Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
BOZENAZWISNIEWA pisze:to prawda
wiem,ze Tobrex nie powinien zaszkodzić...
Rozumiem, że jesteś lekarzem weterynarii
a trzeba kotu cos podać ,zeby nie draał tego oka i żeby oko nie wypłyneło.
a drapie? Gdzie to wyczytałaś?
tez uwazam,że zadzwonic do pzrychodni,tyle,że jak znam zycie podpowiedza,żeby kotu gentamecyne podac,
jasnowidzenie?
a to sie przy urazie nie daje...
a skąd wiesz, że to uraz, skoro nawet właściciel kota nie wie?
Tobrex,Tobrexan jest na recepe,ale w aprtece mozna poprosic "na krechę'i doniesc recepte.
najwyżej się doniesie receptę na coś innego
Inna sprawa to to,że idziesz do apteki prosisz farmaceute o cos,na pewno poradzi i odradzi.No co mozna tutaj pisac więcej
najlepiej nic
Paulusek,wex wacik kosmetyczny,albo kawałek miekkiej szmatki bialej(miękkiej)i zmocz ja ciepa woda i wycisnij.Potem delikatnie przemyj to oko i napisz co jest na szmatce...Mocno nie trzyj
jaaana pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:to prawda
wiem,ze Tobrex nie powinien zaszkodzić...
Rozumiem, że jesteś lekarzem weterynarii
a trzeba kotu cos podać ,zeby nie draał tego oka i żeby oko nie wypłyneło.
a drapie? Gdzie to wyczytałaś?
tez uwazam,że zadzwonic do pzrychodni,tyle,że jak znam zycie podpowiedza,żeby kotu gentamecyne podac,
jasnowidzenie?
a to sie przy urazie nie daje...
a skąd wiesz, że to uraz, skoro nawet właściciel kota nie wie?
Tobrex,Tobrexan jest na recepe,ale w aprtece mozna poprosic "na krechę'i doniesc recepte.
najwyżej się doniesie receptę na coś innego
Inna sprawa to to,że idziesz do apteki prosisz farmaceute o cos,na pewno poradzi i odradzi.No co mozna tutaj pisac więcej
najlepiej nic
Paulusek,wex wacik kosmetyczny,albo kawałek miekkiej szmatki bialej(miękkiej)i zmocz ja ciepa woda i wycisnij.Potem delikatnie przemyj to oko i napisz co jest na szmatce...Mocno nie trzyj
Oko jest delikatne, podając coś "w ciemno" łatwiej zaszkodzić niż pomóc.
jaaana pisze:Nie wiem, czy boli, czy swędzi, czy drapie, nie wiem, czy to uraz mechaniczny.
Dziwię się, że ratując kocie oczy, tak lekko polecasz cokolwiek, nie widząc kota. Tak naprawdę, nie masz Ty i nie mam ja pojęcia, co się z okiem dzieje.
Nie wiem, co pisałaś na pw, odnoszę się do tego, co piszesz na wątku.
jaaana pisze:BOZENAZWISNIEWA - to nie jest wątek o Twoich kotach.
Wskaż mi: "chyba się zadrapał", bo widzę tylko: "Czy może to być skutek zadrapania podczas bójki?"
BOZENAZWISNIEWA pisze:czy Twoje koty sa wykastrowane w ogóle?
wygląda na to, że się nieźle tłuką, następnym razem wróci bez oka,ucha,albo nie wróci...
Paulusek pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:czy Twoje koty sa wykastrowane w ogóle?
wygląda na to, że się nieźle tłuką, następnym razem wróci bez oka,ucha,albo nie wróci...
Nazywałam to kłótniami bo tak jest, to 3 bracia i nie widziałam by się bili, za to czasem się na siebie nastraszają, buczą a potem się rozchodzą albo w najgorszym wypadku strasznie drąa wtedy jeden ustępuje, no najwyżej pomachają w swoim kierunku łapkami ale się nie rzucają na siebie ani nic w tym rodzaju.
Jednak to właśnie te wymachiwanie pazurami mnie niepokoiło, coś takiego wystarczy by skaleczyć drugiemu oko, choć rzadko to robią to mogło tak być bo ostatnio bardziej są na siebie źli, jest tak co jakiś czas aż nie ustalą kto aktualnie dominuje, potem na jakiś czas są do rany przyłóż.co nie zmienia faktu że wykastrowani być powinni, planuję to od dawna ale zawsze wyskakują jakieś nowe wydatki...
Czy ktoś wie kiedy przyjmuje wet. z Poznania P. Dąbrowski na Zbąszyńskiej? Kiedy on właśnie jest w lecznicy, byle by nie było tak, że w tym dniu tylko ma zabiegi, chodzi o to by mnie przyjął na wizycie bo to chyba jedyny wet w tym mieście który ma jakieś papiery z okulistyki...
izka53 pisze:Dąbrowskiego wygooglaj sobie. I nie jest on jedynym okulistą w Poznaniu. Jedno mnie dziwi - nie mogłaś skontaktować się z wetem w czasie weekendu, tymczasem w Poznaniu są dwie duże całodobowe lecznice. W niedzielę pracuje 8 przychodni , w tym doskonała lecznica przy Uniwersytecie Przyrodniczym. Jest w końcu dr. Tomek Deska. Mobivet , który przyjeżdża do domu
Dąbrowskiego wygooglaj sobie. I nie jest on jedynym okulistą w Poznaniu. Jedno mnie dziwi - nie mogłaś skontaktować się z wetem w czasie weekendu, tymczasem w Poznaniu są dwie duże całodobowe lecznice. W niedzielę pracuje 8 przychodni , w tym doskonała lecznica przy Uniwersytecie Przyrodniczym. Jest w końcu dr. Tomek Deska. Mobivet , który przyjeżdża do domu
Dąbrowskiego wygooglaj sobie. I nie jest on jedynym okulistą w Poznaniu. Jedno mnie dziwi - nie mogłaś skontaktować się z wetem w czasie weekendu, tymczasem w Poznaniu są dwie duże całodobowe lecznice. W niedzielę pracuje 8 przychodni , w tym doskonała lecznica przy Uniwersytecie Przyrodniczym. Jest w końcu dr. Tomek Deska. Mobivet , który przyjeżdża do domu
no to teraz wygląd na to,że nieźle tutaj namieszłaś
raz piszesz,że kot ma kłopot z okiem,zaraz,że nie ma,teraz ,że dobrego okulste szukasz,a okazuje sie,że jestes z Poznania i masz kilka lecznic
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], moniczka102, puszatek i 88 gości