[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 16, 2013 18:55 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

I wygrała kotunia los na loterii :1luvu:
Luspa, co będziesz studiować we Wrocławiu?
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon wrz 16, 2013 19:50 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym :wink:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon wrz 16, 2013 20:59 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Mam pytanie o ustawianie bezdomnym kotom budek na zimę. Powoli jużzaczynam zagłębiać się w ten temat, czytam jak zrobić takie budki etc. I pojawiło mi się parę znaków zapytania...

Czy dogadywałyście się w kwestii ustawiania bezdomniaczkom budek na zimę ze Spółdzielnią/Wspólnotą i jeśli tak to czy dawało to coś, czy było to ustne błogosławieństwo czy np. mogą zabronić i lepiej siedzieć cicho i tylko postawić?

I pytanie numer dwa, czy można kotom ustawić budki w innym miejscu niż to, w którym są teraz karmione, czy budka musi stać w tym miejscu gdzie obecnie jedzą?
Nie istnieją koty zwyczajne.

Colette

Chogalinka

Od: Wto paź 05, 2010 12:26

Post » Pon wrz 16, 2013 21:39 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Chogalinko, lepiej, najlepiej dogadać się z sąsiadami, z najbliższymi mieszkańcami, bo jeśli nawet sp-nia wyrazi zgodę, a oni nie - przechlapane. miałam tak. Sąsiadka z parteru wściekła się, że postawiłam budkę bardzo przyjaznemu biało-rudemu Mitunikowi i kazała mi zabrać ją - zabrałam ale z babsztylem nie rozmawiam. Mitunik pojechał do DS w Warszawie.
Proszę pań, dzisiaj znalazłam maleńką szylkrecię, ok.3-4 mce, zabrałam do domu, odpoczywa w klatce. Pani Agatko, czy mogę jutro pójść z nią do dr Renatki na "opatrzenie"? Kicia jest bardzo przyjazna, musiała mieć domek, położyła się w klatce na mięciutkim materacyku i zaczęła tuptać. Cudo :), może jednak znajdzie się jakowyś przystanek życiowy dla niej.

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon wrz 16, 2013 23:06 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

A jak się dogadywałaś? Dzwoniłaś po domofonie i pytałaś czy można?
Nie istnieją koty zwyczajne.

Colette

Chogalinka

Od: Wto paź 05, 2010 12:26

Post » Wto wrz 17, 2013 0:00 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ewa Speichler pisze:To ja wezmę kicię - czekamy.

Wczoraj i dzisiaj nie było kotki :(
Znajoma powiedziała, że przy okazji wożenia córki do szkoły będzie się rozglądać.
Może faktycznie ktoś ją przygarnął, oby tak było.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto wrz 17, 2013 7:10 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Chogalinka pisze:A jak się dogadywałaś? Dzwoniłaś po domofonie i pytałaś czy można?

Jak widzisz, nie dogadywałam się, po prostu uprawiałam ogródek podblokowy, więc sądziłam, że pod balkonekm przy moim ogródku mogę. Właścicielka tego balkonu i mieszkania zmarła, a nie mieszkająca tu córka wynajmowała i nadal wynajmuje je ludziom. I ta właśnie spadkobierczyni stanęła okoniem, wspólnie z sąsiadką z vis a vis. Po prosu maupy - nie przemawiałam się, zabrałam domek i kota, ale nie kłaniam się i nie rozmawiam. Wiem, że nienawidzą zwierząt. Omijam je jak zarazy.

bozennak

Post » Wto wrz 17, 2013 8:31 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Odnośnie domków- rozmawiałysmy z Prezesem SM i kier. Administracji osiedla.Po wyrażeniu zgody przez Prezesa spóldzielni, wspólnie z kier. osiedla wybraliśmy miejsca na budki. Miejsca były w pobliżu dotychczasowego konfliktowego karmienia kotków. Budy stoją dalej od bloku więc ludziom nie przeszkadzają, z jednej strony doczepione do ogrodzenia przedszkola, trochę w oddaleniu od ciągu pieszego. Kotki szybko sie połapały w czym rzecz. Buda jest ogrodzona i bramka zamknięta na kódkę.Bramke zrobiła administracja wstawiająć kratę przez która kotki wchodzą. Jest dobrze.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto wrz 17, 2013 9:57 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

MalgorzataJ pisze:Odnośnie domków- rozmawiałysmy z Prezesem SM i kier. Administracji osiedla.Po wyrażeniu zgody przez Prezesa spóldzielni, wspólnie z kier. osiedla wybraliśmy miejsca na budki. Miejsca były w pobliżu dotychczasowego konfliktowego karmienia kotków. Budy stoją dalej od bloku więc ludziom nie przeszkadzają, z jednej strony doczepione do ogrodzenia przedszkola, trochę w oddaleniu od ciągu pieszego. Kotki szybko sie połapały w czym rzecz. Buda jest ogrodzona i bramka zamknięta na kódkę.Bramke zrobiła administracja wstawiająć kratę przez która kotki wchodzą. Jest dobrze.

Małgosiu - kochany jest Twój prezes/prezeska. Dziękujemy.
Reszta spółdzielni to hmmmm.....

bozennak

Post » Wto wrz 17, 2013 13:35 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Oj, tak, różnie bywa. Ale może i tysiąc prezesów wyrazić zgodę a znajdzie się jeden "dobry człowiek" dbający o "publiczny porządek" i jesteśmy w ciemnym lesie. Wtedy w myśl złotej zasady braci ze wschodu "tisze jedziesz, dalsze budziesz" 8)

Czy ktoś jeszcze ma ochotę na plakaciki/ulotki?
Ostatnio nagrywałam zaproszenia w Radiu Białystok, Akaderze, Radiu i...
Mam nadzieję, że będzie mnóstwo ludzi i nasze wykwalifikowane brygady żebracze przystąpią dzielnie do akcji bo wiadomo - długi :( A ludzie dzwonią i dzwonią i nie obchodzi ich specjalnie że za wszystko trzeba płacić :roll:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto wrz 17, 2013 15:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dla mnie 4-y plakaciki i trochę ulotek.

Bezdomniaczek Skarpetka(siostra Rudaska) bardzo mocno kaszle.Od dziś zacznę podawać UnidoX. :!:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Wto wrz 17, 2013 22:23 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja podebrałam trochę materiałów od Kassji :ok:

Jedna uwaga, bo to chyba powtarza się kolejny raz - nie ma czegoś takiego jak Uniwersytet Białostocki :?
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Śro wrz 18, 2013 9:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Luspa pisze:Technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym :wink:

zuch!! jesteśmy z Ciebie dumni!!! :1luvu: szkoda tylko, że tak daleko... ale koty wrocławskie będą miały za to fajnie :wink:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Śro wrz 18, 2013 9:45 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

przed sekundą dzwoniła do mnie pinokio_ i jest tragedia :strach: :strach: , we wsi Augustowo pod Bielskiem Podlaskim u starszej chorej kobiety są 3 dorosłe kotki i 12 kociaków :strach: :strach: (kobieta od tygodnia leży w szpitalu i wszystko wskazuje na to, że ze szpitala już nie wyjdzie):(

dorosłe kotki możemy ciachnąć, ale nie mamy co zrobić z tymi 12 kociakami (pinokio_ ma u siebie kotów pod sam sufit, ja mam obecnie u siebie 3 maluchy na DT i nie mam już gdzie upchnąć kolejnych kotów), bardzo prosimy o pomoc, może znalazłaby się domy tymczasowe dla maluchów, same nie damy rady :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Śro wrz 18, 2013 14:16 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

lusesita pisze:
Luspa pisze:Technologia żywności i żywienie człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym :wink:

zuch!! jesteśmy z Ciebie dumni!!! :1luvu: szkoda tylko, że tak daleko... ale koty wrocławskie będą miały za to fajnie :wink:

A Wrocław to takie piękne i klimatyczne miasto :ok:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

[poprzednia][następna]