25 września mam zaplanowane szczepienie.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
blodi pisze:Koteczek kicha mniej, sporadycznie, nie więcej niż dwa razy dziennie.
25 września mam zaplanowane szczepienie.
Milena_MK pisze:o mamuniu, jaki cudowny! i jakie oczko ślicznie wygojone!
bea3 pisze:hej blodi, jak tam Kotek ?
blodi pisze:Martwią mnie tylko koty podwórkowe. Dzisiaj zauważyłam, że jeden z nich bardzo kaszle, a od pewnego czasu przycupnięty ze wzrokiem wbitym w asfalt koczuje na środku placu zabaw lub przy zaparkowanych samochodach. Nie ucieka nawet gdy w pobliżu jest pies. Wydaje się, że jest bardzo chory.
Niestety Fundacja, którą prosiłam o pomoc milczy. Oferowałam pomoc finansową oraz w transporcie.
Nie wiem co robićSama nie dam rady, bo się boję takich kotów.
Kiedyś jak ratowałam kota z wypadku, to potem musiałam przechodzić przez szczepienia przeciw wściekliźnie.
Zrobię może zdjęcie tego kota i wstawię ?
To też wyrażanie emocji, ikonki dodają otuchy.redaf pisze:Możesz zrobić i wstawić, ale nie licz za bardzo na jakąkolwiek konkretną pomoc.
Ikonek![]()
![]()
nazbierasz i tyle.
Nie jest tak źle, są jeszcze pomocni ludzie na tym świecie.redaf pisze:Umiesz liczyć? To licz na siebie.
To faktredaf pisze:Tym bardziej, że jesteś już zaszczepiona na wściekliznę![]()
Masz świętą rację, ale dalej nie wiem jak to zrobić, chodzi o stronę praktyczną, do domu go nie wezmę. Mam psa i maleńkiego kociaka, który otarł się o śmierć, mam go znowu czym zarazić ? Czekam na szczepienie.redaf pisze:Ten bardzo chory kot ma tylko Ciebie. Nie bój się go.
On nie boi się już niczego.
W najgorszym wypadku możesz mu pomóc odejść spokojnie.
Nie musi być żywcem rozerwany przez psy.
redaf pisze:Fundacje mają po kokardę zajęcia. Oferowalaś pomoc w transporcie.
OK, ale... Do gdzie fundacja miałaby Twoim zdaniem zawieźć tego kota?
Podwórkowce Ciebie obchodzą? To zajmij się nimi, bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.
Tak naprawdę wszyscy mają to w rzyci.![]()
redaf pisze:Gdybyś chciała pogadać co konkretnie robić, jak i kiedy zapraszam na pw.
Bardzo dziękuję.redaf pisze:P.S Mały jest Superktoś!
blodi pisze:Rozumiem, że Fundacje mają pełne ręce roboty, wcale tego nie neguję. Możecie mnie zaraz zjechać na tym Forum za to co teraz napiszę, ale to po co kuźwa one są ?
redaf pisze:Umiesz liczyć? To licz na siebie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości