Trzymam za szybkie zdiagnozowanie koteczki i leczenie

Czekamy na dobre wiadomosci

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alma75 pisze:Nie wiem, czy mam dobre wieści... . Stan zdrowia Rosi w zasadzie bez zmian. Problemy z chodzeniem jakby trochę mniejsze, ale daleko do normalności. Byłam z Rosi u innego lekarza. Miała zrobiony RTG i ...kręgosłup jest pięknyżadnych zmian
, wątroba powiększona i złogi kału w jelicie grubym
. Pobrał jej krew na poziom mocznika i kreatyniny - wszystko w normie. Lekarz nie wie co może powodować takie objawy. Dostała zastrzyk na zwiększenie perystaltyki jelit i jakieś witaminy. Zalecił podawanie Furosemidu 3 razy dziennie po jednej tabletce. Płyn z brzuszka powoli schodzi. Może uda mi się w końcu złapać mocz do badania, żeby wykluczyć boreliozę. Rosi jest cudowna i kochana cierpliwie znosi wszystkie zabiegi, bez problemu połyka tabletki.
alma75 pisze:Marysieńko rozumiem Twoje zdziwienie. Też byłam zdziwiona. Weterynarz wyjaśniła mi, że w przypadku boreliozy występuje także podwyższony poziom białka w moczu więc jeżeli poziom białka będzie podwyższony to zbadamy przeciwciała boreliozy. Drugi lekarz mówi, że przy boreliozie występuje gorączka, przynajmniej na początku choroby. Czy twój kotek miał gorączkę i podwyższony poziom białka w moczu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Paula05, puszatek i 61 gości