tego swoim kotom. Pewnie Ci ufają.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon wrz 23, 2013 23:00 Re: para syjamska szuka domu

Jeśli byłaby możliwość zrobienia sterylizacji z płatnością rozłożoną na raty, to nawet się nie wahaj. To ogromna szansa, a zawsze się jakoś powoli uzbiera potrzebna suma. A swoje kotki mogłabyś oddać już wysterylizowane, bez ryzyka, że ktoś z nich zrobi maszynki do robienia kociąt. Po Twoich postach widzę, że z bólem je oddajesz, więc zadbaj o ich bezpieczeństwo tak bardzo, jak możesz.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Śro wrz 25, 2013 20:47 Re: para syjamska szuka domu

wiam, chętnie przyjmę koty i wykastruje na swój koszt. Pozdrawiam

kawoszka

Od: Śro lip 10, 2013 8:34

Post » Nie wrz 29, 2013 13:33 Re: para syjamska szuka domu

nie mieści mi się w glowie co ja tu czytam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dwa ''idealne'' koty do pseudo hodowli
i Ty tak bez zastanowienia chcesz je oddac
chyba nie czytałaś co dzieje się w takich miejscach :twisted:
może postaraj się o bezpłatną sterylkę ,bo sa takie możliwości
życzę kotkom powodzenia

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Pon wrz 30, 2013 15:26 Re: para syjamska szuka domu

Kochani, zdaję sobie sprawę, że wszyscy tu troszczą się o to, by żaden z kotów nie trafił do pseudohodowli, ale nie uważam, że naskakiwanie na rines w czymkolwiek tu pomoże. Dziewczyna przede wszystkim potrzebuje pomocy a nie samej (i to dość agresywnej) krytyki. Myślę, że koty nie są oddawane
gabi4611 pisze: bez zastanowienia
. Sam fakt, że rines pisze tutaj, a nie byle gdzie, już dobrze o niej świadczy. Zwłaszcza, że - jak rozumiem - ma teraz na głowie rozwód i przeprowadzkę.

Fakt, że koty są niewykastrowane, to oczywiście jest jakiś problem, ale do rozwiązania. Może ktoś mieszkający blisko rines byłby w stanie uwiarygodnić sytuację kotów rines i pomóc w organizacji bazarków? Jeżeli byłaby taka potrzeba, mogę założyć część/całość pieniędzy za sterylki (muszę podliczyć fundusze, więc nie deklaruję się co do ostatecznej kwoty).

rines, czytałam gdzieś, że w UM Zgorzelec finansuje w tym roku darmowe sterylizacje. Podzwoń może po wetach i dopytaj o szczegóły. Niestety nie jestem w stanie pomóc inaczej niż finansowo, przynajmniej nie do stycznia. Mnie też czeka przeprowadzka, i chociaż sama wzięłabym w ciemno prodziecięcy dwupak, to nie chciałabym, żeby futra przeżywały dwie przeprowadzki w ciągu pół roku, jeżeli nie byłoby takiej konieczności.
Obrazek

Laidee

Od: Pt paź 02, 2009 10:07

[następna]