Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 21, 2013 18:43 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

To dzięki Twoim opowieściom o Kardamosiu pokochałam rude koty. Cud MUSI się zdarzyć, nie ma innej opcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wygłaszcz go ode mnie i szepnij do uszka, że nie wolno mu odejść i wierzę, że zostanie zdrowy jeszcze na długie lata
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob wrz 21, 2013 19:27 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Beasia pisze:To dzięki Twoim opowieściom o Kardamosiu pokochałam rude koty. Cud MUSI się zdarzyć, nie ma innej opcji :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Wygłaszcz go ode mnie i szepnij do uszka, że nie wolno mu odejść i wierzę, że zostanie zdrowy jeszcze na długie lata

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Sob wrz 21, 2013 21:42 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Dzięki Dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kardamon czuje się całkiem nieźle. Je trochę mało, ale podkarmiam go. Jest teraz w całkiem dobrej kondycji, dlatego tak trudno mi uwierzyć w to wszystko, co się stało. I będę walczyć. Jak szalona. Dopóki tylko Kardamoś będzie chciał. Całkiem dobrze podaje mu się leki. Nie ma już takiego skrzeku, histerii i stresu. Otwieram wciąż balkon, mimo że ziiiimno już całkiem. Ale Pokraś bardzo lubi tam siedzieć.
Nie wiem, ile czasu mamy przed sobą. Ile by nie było, niech to będzie najszczęśliwszy czas dla Niego. Będzie jeszcze najbardziej rozbestwionym Rudym Pokrakiem na świecie.
Uwielbiam, jak w porze posiłku przeciąga się rozkosznie przed szafką z karmą, patrząc mi w oczy wymownie

Maluszki wydają się trochę przeziębione. Zobaczymy, co jutro wetka powie. Są tak pełne życia i radości. Kiedy do nich wchodzę, śpiewają cieniutko na trzy głosy. Chłopaki już z kretesem zakochane w człowieku. Obydwaj są kotami naplecno-naramiennymi. Misia w kontaktach trochę mniej żywiołowa, ale coraz mniejszy z niej czajnik. Coraz częściej się zdarza, że sama do mnie podchodzi, prężąc grzbiecik do głasków. W zasadzie można szukać im domków.

Soser przetrwał kolejny kryzys i życie mu wróciło. Znów podąża dziarsko krokiem defiladowym na spacery, kłócąc się ze mną, że przecież ON lepiej wie, gdzie należy iść. A ten żywopłot/słupek/latarnia, to nagle się tu skądś wziął. Jak szliśmy poprzednim razem, to go na pewno tu nie było. I znów szczeka na wszystkie psy. Istniejące lub nie ;)
Stratował kotom szeleszczący tunel o jeden raz za dużo. Staram się, żeby leżał zawsze gdzieś z boku i nie pakował się Gamoniowi pod nogi, ale koty go uwielbiają. Nawet dziadeczek Kastorek lubi w nim poświrować, jak go głupawka dopadnie. I wywlekają go ciągle w szale zabawy, a ślepot w to włazi. I pogiął go już całkiem :cry:

Florek, kot towarzyszący, wykończy mnie swoją nadopiekuńczością :lol:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie wrz 22, 2013 6:52 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie wrz 22, 2013 6:57 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie wrz 22, 2013 7:41 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

A jak Ty, hanelko, sie w tym wszystkim, w tym psiokocim bałaganie, czujesz ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie wrz 22, 2013 8:20 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

hanelko :ok: :ok: za Ciebie i całe Twoje stadko :ok: :ok: Domów dla maluchów i zdrowia dla rezydentów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie wrz 22, 2013 22:23 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

morelowa pisze:A jak Ty, hanelko, sie w tym wszystkim, w tym psiokocim bałaganie, czujesz ?
Daję radę ;)

Otworzyłam dziś rano oczka zielone... Górna szafka na regałem otwarta na oścież, a w środku siedzi...
Kardamoś.
Ze swoją najbardziej rudopokraczną miną, jaką ma w zestawie i patrzy na mnie w jakimś zabójczym przykucu.
I jadł dziś, jakby mu smakowało ;) :D

Maluchy zaliczyły weta. Dzięki tajdzi za podwózkę i sponsoring :love:
Wetka podzieliła moje zdanie, że są jakieś takie za bardzo rachityczne, jak na trzy tygodnie siedzenia w domu i jedzenia tyle, ile jedzą. Gdzie to przepada?
Najmarniej wygląda Wilson.
Jelitka mają ciastowate. Trzeba będzie podleczyć chucherka
Dzieciaki są już zupełnie uczłowieczone.
Nawet Misia nie czajniczyła się zupełnie. Bałam się, że w nowym miejscu trzeba ją będzie wydobywać z zakamarków, a tu pełne zainteresowanie otoczeniem.
Wilson dystyngowany, ale spenetrował gabinet i wszystko go ciekawiło.
Jasiek - zbój florkowo-piotrkowy. W radosnym uniesieniu rozniósł gabinet. Udało mu się być jednocześnie absolutnie wszędzie. Spotkał nawet straszliwego potwora, czyli swoje odbicie w drzwiczkach szafki. Nie przestraszył się jednak. Nastroszył ogon jak wiewiórka i skoczył z hukiem na wroga. Niech dupek wie.
Cała trójka dzielnie walczyła przy podawaniu leków. Najzajadlej drobniutki Misiek. Ręce pani doktor długo to będą pamiętać...

Ze względu na Kardamonika, Wiewiórkę, Kocidę i w ogóle wszystkich dziadeczków i chorutków nie mogę połączyć maluchów ze stadem. Starszaki mogą tego nie wytrzymać.
Szukamy domów. Pilnie! Na cito! Już!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon wrz 23, 2013 7:36 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

hanelko parę złotych się przyda?
Zapraszam :P viewtopic.php?f=20&t=156921
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon wrz 23, 2013 8:50 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Zaglądam i trzymam :ok:
Za domki dla maluchów i za starszaków :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 23, 2013 8:53 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Tymczasem wczorajsze zdjęcia maluszków. Potrzebują szybko domków

Wybaczcie jakość zdjęć, zrzuciłam je właściwie tylko z aparatu, nie miałam czasu nad nimi posiedzieć...

Jaś - zadziora, wesołek, ciekawski, wszędzie musi wejść (nawet na pionową ścianę), wszędzie zajrzeć. On pierwszy zobaczył swoje odbicie w szafce, nastroszył się i biegał po całym gabinecie. Siedział mi na plecach, próbował zakopać się w kaptur. Zrzucił transporter i wpadł pod szafkę

:1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon wrz 23, 2013 8:59 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Misia. Mała, drobna, śliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Ma wielkie, ciekawe świata oczy, trochę onieśmielona, gdy dużo się dzieje - ale w końcu to dzika dzicz :twisted:
Będzie piękną koteczką - ma miękkie futerko, jest taka delikatna i taka zwiewna. W sumie, to jest najodważniejsza - bo bada to co się dzieje naokoło niej, nie panikuje, nie stresuje się - po prostu taki koci mentat :)
Jest fantastyczna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon wrz 23, 2013 9:01 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Śliczne maluchy :ok:
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Pon wrz 23, 2013 9:10 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

No i Wilson. Wilson Wspaniały. Mam słabość do pingwinków, a do Wilsona, to już szczególnie. Jest po prostu przepiękny. Ma oczy jak kaniony, właściwie kot składa się z samych oczu :1luvu: . Ma boskie skarpeteczki, idealny krawacik, jest tak delikatny, taki koci, tak słodki. Same ohy i ahy tylko mogę o nim powiedzieć :1luvu: Co tu dużo mówić - to fantastyczny kot.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon wrz 23, 2013 19:25 Re: Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: