Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 10, 2013 19:46 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

a może można by zaproponować temu panu u którego są kociaki,
żeby mogły u niego pozostać tym razem odpłatnie czyli byłby to taki płatny dom tymczasowy ?

może udałoby się na forum zebrać jakąś sumę dopóki nie znajdą się dla nich domy stałe
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro wrz 11, 2013 1:19 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

wibryska pisze:a może można by zaproponować temu panu u którego są kociaki,
żeby mogły u niego pozostać tym razem odpłatnie czyli byłby to taki płatny dom tymczasowy ?

może udałoby się na forum zebrać jakąś sumę dopóki nie znajdą się dla nich domy stałe

zapytam. Choć myślę, ze to nie o to chodzi. Tylko o możliwość zamieszkania bez obecności kotow, a ściślej: bez konieczności zajmowania się nimi (co rozumiem) - bo ja nie mog ę już tam przychodzić, nawet w godzinach pracy (nie rozumiem).
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 11, 2013 7:18 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

a ile jest kociaków ? jakie mają imiona ?
w jakim są wieku i czy są zaszczepione, odrobaczone ? czy dają się głaskać ?
(to dla tych forumowiczów takich jak ja którzy nie czytali wątku i dopiero teraz tu trafili)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro wrz 11, 2013 8:31 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Są cztery kociaki. Mają 4,5 miesiąca. Zostały zabrane z *podwórka, gdy idąc do lekarza zaszłam do nich na chwilę, aby spojrzeć, czy wszystko jest ok i zobaczyłam, ze nie ma na śmietniku dużych gabarytów, w ktorych mieszkały a matka ulokowała kociaki pod samoichodami. Gdy zobaczyłam, ze na zapalenie silnika kociaki wskakują pod maskę zamiast uciekać wiedziałam, ze zostawienie ich tu to pewna śmierć (zresztą z informacji od mieszkańców tego bloku poprzednie mioty tej kotki właśnie tak "odjechały"). Dlatego stojąc tam zadzwoniłam do asia2 i zaczęła się akcja wyłapania maluchów. Z uwagi na moją Milenkę poprosiłam znajomego o udostępnienie mieszkania, w którym nie mieszka, i się zgodził.
Są jeden raz zaszczepione, standardowo odrobaczone gdyż w terminie drugiego szczepienia wyszły kokcydia i lamblie, z ktorymi teraz walczymy. Mają rózny stopień oswojenia.

Jeep
Obrazek
najbardziej oswojony, może śmigać do dsu. Daje się głaskać, mruczy, bawi się. Początkowo moze być nieufny i ostrożny, ale jest ciekawski drugiego człowieka. Na pewno przyjdzie do wędki i do jedzenia. Uwielbia sos czsnkowy z kebaba. :mrgreen: Długi, duże łapska, wysoki, dłuuugi ogon.

Nissanek
ObrazekObrazek
bardzo wrażliwy i nerwusek. Najmniej oswojony, ale praca nad nim da efekty, bo to widać. Gdy był głaskany na siłę (zapędzony gdzieś tam i przymuszony) to widać było duże postępy. Uwielbia zabawę, mogę go głasknąć w trakcie latania za wędką, uwielbia jedzenie (wtedy mogę go pogłaskać nawet kilka razy).Ostatnio lubuje się w siadaniu na poręczy krzesła (co widać na focie) i polowaniu na piorka. Potrzebuje jeszcze siłowego głaskania, aby się oswoić. Nie moze być jedynakiem, przynajmniej jeszcze nie teraz. Lubi się wylegiwać na parapecie w słońcu. Fajny jest, strasznie go lubię. Choć jeszcze całkiem niedawno się go bałam. Potrafi z nerwowó sapać, mieć czkawkę i tego typu rewelacje.

Kangusia
ObrazekObrazek
Ona jest prawie tak jak Jeep jeśli chodzi o opswojenie, z tą róznicą, ze jeszcze nie można jej swobodnie pogłaskać bez zabawy, tak bez niczego, ale są już pojedyncze głaski. Uwielbia wędki, zabawy, piórka, obgryza je w tempie ekspresowym i trzeba jej je zabierać bądź mieć spory zapas. wychodzi podobnie jak Jeep do obcych osób i się z nimi bawi.

Toyotka
Obrazek
cała czarna, bez jedego białego włsoka, piękna, z acharakterkiem. NIezwykle szybka i zwinna, giobka i wszystko co można napisac o wywijającym się kocie. Potrafi wbiec do przedpokoju i za chwilę być z powrotem. Z oswojeniem podobnie jak NIssan, chociaż mniej przeżywa i chętniej wychodzi do zabawy. Cudna iskiereczka, po zreobieniu jej krzywdy = podaniu lekow skarży się wniebogłosy i nawołuje Nissana do połączenia się w nieszczęściu. Lubi zwracać na siebie uwagę - siada na porogu kuchni i drze japkę jakby ją ze skóry obdzierali, a chodzi o zaproszenie do zabawy do pokoju.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro wrz 11, 2013 8:58 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

małe cuda :love:
wszystkie!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro wrz 11, 2013 10:05 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

PIEKNE SĄ ,NIE MA CO...Oby jak najszybciej sie jakis domek znalezł...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro wrz 11, 2013 12:57 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Marzenia dziękuję za informacje i zdjęcia pięknych kociaków :kotek:
mam nadzieję, ze Twoje Marzenia się spełnią i maluchy szybciutko znajdą dobre domy :kotek:

wkleiłam link do tej strony wątku i link do banerka na moich dwóch wątkach
z prośbą o pomoc i przekazanie informacji dalej

"Są jeden raz zaszczepione, standardowo odrobaczone
gdyż w terminie drugiego szczepienia wyszły kokcydia i lamblie, z ktorymi teraz walczymy."

kokcydia i lamblie - możesz coś więcej o tym napisać ?
np. czy to jest zaraźliwe (gdyby miały iść do domu gdzie już jest inny kot)

czy podajesz im tabletki dopyszcznie czy może rozkruszasz w jedzeniu ?
i mniej więcej jak długo może jeszcze potrwać leczenie ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Śro wrz 11, 2013 21:56 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Jak one urosły i jakie pięknoty.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro wrz 11, 2013 21:59 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Marzenko, jak dzisiaj coś się działo ktoś dzwonił?, jak rozmowy w spawie Jeepa :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro wrz 11, 2013 23:35 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

no właśnie, jak to jest z tymi kokcydiami i lambliami w przypadku dokocenia ?

i przy okazji, czy możesz wrzucić więcej zdjęć jeepa ?

;)

...i nissanka
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

Post » Czw wrz 12, 2013 8:35 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Kociaki ciągle w dt. Ufff, choć napięcie nie mija. Ciągle siedze jak na bombie zegarowej, każdy telefon, sygnał sms to gula w gardle.

Kokcydia sa już wytłuczone - kociaki przeszły pełną kurację, a lamblie zaczęłyśmy z Asią tłuc wczoraj. I teraz codziennie, do niedzieli maluchy będą dostawać lek. Jest mniej gorzki niż baycos, ale ohydny, bo o smaku plastiku z nutą mdłej gorzkości. We dwie dajemy radę podać do pyska (a najpierw złapać), ja trzymam, Asia przemawia do rozsądku :mrgreen: Wczoraj najgorzej było z Kangusią, jakoś się wyjątkowo zapluła i opluła mnie, a przy łapaniu bardzo podrapała Asię. Nissanek czekał jako ostatni w kolejce i też się bardzo zestresował.

Kokcydia i lamblie są zaraźliwe dla innych kotow, ale jak już napisałam, z kokcydiami się rozprawiłyśmy, a lamblie po tych 5 dniach też będą w odwrocie. Za dwa tygodnie trzeba będzie powtórzyć kurację, ale - rozmawiałam o tym z wetką - po tym pierwszym cyklu, czyli po niedzieli, maluchy już nie stanowią zagrożenia a druga seria nie musi być 5dniowa, wystarczą 3 dni. Zresztą 5 dni to opcja wymyślona przez moją wetkę, bo w literaturze/necie/weterynaryjnych zaleceniach są 3 dni.
Czyli: reasumując od poniedziałku maluchy moga bezpiecznie iść do domów.

Marzenia11

Post » Czw wrz 12, 2013 9:15 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Jeep - foty z ostatnich dni. Nieostre bo robione telefonem komorkowym i dodatkowo podczas zabawy.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

a troszkę wcześniejsze foty są tu:

http://tablica.pl/oferta/4miesieczny-je ... 6b8d1e84f4

na ostatniej na dole jest razem z Nissanem.

Marzenia11

Post » Czw wrz 12, 2013 9:27 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

Nissanek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

zobaczyłam własnie, ze musze mu zrobić kilka jakichs fajnych zdjęć, bo ma mało i wiele nieostrych. Jest bardzo podobny do Jeepa, troszkę ciemniejszy i mniej cętkowany, choć też ma cętki.
Dla Nissanka najlepsza na psychikę i oswajanie jest rutyna i powtarzalność. Początkowo jego reakcje są bardzo histeryczne - potrafil się schowac pod szafkę w kuchni na kilka godzin , kota nie było. Teraz, jak wie, jak wygląda łapanie, a wygląda ono tak samo, to nie dość, że szybciej daje się złapać to i zdecydowanie spokojniejszy jest w trakcie i po podaniu leku no i szybciej wyłazi ze swojej kryjowki, ostatnio tez przy Asi. Strasznie się o niego martwię, on potrzebuje mądrego, spokojnego domu, z innym kotem, bo uwielbia szaleństwa, domu ktory go zaakceptuje takim jaki jest i da mu czas i wolną łapę na przyzwyczajanie się i oswajanie z człowiekiem. Ale jest bardzo kontaktowy - uwielbia się bawić z człowiekiem, gania jak szalony za wędką czy piorkami na patyku, wlazł mi na klatę piersiową gdy polował na mięso z kebaba. Do Nissanka można trafić "przez żołądek" :mrgreen:

Marzenia11

Post » Czw wrz 12, 2013 9:38 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

kasia1568 pisze:Marzenko, jak dzisiaj coś się działo ktoś dzwonił?, jak rozmowy w spawie Jeepa :1luvu: :1luvu:

Wczoraj nikt nie dzwonił, dzisiaj mam nadzieje jeszcze przed wyjści3em zdążyć wyróznić ogłoszenie Jeepa na tablicy. I ze zadzwonią, albo lepiej - zadzwoni TEN jeden telefon który okaże się TYM domem.

Pan od ryżu się nie odezwał - nie żałuję zbytnio, bo to nawet nie o to chodzi, ze daje jeść ryż tylko o argument: "puszki by mnie zrujnowały" - więc moje pytanie jest: po co mu drugi kot no i co będzie gdy kot zachoruje i trzeba go będzie leczyć?
A pani która miała przyjśc napisała, ze negocuje ze swoim chłopakiem,l bo każde z nich ma swojego faowryta (jej faworytem jest Jeep) no i że ma nadzieje, ze stanie na jej. Zobaczymy.

Marzenia11

Post » Czw wrz 12, 2013 9:42 Re: Wawa- kociaki mog,a być w każdej chwili wyrzucone z dt.

to czekamy :ok: ale nikt nie pyta o Toyotkę i Kangusie :( a to takie śliczne kociaki :1luvu: . Może coś ruszy. Trzymam kciuki :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

[poprzednia][następna]