Duduś,biało-niebieski,mądry kot.W domku!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 7:05 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Jakby wszystkiego było mało to jeszcze tasiemiec się przypałętał :?
Dudusiu, nic się nie martw, Ewa zaraz go wytępi :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro wrz 11, 2013 9:06 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Kiedyś się odrobaczałam, nosiłam też kał do badania, nic nie było.Podstawowe zasady higieny zachowuję, ale zapytam lekarza.
Zapłaciłam 56 zł za tabletki dla Dudusia i moich kotów.Duduś dostanie po pół tabletki aniprazolu przez trzy dni, po 21 dniach powtórka.Moje koty po pół jeden raz i potem to samo po 21 dniach.To znaczy już dzisiaj wszystkie dostały, oprócz Czarusia, jemu dać na razie nie mogę, nie udaje mi się :oops: , kotek bardzo protestuje.On ma paskudne dziąsła, bolą go :cry: Nic nie mogę na to poradzić, brał już wszystko, pozostaje usunięcie ząbków, ale to ostateczność.Duduś natomiast łyka wszystko koncertowo.Zmieniamy tobrex ( skończył mi się ) na sulfacetaminę.
Nie muszę chyba pisać, że mam wszystkiego dosyć, prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 11, 2013 11:06 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Nie musisz :(
Kciuki za Ciebie przede wszystkim!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro wrz 11, 2013 11:12 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Trzymaj się Ewuś!
Fizycznie nie mogę pomóc :( ale choć ciepłe myśli i masę dobrych fluidów przesyłam!
Obrazek

nelka83

Post » Śro wrz 11, 2013 11:33 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Dzięki :1luvu:
Właśnie odkryłam śliczną szylcię pod blokiem :cry: , z tych ciemnych ze złotymi refleksami.Wcześniej jej nie widziałam.Nie mogę już pomagać :cry:

ewar

Post » Śro wrz 11, 2013 12:42 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

a może ktoś tam blisko Ciebie może jej pomóc?
trzymaj się kobiecino, trzymamy tu wszyscy kciuki. :ok:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Śro wrz 11, 2013 12:55 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Uff, Czaruś łyknął tabletkę bez problemu tym razem 8O Coś wcześniej robiłam źle.Koty dostały parafinę i trochę serduszek i nerek, bo to lubią.Gucia tylko tego nie tknie.
Duduś cały czas siedzi na balkonie, w ogóle nie wchodzi do mieszkania.Wynoszę mu jedzenie na balkon, tam też wykonuję wszelkie zabiegi typy mycie oczek, zakrapianie...itd.
Trufelia, obawiam się, że nikt nie pomoże :cry.

ewar

Post » Czw wrz 12, 2013 6:14 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Dudusiowi coraz mniej podoba się siedzenie w łazience, wstaje bardzo wcześnie i domaga się wyjścia.Już po śniadanku, apetyt mu dopisuje, nie zauważyłam żadnych sensacji po aniprazolu.Dzisiaj kolejna tabletka i mam nadzieję, że pozbędziemy się tego świństwa, czyt.tasiemca.
Trudno mi jeszcze określić charakter Dudusia.Muszę poczekać do kastracji, bo wtedy koty zmieniają się nieco.Wydaje mi się, że Duduś jest kotem niezależnym, potrzebna mu jest pełna miska, święty spokój i już.Inne koty go nie obchodzą.Na kolanach nie lubi siedzieć, ale chce być głaskany po główce.Na pewno jest kotem parterowym, nie łazi po meblach, ma swoje ulubione miejsca ( posłanko na balkonie pod krzesłem, pod biurkiem i poduszka na kanapie), nigdzie indziej się nie kładzie, te miejsca wybrał i uznał, że mu pasują.On mógłby być kocim jedynakiem, podejrzewam, że nie przeszkadzało by mu siedzenie w domu, kiedy opiekunowie są w pracy, pod warunkiem, że dostanie jeść i będzie miał czyste posłanko.Duduś większość czasu spędza bowiem na myciu i spaniu.Jest na pewno bardzo mądry, rozumie, że go wołam, reaguje na swoje imię.Absolutnie w pełni kuwetkowy, nie znaczy terenu, chociaż jeszcze nie wykastrowany.Szczerze przyznam, że nie ma najmniejszego problemu z podawaniem czegokolwiek, z obsługą, chociaż jeszcze nie wiem, jak reaguje na czesanie.Pazurki mu obcinałam.
Oczka lepsze, ale on wciąż na antybiotykach, ale skoro trzeba?
Duduś na kanapie, nie umyłam mu jeszcze oczek po nocy, ale widać, że nie są już takie zaklejone.Ma rozszerzone źrenice po tropicamidum i światło go razi.Tęczówki ma bursztynowe.
Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 12, 2013 7:55 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Duduś oczywiście na balkonie, dostał kolejną dawkę aniprazolu, łyka naprawdę koncertowo :lol:
Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 12, 2013 7:58 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Śliczny chłopak :)
Trzymam mocno za zdrówko :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Czw wrz 12, 2013 10:17 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Duduś zdecydował się opuścić balkon i trochę poszaleć z zabawkami :lol: Ma chyba problemy z prawidłowym widzeniem ( rozszerzone źrenice), ale bawił się ładnie.Moje koty chciały włączyć się do zabawy, ale Duduś jest indywidualistą, woli sam.Na koty patrzy z góry, obserwuje je, nie zaczepia, ale nie szuka kontaktów z nimi.Pisałam, że nie jest nakolankowy, ale zauważyłam, że coraz bardziej lubi być przytulany.Bardzo mnie to cieszy.
Zdjęcia Dudusia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw wrz 12, 2013 18:13 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Duduś zdrowieje naprawdę.Wygląda już inaczej,jest czyściutki( pucuje się namiętnie) i cieplutki, aż miło go przytulić.Duduś potrafi się upomnieć o jedzonko, moje koty jedzą dwa razy dziennie, dla Dudusia to za mało, je kilka posiłków dziennie, z tym, że najwięcej rano i wieczorem.Dzisiaj "chamska" kolacja, czyli surowe serca drobiowe.I co? 8O Duduś zjadł tylko trochę! Po raz pierwszy zostawił coś w miseczce.Zauważyłam też, że sporo pije, co mnie cieszy.Wiem, wiem, poziom cukru będzie miał sprawdzony, ale nie jest to wypijanie niepokojąco dużej ilości wody.Po prostu nie muszę go dopajać strzykawką.
Gucia nie lubi Dudusia,nie chce, aby był za blisko, ale akurat on nie pali się do kontaktów z nią, ani z pozostałymi kotami.Chyba trochę się ich też boi, bo czasem syknie, ale bez przekonania i nie ma odzewu ze strony moich kotów, jakby chciały mu powiedzieć, że mają jego syki daleko w nosie.

ewar

Post » Pt wrz 13, 2013 6:12 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Dzisiaj zostawiłam Dudusia na noc w mieszkaniu, wszystkie miski pochowałam, tak na wszelki wypadek.Kontaktu "cielesnego" ze sobą nie mają, więc nie chciałam kota więzić.Raniutko było śniadanko, l`lizyna, kropelki do oczu...itd.Oczka ładniejsze, ale w dalszym ciągu chore, to strasznie długo trwa :evil: Nie pisałam wieczorem, ale Duduś bawił się właśnie wieczorem jak mały kociak.Biegał za laserkiem, atakował myszkę na sznurku, a robił to bardzo energicznie i ślizgał się po podłodze, zabawnie to wyglądało :lol: On tak długo tylko leżał, myślałam, że to taki spokojny kot z natury.Jest grzeczny, fakt, ale ma w sobie mnóstwo energii i chęć do zabawy również.Aha, serduszka dokończył, ale trochę później, on nie z takich, co pozwalają, aby jedzenie się marnowało :mrgreen:

ewar

Post » Pt wrz 13, 2013 10:03 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

W każdym kocie obudzi się wcześniej czy później natura łowcy ;) Wyobrażam sobie ten widok, jak dostojny Duduś poluje na światełko laserka :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt wrz 13, 2013 11:15 Re: Duduś, biało-niebieskie chore cudo.Potrzebne wsparcie!

Oj, polował, polował :lol:
Duduś myje się z przerwami na sen i jedzenie.Żaden kot aż tak się nie myje 8O Czyścioch z niego :lol: Na łapkach ma jednak jakieś rudawe przebarwienia, nie wiem, co to może być, bo tri to on przecież nie jest, prawda?
Zaraz ostatnia dawka aniprazolu, powtórka po 21 dniach.A w przyszłym tygodniu kastracja, mam nadzieję, że dojdzie do skutku.

ewar

[poprzednia][następna]