Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 11:08 Znalazł się!!! Jest już w domku kot po operacji - Poznań!!!

Witam wszystkich, daawno temu często tu bywałam, a teraz wracam w poszukiwaniu pomocy.
8 sierpnia wieczorem znalazłam na poznańskim Strzeszynie (u. Koszalińska) kota potrąconego przez samochód. Zawiozłam go do kliniki na Mieszka. Nazwalismy go roboczo Strzeszynek. Miał złamaną miednicę. 13 sierpnia przeszedł operację. Udała się, wstawiono 2 gwoździe, i przy okazji wykastrowano. 23 sierpnia odebrałam go z kliniki, i umieściłam w DT w swoim biurze (w domu mam 3 psy i 3 koty). Zgodnie z zaleceniami zamieszkał w dużej metalowej klatce.
Był bardzo nieufny, w klinice jadł tylko w nocy, syczał, gryzł i drapał.. U mnie oswajał się powoli, pozwolił się głaskać, a 11 września pierwszy raz wzięłam go na ręce..
12 września mieliśmy jechać do kontroli. Poprosiłam koleżankę, żeby go złapała i włożyła do klatki. Nie chciałam stracić jego zaufania. Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.
No i stało się.. Przy załadunku klatka się otworzyła.. :x
Zniknął w mgnieniu oka. Zaczęliśmy szukać natychmiast i szukamy go nadal w dzień i w nocy. Okolica obwieszona ulotkami.
Błagam o pomoc!!! On sam do nikogo nie podejdzie, być może zareaguje na mój głos...
Strzeszynek jest biały, z szarym berecikiem, tyłeczek i ogonek szary. Tył do połowy ogonka wygolony po operacji! Bursztynowe oczy.
Zaginął 12 września, Poznań-Grunwald, ul. Jugosłowiańska 23a, obok stacji obsługi samochodów ZYK.
Weterynarz ocenił jego wiek na ok. 4 lata.
Nie umiem wstawić zdjęć, ale on jest bardzo charakterystyczny.
Podaję mój tel. 509 742 484
Proszę o przeniesienie tego wątku, jeżeli umieściłam go niewłaściwie.
Pomóżcie :!:
[img][[img=http://images61.fotosik.pl/182/6e9800e5c7192627m.jpg][/img]
Dziękuję Mulesiu :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw wrz 19, 2013 15:46 przez DonDie, łącznie edytowano 8 razy
Kiedyś miałam psa i myślałam, że żyję. Później miałam psa i 2 koty.Jeszcze później (całkiem niedawno, ale już tego nie pamiętam) miałam 2 psy i 2 koty. Teraz mam 3 psy i 3 koty i wiem, ze moje życie dopiero się zaczyna...

DonDie

Od: Czw sty 20, 2005 20:45

Post » Wto wrz 17, 2013 11:13 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Już wpisuję prośbę w wątki dziewczyn z Poznania.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Wto wrz 17, 2013 11:44 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Pozwoliłam sobie wrzucić informację na FB w dziale Zaginione/Znalezione zwierzęta Poznań i okolice

Kciuki za odnalezienie uciekiniera :ok:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto wrz 17, 2013 11:52 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Dziękuję. Bardzo się martwię.. Tyle już przeszedł.
Może ktoś podpowie,jak wstawić zdjęcie?
Kiedyś miałam psa i myślałam, że żyję. Później miałam psa i 2 koty.Jeszcze później (całkiem niedawno, ale już tego nie pamiętam) miałam 2 psy i 2 koty. Teraz mam 3 psy i 3 koty i wiem, ze moje życie dopiero się zaczyna...

DonDie

Post » Wto wrz 17, 2013 12:04 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Mulesia pisze:Wyślij fotkę w kosmos czyli do internetu ( ja używam fotosika, ale jest mnóstwo innych podobnych )
Jak już masz zdjęcie w internecie klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i kopiujesz adres url zdjęcia/grafiki ( adres, a nie samo zdjęcie )

Niektóre programy ( np. fotosik) oferują gotowe kody pod przesłanym zdjęciem.

Wtedy kopiujesz kod.

Nad ramką, w której piszesz posty na forum są przyciski. Między nimi jest Img.
Klikasz Img ( wyskoczą dwa ). Klikasz pomiędzy nimi prawym przyciskiem i wklejasz zdjęcie.
[img]tu%20wklejasz%20zdjęcie[/img]
Obrazek

Mulesia

Post » Wto wrz 17, 2013 12:34 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Mulesia pisze:
Mulesia pisze:Wyślij fotkę w kosmos czyli do internetu ( ja używam fotosika, ale jest mnóstwo innych podobnych )
Jak już masz zdjęcie w internecie klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i kopiujesz adres url zdjęcia/grafiki ( adres, a nie samo zdjęcie )

Niektóre programy ( np. fotosik) oferują gotowe kody pod przesłanym zdjęciem.

Wtedy kopiujesz kod.

Nad ramką, w której piszesz posty na forum są przyciski. Między nimi jest Img.
Klikasz Img ( wyskoczą dwa ). Klikasz pomiędzy nimi prawym przyciskiem i wklejasz zdjęcie.
[img]tu%20wklejasz%20zdjęcie[/img]

Jak się nie uda to prześlij do mnie. Zaraz napiszę do Ciebie na priv i podam maila.

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Wto wrz 17, 2013 14:04 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Obrazek

To ten uciekinier! Oby się jak najszybciej odnalazł!

BeciaQ

Od: Śro lis 07, 2012 19:33

Post » Wto wrz 17, 2013 21:05 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

To naprawdę pilne! Strzeszynku nie spadaj!

DonDie

Post » Wto wrz 17, 2013 21:54 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

DonDie pisze:Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.

Zdarza się, niektóre transportery są zrobione z na tyle miękkiego plastiku, że pod wpływem samej wagi kota (nawet jak się nie rzuca) potrafią się tak odkształcić, że drzwiczki same wychodzą. Nie rób sobie wyrzutów, to wypadek.
trzymam kciuki by kocisko dało się namierzyć, choć z takim dzikiem może być problem :?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro wrz 18, 2013 8:35 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Dzięki za pocieszenie. Na razie namierzanie ni przynosi skutku. Kciuki bardzo potrzebne.

DonDie

Post » Śro wrz 18, 2013 10:06 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

:ok: :ok: :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Śro wrz 18, 2013 10:27 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Też trzymam kciuki i liczę na aktywność kociarzy z Poznania.
Dzwoniłaś do lecznic? Jeśli ktos go znalazł, to pewnie pognał od razu do weta.
Obrazek

Mulesia

Post » Śro wrz 18, 2013 11:44 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

andorka pisze:
DonDie pisze:Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.

Zdarza się, niektóre transportery są zrobione z na tyle miękkiego plastiku, że pod wpływem samej wagi kota (nawet jak się nie rzuca) potrafią się tak odkształcić, że drzwiczki same wychodzą. Nie rób sobie wyrzutów, to wypadek.
trzymam kciuki by kocisko dało się namierzyć, choć z takim dzikiem może być problem :?

EEE.. Znaczy sie ze moja Kluska, przemieszczajac sie ze mna jest narazona na takie otwarcie transportera??? Raczej czesto zmnienialam miejsce zamieszkania i czasami troche trzeba bylo do wetow dojechac, teraz juz chyba na stale sie 'osiedlilam', ale tez do weta mam ok 10-12 km i musze ja albo pieszo albo autobusem dowiezc.
A Klucha ma nawracajace zapalenie dziaselek i niedlugo szczepienia sie szykuja.. Zaczynam byc bardzo przerazona wizja uciekania z transporterka..
Ubierac szelki jak w transporter biore? Chociaz ona ma takie ADHD ze sie albo okreci w pasek albo z niego uwolni.. Juz raz na spacerze pasek od smyczy (porzadny ze skory) mi po prostu pekl!! - Okazalo sie ze byl szyty w tym miejscu, bo madra krawcowa chciala pol metra paska zaoszczedzic !!!!

Przy okazji podrzycam..

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24

Post » Śro wrz 18, 2013 13:19 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Za podrzucanie bardzo dziękuję. Właśnie okleiłam kolejny rejon, ogłoszenie jest już rozsiane na FB, na stronie Fundacji GłosemZwierząt (dziękuję :1luvu: ), ma się pojawić na stronie schroniska... W nocy ruszam z noktowizorem.
Lecznic nie obdzwoniłam :oops: Zaraz to zrobię.
Będę wdzięczna za wszelkie dobre rady.

DonDie

Post » Śro wrz 18, 2013 19:13 Re: Pomocy!! Zaginął kot po operacji - Poznań!!!

Jesli kic byl bezdomny - szukalabym w poblizu karmicieli - na zasadzie ktos wieczorem papu wystawia/u kogos pod domem miski sa.
Nie kazdy kto dokarmia jest na tym forum a cuda sie zdarzaja :)
I polecam cala okolice oplakatowac ogloszeniami o kiciu - niestety slabe i niedowartosciowane osobniki ludzkie je niszcza czesto.. :cry:
Powodzenia

a... i jeszcze opcja najlepsza - ktos zobaczyl nieporadngo kota i go wzial do domu (ja tak kiedys zrobilam a teraz mam Kluske)

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24

[następna]