KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 21, 2013 10:28 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

mir.ka pisze:
balbina38 pisze:
terenia1 pisze:Grafik dyżurów 23.09.-29.09.

23.09. pon. rano brak wiecz. Teresa
24.09. wtorek rano brak wiecz. brak
25.09. środa rano brak wiecz. brak
26.09. czwartek rano brak wiecz. brak
27.09. piątek rano brak wiecz. brak
28.09. sobota rano brak wiecz. brak
29.09. niedziela rano brak wiecz. brak

wtorek i czwartek rano

to ja poniedziałek rano

Środę wieczór poproszę

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Sob wrz 21, 2013 14:35 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Po dyżurze:
Śnieżka jest trochę sfrustrowana, bo maluchy jej się wcinają w zabawę. Przymykałam po trochę maluchy na zmianę ze Śnieżką żeby wszystkich trochę wybawić.
Nika ma oczka bardzo kiepskie, chyba musi pojechać do weta, bo jest niedoleczona.
Gabrysia fajnie się bawi, ładnie jadła, jeśli wszystko z nią ok, to może pojechać na szczepienie.
Sajgonki wyglądają nieźle, ale jedna (nie wiem która :oops: )bardzo trzeszczy przy jedzeniu. Pamiętam takie głośne trzeszczenie u Gacka, które ponoć świadczy o jakiejś uogólnionej infekcji i słabej kondycji zwierzaka. Mogą tez mieć robale, bo kupy kiepskie i jedna ma coś na oczku :roll: Powinny też odwiedzić lekarza.
Jeden Dzikun z dołu robi postępy i nie ucieka w takiej panice, jak ten drugi. Trzeba im powtórzyć odrobaczenie i będzie można je szczepić. One wymagają sporo uwagi, trzeba je brać na ręce, dotykać itp. bo narazie to kociaki nieadopcyjne.
Hilda wczoraj wróciła do Chatki, jest na kwarantannie. Dostawała antybiotyk u weta, na wynos nie dostała.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob wrz 21, 2013 14:44 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Była Agata od Sielanki, pobawiła trochę kicię i wytuliła resztę. Kotka miała jechać do domu, ale dom okazał się nieciekawy, więc poszukiwania trwają. Córka Agaty chętnie wpadnie czasami na czyjś dyżur, pomoże, pobawi koty :ok: Jutro mogłaby przyjść. Kto ma dyżur jutro wieczorem i w jakich godzinach będzie ?

The Szops

Post » Sob wrz 21, 2013 15:18 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Teresa przywiozła małego czarnuleczka Stasia. Kociak ma antybiotyki. Oczka ma fatalne jedno jakby z bielmem, drugi troszkę lepsze, ale tez kiepskie. Pewnie Teresa napisze więcej. Nie wiem, czy nie powinien jeszcze odwiedzić weta, bo te oczy chyba wymagają jakichś dodatkowych zabiegów :roll:

The Szops

Post » Sob wrz 21, 2013 15:30 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Teresa przywiozła małego czarnuleczka Stasia. Kociak ma antybiotyki. Oczka ma fatalne jedno jakby z bielmem, drugi troszkę lepsze, ale tez kiepskie. Pewnie Teresa napisze więcej. Nie wiem, czy nie powinien jeszcze odwiedzić weta, bo te oczy chyba wymagają jakichś dodatkowych zabiegów :roll:

Staś to chyba ten ze zdjęć na fb, na zdjęciach widać że stan już zdecydowanie lepszy z tymi oczkami

fruciu

Post » Sob wrz 21, 2013 15:37 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Była Agata od Sielanki, pobawiła trochę kicię i wytuliła resztę. Kotka miała jechać do domu, ale dom okazał się nieciekawy, więc poszukiwania trwają. Córka Agaty chętnie wpadnie czasami na czyjś dyżur, pomoże, pobawi koty :ok: Jutro mogłaby przyjść. Kto ma dyżur jutro wieczorem i w jakich godzinach będzie ?

na jutro chyba rano nie ma dyżuru, a ja się wpisałam na wieczorny lub późno popołudniowy, na tę chwilę nie wiem o której będę, uzależniona jestem od Tomka który kursuje po szpitalach :? jak będę coś wiedziała to dam znać ale wolę się nie umawiać na tę chwilę bo ciężko mi coś przewidzieć. Ostatnio ogólnie jestem z lekka oderwana od rzeczywistości i mam nadzieję że ten czas się wkrótce skończy...

fruciu

Post » Sob wrz 21, 2013 16:13 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Grafik dyżurów 23.09.-29.09.

23.09. pon. rano Mirka wiecz. Teresa
24.09. wtorek rano Beatka wiecz. Mara
25.09. środa rano brak wiecz. Agata
26.09. czwartek rano Beatka wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob wrz 21, 2013 16:17 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Teresa przywiozła małego czarnuleczka Stasia. Kociak ma antybiotyki. Oczka ma fatalne jedno jakby z bielmem, drugi troszkę lepsze, ale tez kiepskie. Pewnie Teresa napisze więcej. Nie wiem, czy nie powinien jeszcze odwiedzić weta, bo te oczy chyba wymagają jakichś dodatkowych zabiegów :roll:

Stasiu jest koło dwóch dziczek w boksie na samym dole, ale chyba mi się popierniczyło i jego kartkę i torebkę z zastrzykami dałam na samą górę tam gdzie siedzi Gabrysia :(
Stasiu od juytra przez 4 dni czyli od 22.09.-do 25.09. ma dostawać zastrzyk linco, obserwować oczy przemywać i zakrapiać gentamycyną - po 10 dniach może jechać na 1 szczepienie. Tak powiedziała Pani Doktor.

terenia1

Post » Sob wrz 21, 2013 16:24 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

terenia1 pisze:

Stasiu jest koło dwóch dziczek w boksie na samym dole, ale chyba mi się popierniczyło i jego kartkę i torebkę z zastrzykami dałam na samą górę tam gdzie siedzi Gabrysia :(
Stasiu od juytra przez 4 dni czyli od 22.09.-do 25.09. ma dostawać zastrzyk linco, obserwować oczy przemywać i zakrapiać gentamycyną - po 10 dniach może jechać na 1 szczepienie. Tak powiedziała Pani Doktor.

jedno i drugie czarne :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob wrz 21, 2013 19:40 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

czwartek wieczor

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob wrz 21, 2013 19:48 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Na dyżurze wszystko ok
Na kwarantannie tylko w kuwecie koło zlewozmywaka była taka nieciekawa kupa.
Hildeczka się łasiła i była bardzo grzeczna
Harry jak zawsze słodki, dziś próbował mnie kupić swoimi popisami i skakał na mnie z boksu jak go tam wkładałam :lol: To niesamowite kocisko :P :P :P
Czarnuszek na samym dole strasznie harczy, tak jakby miał zapalenie krtani Chyba trzeba z nim to lekarza :(
Na zdrowej
Śnieżka góruje, ale była ok Maluchy się chcą przytulać i włażą przy pierwszej lepszej okazji na kolana :P
Nikusia ma okropne oczka :( i jeden z czarnuszków też On taki strachliwy jest.
Jak wchodziłam nie widziałam żadnego kotka w korytarzu :(
Kończą się puszki

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Sob wrz 21, 2013 19:51 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Mirusia, zostawiłam reklamówkę z ciuszkami, może uda się coś na bazarku opchnąć :D
Byłoby fajnie :D
Pozdrawiam :D

Wioleta71

Post » Sob wrz 21, 2013 19:52 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

A co z tym nowym pomieszczeniem na Chatkę, wiadomo już coś ?

Wioleta71

Post » Sob wrz 21, 2013 19:55 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 23.09.-29.09.

23.09. pon. rano Mirka wiecz. Teresa
24.09. wtorek rano Beatka wiecz. Mara
25.09. środa rano brak wiecz. Agata
26.09. czwartek rano Beatka wiecz. brak

Ja poproszę czwartek wieczór :P

Wioleta71

Post » Sob wrz 21, 2013 20:35 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Wioleta71 pisze:
Harry jak zawsze słodki, dziś próbował mnie kupić swoimi popisami i skakał na mnie z boksu jak go tam wkładałam :lol: To niesamowite kocisko :P :P :P
Czarnuszek na samym dole strasznie harczy, tak jakby miał zapalenie krtani Chyba trzeba z nim to lekarza :(
Na zdrowej
Nikusia ma okropne oczka :( i jeden z czarnuszków też On taki strachliwy jest.
Jak wchodziłam nie widziałam żadnego kotka w korytarzu :(
Kończą się puszki

Wiolu jaki Harry takiego nie ma w kociarni?
Czarnuuszek na dole jest na antybiotykach mówisz o tym co go dziś przywiozłam ze schroniska - Pani Doktor go dziś oglądała.
I jeden z czarnuszków ma chore oczy ale który na zdrowej na zdrowej jest Nika ona ma brzydkiwe oczy czy ta druga czarna kotka na zdrowej czyli Figa nma brzydkie oczy? dziwne wczoraj ją ogladałam i było wszystko ok.

terenia1

[poprzednia][następna]