Chlamydia wyżarła mu oczy:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 15:55 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

gdyby znalazł sie dt gdyby kotek był leczony nawet w hoteliku, klub Ślepaczków z pewnościa jest w stanie wesprzec kotka kwotą jednorazowa 110zł na leczenie , oczywiście poprzez fb i nasza www będziemy szukac domku, ale ...kto zechce kota z chlamydią?... :( kiedyś adoptowałam takiego kotka z forum (niestety już za TM), ale obecnie mam białaczkowce :(
możemy jedynie wesprzec w tematach jak powyżej, ale on powinien miec dt , który sie nim zajmie...
gdyby zaprzyjaźnona lecznica przyjęła kotka na wyleczenie z opłata hotelikowa 10zł a my-zainteresowani losem kotka jakoś postaralibymy sie o zbiórke na karmę i hotelik...to także jakies rozwiazanie...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Śro wrz 11, 2013 16:03 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Dziękuję Wam :1luvu:
Tak jak pisałam już wyżej, jutro zorientuję się w sytuacji i dam znać jak sprawa wygląda u niego z oczami po tygodniu podawania antybiotyku.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro wrz 11, 2013 18:54 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

I poszukaj Aniu lub wywiedz się od zaufanych ludzi, gdzie by był blisko Ciebie jakiś hotelik dla kotka.
DT byłby idealny na ten moment, wiadomo ..ale jak się nie ma co się chce :? jakoś sobie radzić trzeba .
Trzymam kciuki :ok: za pomyślność :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Śro wrz 11, 2013 19:27 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

:ok: :ok: oby był blisko jakiś hotelik dla kociaka, a po wyleczeniu domek :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro wrz 11, 2013 20:32 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

kasia1568 pisze::ok: :ok: oby był blisko jakiś hotelik dla kociaka, a po wyleczeniu domek :1luvu:

:ok: :kotek: :1luvu:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Śro wrz 11, 2013 21:41 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Hop za kotka :ok:

karolink

Od: Pon paź 09, 2006 20:40

Post » Śro wrz 11, 2013 21:43 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Dajcie znać jak tam z hotelikiem, może się po troszkę dołożę z moimi kotami.

karolink

Post » Czw wrz 12, 2013 7:43 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

ewexoxo pisze:alessandra przysłała mi zdjęcia, właśnie mobilizuję grafików do przygotowania plakatu na FB, będziemy starali się pomóc. Czy na plakacie możemy podać nr telefonu?

ponawiam pytanie - możemy ogłaszać kota, ale potrzebuję jakiś nr tel. :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Czw wrz 12, 2013 18:34 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Tak w skrócie, byłam, widziałam, mam zdjęcia, nie jest źle :D
potem napiszę więcej. :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw wrz 12, 2013 20:16 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, dt to dla niego ostatni ratun

Gdy tam poszłam to koty już czekały na karmicielkę, na pierwszy rzut już widziałam że oczka wyglądają zdecydowanie lepiej.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

tutaj też ładnie widać jego zielone ocz, specjalnie nie zmniejszałam zdjęć
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

mleczko też lubią
Obrazek Obrazek Obrazek

Pani im daje oddzielnie jeść aby każdy zjadł swoją porcję, tak samo z mleczkiem.
Dałam jeszcze antybiotyk na parę dni i mam nadzieję, że już całkiem mu przejdzie.
Jestem zadowolona, bo karmicielka się postarała co już zauważyłam na wcześniejszych zdjęciach.
W podziękowaniu zawiozłam dla kotków torbę suchej karmy i 10 puszek aby w sumie obłaskawić karmicielkę i aby je dobrze karmiła i dawała im wszystkim jeść. Pani bardzo zadowolona i też się cieszy, że kotu lepiej. :ok: :ok:

Druga sprawa to potrzebna tam jest jakaś budka lub dwie, bo kocice się razem trzymają, a ten biały idzie tam gdzieś za ogrodzenie gdzie są zdjęcia z pierwszej strony wątku.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 12, 2013 20:23 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, jest lepiej :)

Oby pomogły :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw wrz 12, 2013 20:29 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, jest lepiej :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: Wreszcie jakieś dobre wieści :kotek: Budki da się załatwić :ok: Bądźmy dobrej myśli .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Post » Czw wrz 12, 2013 20:36 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, jest lepiej :)

:1luvu: :1luvu: Widać poprawę oczek :D Fajnie, ze dostają jeść osobno mogą spokojnie się najeść i nikt nikogo nie goni :ok: .Budka potrzebna i tu i dla Agatki i maluchów. Może trzeba już pomyśleć o budkach. :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie wrz 15, 2013 18:28 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, jest lepiej :)

Kupiłam dla 3 kotów wolnożyjących z osiedla takie 2 budki
http://kocia-strefa.pl/pl/domek-dla-kot ... l-110.html
Międzyczasie mocno padało i zrobiłam im coś takiego ( negocjuję z miastem żeby dało mi jakieś pismo, żeby złomiarze mi tego nie rozebrali, a tymczasem powiesiłam pismo atrapę, że nie wolno tego ruszać)
https://www.facebook.com/karolink.restr ... 654&type=1

Tak sobie myślę, że to może za dużo i wystarczy np. jeden domek z tych z których kupiłam , a tym drugim mogę się podzielić tzn go oddać (czyt. wysłać do Was np).

Co o tym myślicie? Czy schronienie które zrobiłam jest odpowiednie i wystarczy postawić obok jeden domek? czy raczej jest nieadekwatne i w jego miejsce postawić jednak te dwa domki które zamówiłam? a może dwa domki dla trzech kotów to i tak za dużo?

karolink

Post » Nie wrz 15, 2013 20:19 Re: Chlamydia wyżarła mu oczy, jest lepiej :)

Oczywiście ta pani co karmi te koty miała iść do spółdzielni i zapytać się gdzie można postawić budki dla kotów, ale nie była, bo specjalnie ją o to zapytałam.
To jest inna administracja niż moja, ale postaram się podjechać tam i zapytać, gdzie ewentualnie wyrazili by zgodę na ustawienie budek.
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]