2013/14/15 Łódź - 5 kotów do adopcji i dług w Perełce!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 16:00 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

śpij spokojnie, Scurku... :(

jak to zniósł domek?
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro wrz 11, 2013 16:10 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

Maupa pisze:śpij spokojnie, Scurku... :(

jak to zniósł domek?

poryczał się
na szczęscie w wiadrze wiedzy o białaczce dr Grzegorz przekazał również informację o tym, że malutka może nie pożyć za długo
na szczęście Domek, nie zarzekał się, że więcej nie weźmie kota
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro wrz 11, 2013 16:12 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

znowu znikam
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Śro wrz 11, 2013 16:29 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

:cry:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro wrz 11, 2013 16:37 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

ewa_mrau pisze:na szczęście Domek, nie zarzekał się, że więcej nie weźmie kota
... mry!

i tak dzięki Venus jeszcze jeden dom stanie się Domem dla Kota... jej śmierć więc nie poszła na marne. przesyłam uściski dla Domku. :1luvu:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro wrz 11, 2013 19:25 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

[*]śpij słodko słodziaku.
Dziekuję za domek dla maleńkiej, nie była sama :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw wrz 12, 2013 13:34 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

[*]
:(
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt wrz 13, 2013 13:15 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

w skrócie, bez zdjęć
żeby nie było, że nic nie robię:
- odgruzowuje mieszkanie, czyli Ewka na urlopie
-----------------------------
bardzo dziękuję Straży Miejskiej za pomoc!
- zdalnie (przez telefon) ułatwiłam Paniom z Galerii na ul. Piotrkowskiej złapanie bardzo chorego podwórzowego kota
niestety nie przeżył - nerki
- zdalnie (przez telefon) ułatwiłam Paniom z Przedszkola na pl. Komuny Paryskiej przewiezienie bardzo chorej podwórzowej kotki na leczenie
-----------------------------
- złapałam 6 tyg. maleństwo (kocurek) na podwórku NOT'u - siedzi w Perełce
na matkę polowałam już dwa razy, czyli wszystko przed nami
- złapałm na pl. Komuny Paryskiej Białego Wypasionego, wykastrowałam Go na talon, po czem... znalazł się właściciel
żeby nie było, że nic nie robię
... mry!

[edit] Ciotka Matylda (kotka po zmarłej) pojechała dziś do Tesco na zabieg usunięcia czegoś, co może być bardzą starą przepuchliną lub czymś innym, co przyczepiło się jej od środka do cycka
Ostatnio edytowano Pt wrz 13, 2013 13:24 przez ewa_mrau, łącznie edytowano 1 raz

ewa_mrau

Post » Pt wrz 13, 2013 13:19 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

ewa_mrau pisze:- złapałm na pl. Komuny Paryskiej Białego Wypasionego, wykastrowałam Go na talon, po czem... znalazł się właściciel
żeby nie było, że nic nie robię
... mry!

żartujesz. 8O
w obu przypadkach - i białego upasionego, i w tym, że niby nic nie robisz.
wiemy, że robisz. ale pal sześć my. koty wiedzą, że robisz.

buziaki :1luvu:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 17, 2013 7:29 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

Obrazek
Pilnie potrzebny dom tymczasowy ( lub stały) dla cztero - pięciomiesięcznej koteczki. Zadzwoniła pani, że nie może zatrzymać kotka z powodu narastającego strachu córki. Dziecko ma ok. 3 lat i już nie chce wychodzić z pokoju ani chodzić sama po mieszkaniu. A kotek, jak to kotek – chce się bawić, skacze na malutką. Kotek ponoć odratowany z ulicy, zaszczepiony.
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Wto wrz 17, 2013 9:48 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

hikora pisze:Obrazek
Pilnie potrzebny dom tymczasowy ( lub stały) dla cztero - pięciomiesięcznej koteczki. Zadzwoniła pani, że nie może zatrzymać kotka z powodu narastającego strachu córki. Dziecko ma ok. 3 lat i już nie chce wychodzić z pokoju ani chodzić sama po mieszkaniu. A kotek, jak to kotek – chce się bawić, skacze na malutką. Kotek ponoć odratowany z ulicy, zaszczepiony.

Przydałby się drugi kotek, na którym mała wyładowywałaby nadmiar energii - wtedy nie skakałaby na dziecko. Ale pewnie rodzice nie dadzą się przekonać do takiego rozwiązania...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto wrz 17, 2013 11:33 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

ja w dzieciństwie (a miałam więcej lat, bo z 9-10) śmiertelnie się bałam najprzyjaźniejszego na świecie rudego setera irlandzkiego mojej cioci, którego jedyną winą było to, że przychodził się przytulić - po prostu stawał obok i trącał mnie łbem, ewentualnie kładł się pod nogami, a ja nie mogłam oddychać z przerażenia, czego ten pies chce. co dopiero kociak, który drapie i wydaje dźwięki, i się czai w wyraźnie podejrzany sposób.
niestety są takie strachy dziecięce, z którymi nie da się walczyć - po prostu się nie da, bo jesteśmy za starzy i mamy inny sposób rozumowania.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto wrz 17, 2013 13:39 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

Niestety, Jolu pani nie chce drugiego kotka :(. Na szczęście nie chce się też pozbyć kotka za wszelką cenę, szuka domu. Monika, która mi nadała temat mówiła, że jest naprawdę bardzo źle, ale poczekają kilka dni. Pani jest z malutką związana, bo ją uratowała, ale nie ma co się dziwić, że z dzieckiem bardziej. Czyli szukamy kogoś, kto zechce kociaka przyjąć choć na tymczas.
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Wto wrz 17, 2013 19:35 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

3 lata to już dziecko , któremu można coś tłumaczyć
najprościej oddać kota,
wrrrrrr, nie lubię tego,
ale może bardziej lubię koty niż dzieci ,
wrrrrrrr :evil:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Sob wrz 21, 2013 11:07 Re: 2013-łapiemy w Łodzi i w Spale. Trzy Domy Tymczsowe na c

Ja rozumiem - kiedy byłam mała panicznie bałam się psów. Na widok małego ratlerka w odległej perspektywie ciągnęłam mamę na przeciwną stronę ulicy. Rodzice próbowali wziąć psa do domu, żeby ten strach przełamać, ale się nie dało, siedziałam (pamiętam!) wysoko na łóżku i piszczałam ze strachu. Mogłam mieć wtedy ze 3 lata właśnie... Psa musieli rodzice tego samego dnia odwieźć właścicielom. Kiedy podrosłam, wzięli kolejnego psa - i potem już zawsze w domu były psy (w porywach 4 - kiedy do naszego domowego dołaczyła suczka z dwójką małych, przyniesione przez tatę ze smietnika). Nawet nie pamiętam, kiedy strach minął - to jakoś samo przyszło.
Widocznie 3 lata to jeszcze za mało, żeby dziecku wytłumaczyć, poza tym strach jest irracjonalny i nie bardzo poddaje się logicznym argumentom.
Gdyby nie to, że mam teraz 8 kotów, Kasia dopiero się przyzwyczaja do stada, aJola Dworcowa ma perspektywę złapania 5 maluchów, z którymi nie ma co zrobić, wzięłabym tę kruszynkę na tymczas,pod warunkiem, że pani będzie nadal intensywnie szukała domu. Ale teraz naprawdę nie mogę, w dodatku podrzucili mi "problem" 2 kotów dorosłych, które natychmiast muszą znaleźć dom, albo pojadą do schroniska. Koty 3-letnie, miziaste, nie boją się obcych, są przyzwyczajone do psa i dzieci. Nie znoszę takiego moralnego szantazu, ale w końcu chodzi o niewinne koty. Zamówiłam im ogłoszenia u catangel i były też ogłaszane w FFA, może jeszcze napisze na miau i na fb... Do domu nie wezmę, nie dam rady...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]