Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 21, 2013 19:52 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

LimLim pisze:
Kociama pisze:
LimLim pisze:O ło matko jelonek :1luvu: ja już na sam widok wiewiórek dostaję czkawki z zachwytu a co dopiero tak spotkać jelonka albo sarenkę....rozmarzyłam się 8)

Dla Ciebie
On i Ona
fota slabej jakości niestety

Obrazek

O matulu :love:

Nie matulu tylko pakowac latem walizy i na wakacje do kociamowa :D

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Sob wrz 21, 2013 20:31 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Trawing w kociamowie :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie wrz 22, 2013 0:24 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Kociama pisze:
moś pisze:Oczywiście, mój smiech wyplywa wyłącznie z miłości blizniego :1luvu: :mrgreen:

Pacz a ja to sie smieję gdy mam głupawkę 8O
trolling na trawingu?
widzisz znowu mi bije :oops:
powinnam w końcu spoważnieć :evil:

Ale po co? 8O Moja Mama mawiała: "Żeby nie ten śmiech, to by człowiek zdechł!" :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Nie wrz 22, 2013 0:45 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

PumaIM pisze:
Kociama pisze:
moś pisze:Oczywiście, mój smiech wyplywa wyłącznie z miłości blizniego :1luvu: :mrgreen:

Pacz a ja to sie smieję gdy mam głupawkę 8O
trolling na trawingu?
widzisz znowu mi bije :oops:
powinnam w końcu spoważnieć :evil:

Ale po co? 8O Moja Mama mawiała: "Żeby nie ten śmiech, to by człowiek zdechł!" :lol:

8O Moja mówiła tak samo
i jeszcze coś ale to nistosowne by cytować :oops: tak myślę

Kociama

Post » Nie wrz 22, 2013 5:40 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

A kiedy spałaś, Kociamko? Mam nadzieję, że choć teraz śpisz.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie wrz 22, 2013 15:32 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

MalgWroclaw pisze:A kiedy spałaś, Kociamko? Mam nadzieję, że choć teraz śpisz.

Spałam do piątej ale nie czułam się jakoś zmęczona
troszkę później tylko dziczki jeść dostały no ale wybaczyły gdy michę zobaczyły :)

Pogoda mnie martwi ,ciągle te stalowe chmury wiszą i nie jest wcale zbyt ciepło

Kociama

Post » Nie wrz 22, 2013 19:02 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Ciociu, Ciociu, koffam Cię, wiesz>
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie wrz 22, 2013 21:36 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

MaryLux pisze:Ciociu, Ciociu, koffam Cię, wiesz>
Inka

Wiem ja Ciebie też :)

Kociama

Post » Nie wrz 22, 2013 21:49 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Wieczorem wróciłam z karmienia Kotów i poleciałam na drugi koniec wiochy do Biedronki po mięsko dla Kociastych
była promocja mięsa mielonego i zrobiłam mały zapas i makaron kupiłam
wracałam sobie spokojnie zamyślona ale spokojnym spacerkiem
pomyslałam nareszcie chwila dla mnie a tu miauuuuuu
niedaleko cmentarza łaził Kotek,matko jak długo żyję nie widziałam tak umaszczonego Kota
na pierwszy rzut oka bengal no ale jak podszedł do mnie to tylko kolor i centki troche pasowały,ale co jeszcze,jeszcze paćki gdzieniegdzie a na nich marmurkowy wzór i na pośladku biała plamka
kolor oczu bardzo jasny ale odcień szarości :roll:
Towarzyski Kotek bardzo i rozmowny,ale głodny więc nakarmiłam solidnie,usunelam kilka kleszczy
było mizianie a potem Kotek pobiegł w głąb cmentarza
Kot oswojony zapewne z jakiegoś gospodarstwa

teraz wieczorem uczta w sadzie,sarny wcinaja jabłka

No i jeszcze dzisiejsze poranne zdarzenie 8O
ja osobiście nigdzie puszek nie zostawiam pustych po karmie i nie wiem jak to się mogło stać ale rano po podwórku tłukła się Kuna z puszką na głowie
zwykła srebrna puszka bez etykiety ,matko jak ja się wystraszyłam bo nie wiedziałam zupełnie co robić by uwolnić ta biedną kunę ,na szczęście wpadła z ta puchą na głowie w krzak jałowca i wycofując się puszka zahaczyła o gałęzie i spadła z głowy Kuny
to była chwila grozy bo jak tu takiemu dzikusowi pomóc

Kociama

Post » Nie wrz 22, 2013 22:47 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

biedna kuna, dobrze, że choć udało się zdjąć tę puszkę :ok:
pozdrawiam cieplutko i trzymam za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie wrz 22, 2013 22:51 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

puszatek pisze:biedna kuna, dobrze, że choć udało się zdjąć tę puszkę :ok:
pozdrawiam cieplutko i trzymam za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :D

Sama zdjęła :D
Powiem szczerze że juz dawno tak sie nie bałam bo Kotu bym ta puszke zdjeła ale kuna
no cóż z kuną często nie ma żartów
do dziś pamiętam jak kuna miała młode,nie wiedziliśmy o tym
były porzędki w stodole i TŻ wychodził po drabinie żeby pięterko stodoły posprzątać a tu kuna skoczyła na niego w obronie młodych,było wtedy naprawde groźnie

Kociama

Post » Pon wrz 23, 2013 5:40 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

U mnie ktoś notorycznie zostawia puszkę koło śmietnika, nie gniotąc jej. Zawsze wyrzucam.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 23, 2013 7:44 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

A ja tak znalazłam jeża z głową w kubku po coli z Mac Donalda :evil: biedaczek włożył głowę a wyjąć nie mógł, bo igły nie puściły. a moja osobista niewychodząca kota wsadziła łepetynę do słoika szklanego i oczywiście wsadzić wsadziła, a wyjąć nie mogła. Oczywiście panika, histeria. TŻ wzywałam na pomoc z pracy, jeszcze biednego zwymyślałam telefonicznie, bo początkowo próbował mi wytłumaczyć, jak rozbić słoik na kocie. Mało brakowało, a wzywałabym straż pożarną. A wydawało mi się, że mam bezpieczny dom.
Kociamo tak swoją drogą, czytam Twój wątek od jakiegoś czasu i jestem pełna podziwu i szacunku, za to co robisz.Wspaniały człowiek z Ciebie.

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Pon wrz 23, 2013 7:47 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

Kociamko, podoba mi się tytuł - tego się trzymaj! :ok:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon wrz 23, 2013 10:01 Re: Wiejskie Kociambry-Życie toczy się dalej-jestem silna

MalgWroclaw pisze:U mnie ktoś notorycznie zostawia puszkę koło śmietnika, nie gniotąc jej. Zawsze wyrzucam.

No tak ciężko pomyśleć bo myślenie ludzi boli okropnie

Kociama

[poprzednia][następna]