Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 13, 2013 12:48 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Na konto KP wpłynął 1% dla Kotów Dworcowych.
Została za te pieniądze zakupiona sucha karma Smilla - 12 x 4kg
Rozliczenie oficjalne zrobi Ania Z, jak już spłyną wszystkie dane od urzędów skarbowych, a ja zajmę się rozdystrybuowaniem karmy.
Do osób, które karmią na PKP, będę wysyłać PW, żeby się umówić na odbiór.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Sob wrz 14, 2013 17:56 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dzisiaj na Składowej przywitala mnie dorodna/y krówka. W krzakach pusto. Michy z suchym pelne wiec nie dosypywalam. Dosypalam tylko z przodu do drugiej miski bo w jednej bylo suche ale przemoczone /chyba powinnam wywalic.../
Jak wyszlam z krzakow przybiegly jeszcze 4 kociaki, dwie krowki i dwa prawie czarne:)

Na PKP czekaly na laczce 3 czarnuszki, siedzialy przy miskach i wypatrywaly ludzia z puszka. Glodne wszystkie, wszystkie miski puste. Nic kompletnie nie bylo ani na laczce ani w graciarni. Musialam wysypac Winstona z graciarni bo mi zabrakło suchej karmy.
Jezyczka jadla bardzo dlugo. Siersc ma paskudnie zrudziala i ten ogon. Tam sie chyba cos niefajnego dzieje bo ogon jest dziwnie gruby, jest tam lysy placek w na tym placku zawazylam malego pomaranczowego pajaka 8O . ?

A i zapierniczyli te drewniana budke tez :( ehhh

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob wrz 14, 2013 18:09 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Chciałam ostatnio podejść bliżej do Języczki, ale uciekła.
Może się bała, bo robiłam zdjęcia.
Nie mam pomysłu jak Jej pomóc...
Zamknięcie w klatce znosi bardzo źle, ale zostawić Ją bez pomocy też nie można.
No i nie mam teraz nawet gdzie Jej odizolować, bo mam kocięta u siebie :(

kasia_5000

Post » Nie wrz 15, 2013 18:54 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Wyjeżdżam na kilka dni z Poznania w sobotę, więc nie zdołam wziąć Składowej, ale zdążę przy okazji wyjazdu obskoczyć PKP.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Wto wrz 17, 2013 11:15 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

ALARM!
Zaginął kot po operacji.

DonDie pisze:Witam wszystkich, daawno temu często tu bywałam, a teraz wracam w poszukiwaniu pomocy.
8 sierpnia wieczorem znalazłam poznańskim Strzeszynie kota potrąconego przez samochód. Zawiozłam go do kliniki na Mieszka. Nazwalismy go roboczo Strzeszynek. Miał złamaną miednicę. 13 sierpnia przeszedł operację. Udała się, wstawiono 2 gwoździ, i przy okazji wykastrowano. 23 sierpnia odebrałam go z kliniki, i umieściłam w DT w swoim biurze (w domu mam 3 psy i 3 koty). Zgodnie z zaleceniami mieszkał w dużej metalowj klatce.
Był bardzo nieufny, w klinice jadł tylko w nocy, syczał, gryzł i drapał.. U mnie oswajał się powoli, pozwolił się głaskać, a 11 września pierwszy raz wzięłam go na ręce..
!2 września mieliśmy jechać do kontroli. Poprosiłam koleżankę, żeby go złapała i włożyła do klatki. Nie chciałąm stracić jego zaufania. Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.
No i stało się.. Przy załadunku klatka się otworzyła.. :x
Zniknął w mgnieniu oka. Zaczęliśmy szukać natychmiast i szukamy go nadal w dzień i w nocy. Okolica obwieszona ulotkami.
Błagam o pomoc!!! On sam do nikogo nie podejdzie, być może zareaguje na mój głos...
Strzeszynek jest biały, z szarym berecikiem, tyłeczek i ogonek szary. Tył wygolony po operacji!
Zaginął Poznań-Grunwald, ul. Jugosłowiańska 23a, obok stacji obsługi samochodów ZYK.
Weterynarz ocenił jego wiek na ok. 4 lata.
Nie umiem wstawić zdjęć, ale on jest bardzo charakterystyczny.
Podaję mój tel. 509 742 484
Proszę o przeniesienie tego wątku, jeżeli umieściłam go niewłaściwie.
Pomóżcie :!:

viewtopic.php?f=1&t=156726&p=10112387#p10112387
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 17, 2013 14:30 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Dziś na bardzo mokrej kolejowej łączce tylko jeden czarnulek. Reszta kotów pewnie znalazła sobie jakąś suchą kryjówkę. Miski puste wszędzie.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto wrz 17, 2013 15:43 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Jarka pisze:Dziś na bardzo mokrej kolejowej łączce tylko jeden czarnulek. Reszta kotów pewnie znalazła sobie jakąś suchą kryjówkę. Miski puste wszędzie.

W tym tygodniu zrobię chociaż 2 budki ... niestety nie mam foli kiszonkarskiej na budki i mam resztki streczu.
A na Składowej kilka kotów, trochę mokrej zostało i zmoczona sucha na przodzie.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro wrz 18, 2013 17:39 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Jedną budkę już zrobiłam i zastanawiam się nad przylepieniem kartki z jakąś treścią, tylko nie wiem co tam napisać :/
Obrazek

itaka

Post » Śro wrz 18, 2013 21:08 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

itaka pisze:Jedną budkę już zrobiłam i zastanawiam się nad przylepieniem kartki z jakąś treścią, tylko nie wiem co tam napisać :/

Ja wiem, ale nie powiem :evil:

Jarka

Post » Śro wrz 18, 2013 21:10 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Oczywiście zrobiłam za mały otwór ... ale już poprawiłam :) Podrzucę budkę jak najszybciej się da !
I zrobię kolejne bo kupiłam trochę materiału.
Obrazek

itaka

Post » Czw wrz 19, 2013 14:15 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Na łączce pusto, w graciarni pusto, tylko Krówka łączkowa na peronie. Ale miski też puste :)

Jarka

Post » Sob wrz 21, 2013 14:33 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Byłam dzisiaj na Składowej nakarmić. Czekała na mnie cała dwunastka.
Kotka, która się tam pojawiła jakiś miesiąc temu ma kociaka ok 3-4 miesięcznego i bardzo go broni.
Obrazek

itaka

Post » Sob wrz 21, 2013 21:54 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

To ja z kolei donoszę z PKP: zarówno na łączce, jak i w graciarni wszelkie jedzenie zostało przez koty (to znaczy mam nadzieję, że wyłącznie przez koty, a nie Panów Penerów itd.) w 100% wchłonięte. Na łączce czekała na mnie Czarna Trójca i Języczka, w graciarni jak zwykle nie czekał na mnie nikt ;)

PS Wezmę niedzielę (29.09) na Składowej i PKP.

Hollis

Od: Nie wrz 23, 2012 15:48

Post » Pon wrz 23, 2013 11:34 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Jeszcze jutro jestem na wyjeździe :(
Ktoś może dąłby radę podejść i nakarmić koty?

Grafik 23-29.09

PKP
pn. -
wt. -
śr. -
czw. - Jarka (stały dyżur)
pt. -
sob. -
ndz. - Hollis

Składowa
pn. -
wt. -
śr. -
czw. - kasia_5000 (stały dyżur)
pt. -
sob. -
ndz. - Hollis

kasia_5000

Post » Pon wrz 23, 2013 13:02 Re: Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Ja mimo chęci odpadam na jutro bo jestem mocno chora :(
Obrazek

itaka

[poprzednia][następna]