Luna - czarne szczęście

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 13, 2013 20:18 Re: Luna - czarne szczęście

Ale jak było przed adopcją? Takie dzieci szybko znajdują domy, i teraz z tego co wiem, procedury są takie, że byle komu się dziecka nie oddaje. A skoro trafiły do adopcji, wcześniej musiały mieć ciężko i dopiero nowy dom może to zmienić. Tak na moją logikę, chyba że chodzi o niemowlęta, bo one najczęściej sobie nawet nie zdają sprawy z tego, co się wokół nich dzieje. Zresztą dobra - ja nie mam na ten temat zielonego pojęcia :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pt wrz 13, 2013 20:22 Re: Luna - czarne szczęście

Oczywiście, że dzieci mają ogromne obciążenia - niebywałe traumy psychiczne, często choroby fizyczne - FAS (płodowy zespół alkoholowy), uzależnienie od narkotyków, zaburzenia więzi... To wszystko jest szalenie trudne..

Przepraszam, że Ci zaśmiecam wątek :oops:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt wrz 13, 2013 20:25 Re: Luna - czarne szczęście

elianka pisze:Oczywiście, że dzieci mają ogromne obciążenia - niebywałe traumy psychiczne, często choroby fizyczne - FAS (płodowy zespół alkoholowy), uzależnienie od narkotyków, zaburzenia więzi... To wszystko jest szalenie trudne..

echhh o zgrozo, znam z widzenia dziewczynę, narkomankę i alkoholiczkę, która oddała już w szpitalu ok. 6 dzieci. co ją widzę, to jest w ciąży (przy tym pali, pije) i potem zostawia w szpitalu. kiedyś tak właśnie pomyślałam, że biedne te dzieciaczki, nie ze swojej winy mogą mieć jakieś zaburzenia, zespoły alkoholowe, astmę itp... jak o tym pomyślę, to bym ją na siłę pozbawiła narządów!!!!!!!!

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Pt wrz 13, 2013 20:28 Re: Luna - czarne szczęście

Niestety to nielegalne. Ale fajne by były takie ludzkie akcje sterylizacyjne :ok: :smiech3:
Demonki <3
Obrazek Obrazek

elianka

Od: Wto gru 26, 2006 18:42

Post » Pt wrz 13, 2013 20:29 Re: Luna - czarne szczęście

E no, temat trudny, ale bardzo ciekawy, zresztą, ja tam lubię traktować mój wątek jak śmietnik i wrzucać zdjęcia kiełków czy pisać o paznokciach, co tam :D gdzie indziej mam o tym pisać? :D

Zresztą, ja czasem bywam bezwzględna - jak dla mnie, ludzie którzy za przeproszeniem robią sobie dzieci z nudów, i to w ilościach hurtowych, a te dzieci potem biedują, głodują i kończą w takich samych melinach, jak ich rodzice - powinni być obowiązkowo sterylizowani. Prawo zabrania, bo to okaleczanie - a oni co, nie okaleczają własnych dzieci?! Sprzedają pedofilom, żeby mieć na wódkę/narkotyki/tu wstaw cokolwiek, znęcają się nad nimi, biją, głodzą, sami molestują... to jest obrzydliwe, zmiażdżyć jaja imadłem na żywca i tyle, a nie... Tego nigdy nie zrozumiem. Okropieństwo.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pt wrz 13, 2013 20:31 Re: Luna - czarne szczęście

Bellemere pisze:E no, temat trudny, ale bardzo ciekawy, zresztą, ja tam lubię traktować mój wątek jak śmietnik i wrzucać zdjęcia kiełków czy pisać o paznokciach, co tam :D gdzie indziej mam o tym pisać? :D

Zresztą, ja czasem bywam bezwzględna - jak dla mnie, ludzie którzy za przeproszeniem robią sobie dzieci z nudów, i to w ilościach hurtowych, a te dzieci potem biedują, głodują i kończą w takich samych melinach, jak ich rodzice - powinni być obowiązkowo sterylizowani. Prawo zabrania, bo to okaleczanie - a oni co, nie okaleczają własnych dzieci?! Sprzedają pedofilom, żeby mieć na wódkę/narkotyki/tu wstaw cokolwiek, znęcają się nad nimi, biją, głodzą, sami molestują... to jest obrzydliwe, zmiażdżyć jaja imadłem na żywca i tyle, a nie... Tego nigdy nie zrozumiem. Okropieństwo.

wyznaję ten sam pogląd, aczkolwiek to faktycznie nielegalne. choć moim zdaniem bardzo racjonalne w takich przypadkach...

Milena_MK

Post » Sob wrz 14, 2013 8:15 Re: Luna - czarne szczęście

Sporo ludzi (także tych, co już mają dzieci i nie chcą następnych) chętnie by się dobrowolnie nawet wysterylizowało; w wielu cywilizowanych krajach to legalne; u nas gadanie "to patrz w chmurki" - szkoda, że leczą palaczy, otyłych, alkoholików itd. z chorób, do których z zdecydowanym stopniu przyczyniają się ich nałogi, a nie mówią "to trzeba było nie palić/nie jeść/nie pić, a teraz zdychaj w ramach konsekwencji". Taka zaściankowa mentalność. Dulszczyzna na maksa.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Sob wrz 14, 2013 9:07 Re: Luna - czarne szczęście

zgadzam się w pełni.

Milena_MK

Post » Sob wrz 14, 2013 9:15 Re: Luna - czarne szczęście

A pewnie, i dlaczego niby nie mogą? To ich ciało, oni powinni decydować. Można sobie zrobić tunele w uszach, tatuaże, sztuczne cycki, to dlaczego nie można sobie podwiązać tych jajników? Bo co? Bo Bóg nie pozwala, czy co? Często tak tłumaczą, że to niekatolickie, a może by tak zostawić ludzi w spokoju z własnym sumieniem? Zresztą u nas, nawet jakby już wyrazili zgodę na przymusowe/dobrowolne sterylizacje, to zaraz by się zebrało stado moherów spod krzyża, zablokowałoby ulice i się darło, że wszyscy spłoniemy w piekle czy coś w tym stylu. Chore.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Sob wrz 14, 2013 9:27 Re: Luna - czarne szczęście

Chciałam napisać o paznokciach, ale temat juz odległy.
Jestem za sterylizacja i kastracją szczególnie tych, którzy nie potrafią zadbać o swoje potomstwo.
Mam bliski kontakt z domem zastępczym i pogotowiem opiekuńczym, wiem jakie tragedie dzieją się za czterema ścianami.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Sob wrz 14, 2013 9:40 Re: Luna - czarne szczęście

Bellemere pisze:A pewnie, i dlaczego niby nie mogą? To ich ciało, oni powinni decydować. Można sobie zrobić tunele w uszach, tatuaże, sztuczne cycki, to dlaczego nie można sobie podwiązać tych jajników? Bo co? Bo Bóg nie pozwala, czy co? Często tak tłumaczą, że to niekatolickie, a może by tak zostawić ludzi w spokoju z własnym sumieniem? Zresztą u nas, nawet jakby już wyrazili zgodę na przymusowe/dobrowolne sterylizacje, to zaraz by się zebrało stado moherów spod krzyża, zablokowałoby ulice i się darło, że wszyscy spłoniemy w piekle czy coś w tym stylu. Chore.

Można by było też uniknąć wiele cierpień gdyby pozwalali na legalną aborcje.To przecież jest ciało kobiety i jej dziecko ,więc ona decyduje czy chce urodzić czy nie.
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=158213]Obrazek

Marcyśka

Od: Nie lut 17, 2013 19:17

Post » Sob wrz 14, 2013 9:58 Re: Luna - czarne szczęście

No, ja jestem za legalną aborcją, ale do pewnego miesiąca. Wiem, że w niektórych krajach wykonuje się aborcje nawet w 7-8 miesiącu ciąży, to już moim zdaniem przesada.

(O paznokciach poza tematem chętnie posłucham :D )
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 15, 2013 21:21 Re: Luna - czarne szczęście

zapraszamy na wrześniowy konkurs - panienka śliczna - jest co pokazywać
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie wrz 15, 2013 21:55 Re: Luna - czarne szczęście

Luna - idziesz na konkurs?

Milena_MK

Post » Nie wrz 15, 2013 22:03 Re: Luna - czarne szczęście

Musi się zastanowić :D poza tym nie jest pewna, czy chce pozować przy drapaku, czy lepiej obdrapać fotel :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]